Με ΠΑΣΟΚ αλλαγή πορείας σε Ελλάδα και Ευρώπη

* ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 9ης ΙΟΥΝΙΟΥ * ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΜΙΤ: ΗΜΟΥΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ * ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2024 13:00

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ρούστας

«Στις 9 Ιουνίου οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα αλλαγής πορείας και εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ, για να μπορέσει η κοινωνία να ελπίσει ξανά, να σταθεί όρθια με αξιοπρέπεια και προοπτική.

Γιατί δύναμη στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ευημερία για όλους! Στις 9 Ιουνίου πάμε μαζί, δυνατά, αξιόπιστα, για την Ελλάδα που αξίζουμε, βάζοντας φρένο στην αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δημιουργούμε τις βάσεις για την προοδευτική εναλλακτική που στις επόμενες εθνικές εκλογές θα στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση. Αλλά και για την Ευρώπη που θέλουμε, μία κοινωνική, βιώσιμη, αυτοδύναμη Ευρώπη της αλληλεγγύης». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην προεκλογική του ομιλία μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σε φίλους του Κινήματος, έχοντας στο πλευρό του τον υποψήφιο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νίκολας Σμιτ.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε από τους πολίτες με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές να βάλουν φραγμό σε μία κυβέρνηση που έχει κάνει τη διαφθορά, την αδικία, την ατιμωρησία, την αναξιοκρατία καθημερινό βίωμα για όλους τους πολίτες.
Για μια κυβέρνηση που σε όλα τα προβλήματα και τα λάθη της η απάντησή της είναι το 41% των εθνικών εκλογών. Αυτός είναι ο αρνητικός απολογισμός της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που αρέσκεται να διαφημίζεται ως επιτελική και αποτελεσματική, αλλά έχει αποδειχθεί ανίκανη, αναποτελεσματική, έχοντας κάνει δεύτερη φύση της τη διαφθορά και την αναξιοκρατία. Αμετανόητοι, κυβερνούν σαν να μη διδάχθηκαν τίποτα από την οικονομική κρίση. Γι’ αυτό και ο λογαριασμός έρχεται στις 9 Ιουνίου για τον κ. Μητσοτάκη. Ακόμη και μετά την καταστροφή στη Θεσσαλία, η κυβέρνηση δεν έβαλε μυαλό. Έργα που φτιάχτηκαν μετά από την καταιγίδα «Ιανός», πριν από λίγα χρόνια καταστράφηκαν ξανά, ενώ είμαστε ακόμη υπόλογοι γιατί δεν έχουμε καταθέσει στην Ε.Ε. εδώ και 3 χρόνια την αξιολόγηση κινδύνου και τα σχέδια διαχείρισης πλημμυρών.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΣΟΚ
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζήτησε την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές για την αναζωογόνηση της Θεσσαλίας, την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και την προστασία και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Είμαι εδώ μαζί με τον Νίκολας Σμιτ, που ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος επίτροπος που επισκέφθηκε τη Θεσσαλία και είδε με τα μάτια του τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πλημμυρισμένης γης. Γνωρίζει και εκείνος ότι απαιτούνται γενναίες πρωτοβουλίες σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις που μας φέρνει η διαρκής αύξηση της θερμοκρασίας, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η διατάραξη των οικοσυστημάτων. Σε αυτήν τη βάση, το ΠΑΣΟΚ έγκαιρα τοποθετήθηκε καταθέτοντας προτάσεις τόσο για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ώστε να είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και να μη λειτουργεί τιμωρητικά.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε βασική προτεραιότητα την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, καταθέτοντας συγκεκριμένα μέτρα, όπως: Μείωση του κόστους παραγωγής σε γεωργικά εφόδια και ενέργεια, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, νέος κανονισμός ΕΛΓΑ για τα ζημιογόνα αίτια και το ύψος των αποζημιώσεων, προστασία της αγροτικής γης από πλειστηριασμούς κ.ά.

Ο Ν. ΣΜΙΤ
Από την πλευρά του, ο Νίκολας Σμιτ στην ομιλία του σημείωσε πως το διακύβευμα αυτών των ευρωπαϊκών εκλογών είναι πολύ σημαντικό: «Έχουμε αποδείξει ότι η αλλαγή είναι δυνατή. Ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας, τις συνθήκες διαβίωσης των Ευρωπαίων πολιτών. Μόνο η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε την Ευρώπη, να βελτιώσουμε τις κοινωνικές συνθήκες όλων των πολιτών και όλων των εργαζομένων». Επέκρινε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και την πρόεδρό του, Ούρσουλα Φον ντερ Λαίεν, για τις συζητήσεις που κάνουν για την επόμενη μέρα στην Ε.Ε. με την άκρα δεξιά, διαβεβαιώνοντας τον κόσμο ότι οι σοσιαλιστές δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν μαζί τους. Ακόμη, υπενθύμισε ότι ήταν ο πρώτος επίτροπος, ο οποίος βρέθηκε στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία και διαπίστωσε το μέγεθος των ζημιών και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έλαβε για τη στήριξη της πληγείσας περιοχής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεσμεύτηκε ότι οι σοσιαλιστές σύντομα θα διοργανώσουν ένα πανευρωπαϊκό συνέδριο για τη στήριξη της γεωργίας, με ιδιαίτερη έμφαση στη θεσσαλική πεδιάδα. Στην εκδήλωση παρέστη και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος είχε εποικοδομητική συνάντηση εργασίας νωρίτερα με τους κ. Ανδρουλάκη και Σμιτ, ενώ απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Ανδρουλάκη, τον κάλεσε να γίνει μπροστάρης στον αγώνα για μία νέα Κεντροαριστερά. Στην ομιλία της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη χαιρέτισε την επιλογή των Ευρωπαίων σοσιαλιστών να επιλέξουν τη Θεσσαλία για να πραγματοποιήσουν την κεντρική τους συγκέντρωση ενόψει ευρωεκλογών, να αναδείξουν την περιοχή μας και να προτάξουν στην ατζέντα τους την ανασυγκρότηση του τόπου. «Το όραμα της σοσιαλδημοκρατίας είναι ένα κράτος δικαίου που θα σέβεται τους θεσμούς, την ισότητα, την αξιοκρατία, τη δημοκρατία μας, που τόσο έχουν περιφρονηθεί στη χώρα μας από την κυβέρνηση της ΝΔ» δήλωσε, μεταξύ άλλων.
ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Επίσκεψη-προσκύνημα στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι ο υποψήφιος της Σοσιαλιστικής Ομάδας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκολας Σμιτ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, εναποθέτοντας λίγα λουλούδια στον τόπο όπου έχασαν τη ζωή τους 57 νέοι κυρίως άνθρωποι, ζητώντας να διαλευκανθούν πλήρως στη δικαιοσύνη οι συνθήκες του δυστυχήματος.
Ο κ. Ανδρουλάκης υπενθύμισε ότι μόλις ήρθε στη Βουλή το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, που έκανε λόγο για παράβαση καθήκοντος και απιστία του υπουργού, Κώστα Καραμανλή, για τη σύμβαση 717, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση για προανακριτική επιτροπή, την οποία καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία. «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το ίδιο μόλις προκύψουν νέα στοιχεία και, ιδίως, από τη δικογραφία της Λάρισας», είπε. «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε αυτήν την τραγωδία χωρίς να πέσει άπλετο φως, χωρίς να πληρώσουν οι υπεύθυνοι», ξεκαθάρισε, κάνοντας λόγο για τεράστιο ηθικό και πολιτικό χρέος από το σύνολο του πολιτικού συστήματος για τις ψυχές που χάθηκαν άδικα, αλλά και για τα όσα περνούν τους τελευταίους μήνες οι οικογένειές τους. «Έχουμε χρέος και θα δώσουμε αγώνα μέχρι τέλους για διαφάνεια, για δικαιοσύνη στην τραγωδία των Τεμπών», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.
Στην ανάγκη να διασφαλιστούν η διαφάνεια και η υπευθυνότητα για να φωτιστεί ό,τι συνέβη αναφέρθηκε ο κ. Σμιτ, απευθύνοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και στον ελληνικό λαό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass