Ψήφος χρήσιμη για τον τόπο...

* ΖΗΤΗΣΕ Ο ΥΠ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2024 13:20

«Ας είναι η ψήφος μας χρήσιμη για τον τόπο.

Καλώ τους πολίτες στις 9 Ιουνίου να ενισχύσουν την προοδευτική αριστερή παρουσία, τη Νέα Αριστερά, για μια μαχητική και αποτελεσματική παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο. Αισιοδοξούμε για τα εκλογικά μας ποσοστά και θεωρούμε ότι θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών».
Αυτά δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε από το «Μετροπόλ» ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την εκλογική μάχη της 9ης Ιουνίου.
Να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας εγκαινιάστηκε το εκλογικό περίπτερο της Νέας Αριστεράς Λάρισας με ομιλητή τον κ. Σακελλαρίδη, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Ζωή Ακριβούλη και Νικήτας Μυλόπουλος.
Ο κ. Σακελλαρίδης στη συνέντευξη Τύπου ζήτησε να σταλεί μέσω της κάλπης ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κυβερνά αλαζονικά μετά τα υψηλά ποσοστά που πήρε στις βουλευτικές εκλογές και κυβερνάει μέσα από έναν γυάλινο πύργο. Οποιαδήποτε επικοινωνιακά κόλπα και αν χρησιμοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορεί να σβήσει από πάνω του τις κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρθηκε στην ακρίβεια, η οποία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη εάν συσχετιστεί με τους χαμηλούς μισθούς. Ζήτησε άμεση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. «Στην Ελλάδα αυτές τηρούνται σε ποσοστό 20%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 60%. Η Νέα Αριστερά δίνει έμφαση στη μείωση του χρόνου εργασίας, χωρίς μείωση μισθού. Ήδη οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύνθημά μας είναι 35ωρο, 5νθήμερο, 7ωρο, χωρίς μείωση μισθού».
Στη συνέχεια, ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρθηκε στην πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους και στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.
Αναφέρθηκε ακόμη στον ρόλο που θα επιτελέσει η Νέα Αριστερά στο Ευρωκοινοβούλιο, δίνοντας σκληρές μάχες στα κέντρα αποφάσεων. «Το 70% των νομοσχεδίων που ψηφίζονται, αποτελούν εφαρμογή οδηγιών από το Ευρωκοινοβούλιο. Και εκεί πρέπει να έχουμε σθεναρή παρουσία. Έχουμε πολλά ζητήματα μπροστά μας να επιλύσουμε, όπως είναι η πράσινη μετάβαση, η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, η αποτροπή της κλιματικής κρίσης, η οποία επηρεάζει κάθε άξονα της κοινωνικής ζωής, η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας. Να αγωνιστούμε για περισσότερη δημοκρατία και κράτος δικαίου. Ήδη η Ε.Ε. έχει δώσει ένα ισχυρό ράπισμα στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Να αγωνιστούμε ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην είναι γεράκι πολέμου, αλλά πηγή σταθερότητας».
Ο κ. Σακελλαρίδης πλαισιωνόταν στη συνέντευξη Τύπου από την υποψήφια ευρωβουλευτή Ζωή Ακριβούλη και το μέλος του κόμματος Ελένη Σδράλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass