ΥΠΕΒΛΗΘΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Χωριστό πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ ζητούν οι δήμοι

Δημοσίευση: 17 Νοε 2014 18:26 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:17

 

Τρεις δεσμεύσεις για τη στήριξη των δήμων από το ΕΣΠΑ ανέλαβε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη και το μέλος του ΔΣ κ. Γιώργο Ιωακειμίδη.

Συγκεκριμένα, δεσμεύθηκε ότι :

-«Θα δοθεί τεχνική βοήθεια (μέσω Μ.Ο.Δ., Ε.Ε.Τ.Α.Α. A.E. κι ανεξάρτητων τεχνικών συμβούλων) προκειμένου να διευκολυνθούν οι δήμοι στην προσπάθειά τους να καταρτίσουν μελέτες και να συμμετάσχουν με προτάσεις στο νέο ΕΣΠΑ.

-Για το ζήτημα των έργων της Ε.Ε.Τ.Α.Α. A.E. που είχαν απενταχθεί από τη χρηματοδότηση, μελετάται να δοθούν 67.000.000 για 50 έργα, τα οποία όμως θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12/2015.

-Για τα έργα που αφορούν το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, θα υπάρξει αρχικά συνεννόηση με τον νέο Υπουργό Ανάπτυξης, ώστε τελικά να μην απενταχτούν από τη χρηματοδότηση, με την προϋπόθεση όμως να ολοκληρωθούν κι αυτά ως τις 31/12/2015».

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Πατούλης κατέθεσε την πρόταση της ΚΕΔΕ για τη δημιουργία στο νέο ΕΣΠΑ οριζόντιου προγράμματος που θα αφορά αποκλειστικά την Αυτοδιοίκηση, ενώ μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κο Υφυπουργό Ανάπτυξης, σχετικά με το νέο Ε.Σ.Π.Α. και το πώς μπορεί αυτό να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά, προς όφελος της ανάπτυξης τόσο της ελληνικής οικονομίας, όσο και των τοπικών μας κοινωνιών. Η σημερινή συνάντηση είναι μόνον η αρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας για ένα ζήτημα, που μας αφορά όλους και δεν αποτελεί αποκλειστικά υπόθεση της Κεντρικής Εξουσίας. Ως Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο τόσο στο νέο σχεδιασμό, όσο και στην υλοποίηση του νέου Ε.Σ.Π.Α., να έχουμε ουσιαστικό ρόλο. Το νέο Ε.Σ.Π.Α. είναι ίσως για τη χώρα μας η τελευταία μεγάλη ευκαιρία χρηματοδότησης με ευρωπαϊκά κονδύλια  σημαντικών έργων και παρεμβάσεων και με δεδομένη τη δημοσιονομική στενότητα για τα επόμενα χρόνια και την έλλειψη επαρκών εθνικών πόρων , πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα κονδύλια αυτά θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατόν βαθμό. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε ένα ευρώ.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση μιας σειράς έργων που εκτελούνται μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., καθώς και για τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΚΑΠΕ μέσω του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, αναμένουμε ως το τέλος της εβδομάδος την επίσημη δέσμευση του Υπουργείου ότι θα εκτελεστούν χωρίς προβλήματα. Είμαστε αποφασισμένοι ως Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την θετική κατάληξη αυτής της υπόθεσης, γιατί πρόκειται για έργα ώριμα, για τα οποία μάλιστα οι Δήμοι έχουν προβεί σε έξοδα, προκειμένου να τα καταθέσουν σε πρόγραμμα χρηματοδότησης».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass