Χρωστούν 3.181.000 ευρώ στη ΔΕΥΑ Φαρσάλων

* Οι καταναλωτές *Μόνο 50 οφειλέτες προχώρησαν σε ρύθμιση δόσεων * Λήγει η προθεσμία τέλος Μαΐου *10 Ιουνίου ξεκινούν οι διακοπές νερού

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2024 13:15

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Μόλις πενήντα οφειλέτες λογαριασμών νερού στη ΔΕΥΑ Φαρσάλων υπέβαλαν αίτηση για υπαγωγή τους στην προνομιακή ρύθμιση των 100 δόσεων, μέχρι και σήμερα.

Η έκκληση της επιχείρησης να προχωρήσουν οι πολίτες που χρωστούν στη ΔΕΥΑ σε ρύθμιση των οφειλών τους, φαίνεται να πέφτει στο κενό, με την προθεσμία υπαγωγής να λήγει τέλη Μαΐου.
Σε μια περίοδο δύσκολη για την περιοχή, μετά το πέρασμα του «Ιανού» και του «Daniel», που έπληξαν σφοδρά την επαρχία Φαρσάλων, αλλά και μετά από την καραντίνα και την εποχή του κορονοϊού στην ανακοίνωση-κάλεσμα που είχε κάνει η δημοτική επιχείρηση για τακτοποίηση οφειλών είχε επισημάνει ότι «λόγω της έκτακτης ανάγκης που υφίσταται η περιοχή μας, είναι κατανοητά τα προβλήματα και οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί σε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, όμως η κατάσταση με τους ανείσπρακτους λογαριασμούς συνεχίζεται, προκαλώντας προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, καθώς η διαχείριση και λειτουργία των συστημάτων ύδρευσης αποχέτευσης είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα».
Παρόλα αυτά, όπως μαρτυρούν τα νούμερα, περιορισμένη ήταν η ανταπόκριση των καταναλωτών στη ρύθμιση οφειλών που «άνοιξε» η ΔΕΥΑ Φαρσάλων από τις 11 Μαρτίου, στην προσπάθειά της να «μαζέψει» ανείσπρακτες οφειλές που είχαν βεβαιωθεί έως και τις 19/2/2024 προς τη δημοτική επιχείρηση.
Σύμφωνα με στοιχεία, που είδαν το φως της δημοσιότητας στη λογοδοσία πρώτου διμήνου, το ύψος των υποχρεώσεων των καταναλωτών προς τη ΔΕΥΑΦ ήταν 3.181.000 ευρώ.
Αν και έχει γίνει γνωστό ότι από τις 10 Ιουνίου 2024 εντατικοποιείται το πρόγραμμα διακοπής υδροδότησης λόγω οφειλών προς τη ΔΕΥΑ Φαρσάλων, μόλις 50 οφειλέτες έκαναν αίτηση ρύθμισης, με συνολικές οφειλές που αγγίζουν τις 80.000 ευρώ.
Ανάλογες ρυθμίσεις έχουν πραγματοποιηθεί και κατά το παρελθόν, τον Ιούνιο του 2019, τον Μάρτιο του 2021 και τον Ιούνιου του 2023, όπου σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μόλις το 20-30% των οφειλετών που πραγματοποίησαν διακανονισμό εξόφλησης των λογαριασμών τους ήταν συνεπείς στις πληρωμές τους, ενώ οι υπόλοιποι εμφανίζεται να χάνουν τη ρύθμιση, καθώς παραμελούν μετά από κάποιες δόσεις αυτήν την υποχρέωσή τους.
Με δεδομένο τη μικρή ανταπόκριση, την ακρίβεια, τις κοινωνικές ανάγκες και τα προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα στους οφειλέτες και από την άλλη τον ανταποδοτικό χαρακτήρα της δημοτικής επιχείρησης, εν προκειμένω της ΔΕΥΑΦ, η εξίσωση που καλούνται να λύσουν με τις ανείσπρακτες οφειλές δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass