ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Οσο πιο δυνατή Ν.Δ., τόσο πιο κοντά στους 180

* Στόχος ο " επαναπατρισμός" των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων

Δημοσίευση: 15 Νοε 2014 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:15

Της Μαρίνας Αποστολοπούλου

«Κοιμούνται με όνειρο βαθύ, όσοι νομίζουν ότι δεν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί οι Ελληνες βουλευτές είναι υπεύθυνοι και έχουν εθνική συνείδηση. Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς ως Νέα Δημοκρατία πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όποια πρόκληση μπορεί να δημιουργηθεί. Όσο πιο δυνατούς μας βλέπουν τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να βρεθούν οι 180», επισήμανε χθες ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας σε επετειακή εκδήλωση της ΝΔ Λάρισας, για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Εκτίμησε δε, ότι εφόσον ξεπεραστεί ο σκόπελος της εκλογής Πρόεδρου της Δημοκρατίας η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της, κάτι το οποίο δεν επιθυμεί η αντιπολίτευση γιατί ξέρει ότι θα αρχίσουν να φαίνονται τα μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα των επιλογών της Κυβέρνησης, γι΄αυτό και τώρα «δίνει τα ρέστα της». Όπως υποστήριξε, «η ΝΔ ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ο κορμός της πολιτικής για ένα καλύτερο αύριο στη χώρα». Ενώ προειδοποίησε ότι το διάστημα μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup θα είναι ένα δύσκολο διάστημα με πολλά σκαμπανεβάσματα.

ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΩΝ

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στο κατάμεστο από κόσμο «Φρούριο», έσπευσε από την αρχή να ξεκαθαρίσει ότι η χθεσινή του παρουσία και τοποθέτηση για τις εξελίξεις δεν έχει να κάνει με τη θεσμική αλλά με την κομματική του ιδιότητα, «την ιδιότητα του μέλους της οικογένειας της Νέας Δημοκρατίας». Όπως είχε επισημάνει και στις δηλώσεις του στην «Ε», και στη διάρκεια της ομιλίας του έριξε ιδιαίτερη βαρύτητα στον «επαναπατρισμό» στο κόμμα των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων και απηύθηνε μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης και αγώνα. Άλλωστε, είναι γνωστές οι σχέσεις του με τη στελεχιακή βάση της ΝΔ, και η αμεσότητα της επικοινωνίας, αναδείχθηκε και στη χθεσινή εκδήλωση.

Μάλιστα - όπως παρατήρησε - βρισκόταν «ανάμεσα σε πολύ καλούς φίλους» και απευθυνόμενος στο ακροατήριο, που διέκοπτε χειροκροτώντας, σχολίασε: «Σήμερα εδώ βρίσκεται η ζωντανή ιστορία της Λάρισας».

Με ιδιαίτερη έμφαση υπεραμύνθηκε του ρόλου της ΝΔ στα μεταπολιτευτικά χρόνια, δηλώνοντας: «Δεν αποδέχομαι ότι φταίμε όλοι το ίδιο. Η χώρα επί διακυβέρνησης ΝΔ βάδιζε θετικά., όταν οι πολίτες έκαναν άλλες επιλογές, παρατήρησε, γύριζε προς τα πίσω. Είμαι εδώ, συνέχισε, για να βροντοφωνάξω ότι η ΝΔ πάντα προσέφερε θετικό έργο στον τόπο στα 40 αυτά χρόνια. Μπορεί να κάναμε λάθη αλλά όχι εγκλήματα κατά της χώρας, όπως έκαναν άλλοι. Η ΝΔ στα 40 χρόνια μόνον προσέφερε στη χώρα και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε υπερήφανοι.

ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ

Το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, βουλευτής, πρώην γραμματέας του κόμματος και υπουργός, εμμέσως αλλά σαφώς, έδωσε «οδηγίες προς… ναυτιλομένους» σε περίπτωση εκλογών.

Οι Ελληνες πολίτες, είπε, θα πρέπει να οδηγούμεθα στις κάλπες με θετική σκέψη και ό,τι με τιμωρητική διάθεση, όπως συνέβη και κατά το παρελθόν, γεγονός που έβαλε πολλές φορές τη χώρα σε περιπέτειες.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να έκανε λάθη, αλλά δεν είπε ποτέ ψέματα στον ελληνικό λαό και ίσως πλήρωσε την αλήθεια που έλεγε. Γιατί πολλές φορές οι πολίτες παρασύρονται από λαϊκισμούς και ακραίες φωνές.

Πολλαπλές ευθύνες απέδωσε ο Β. Μεϊμαράκης στην Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, που όπως είπε, μετέτρεψε την κρίση χρέους σε κρίση δανεισμού και έφθασε τη χώρα στο χείλος της άτακτης χρεοκοπίας προκαλώντας κοινωνική αναστάτωση και οδήγησε τη χώρα «αδιάβαστη» στην υπογραφή του Μνημονίου

ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ

Αναλύοντας την πορεία των γεγονότων και των εκλογικών αναμετρήσεων ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι το 2012 σημειώθηκε κατακερματισμός των δυνάμεων της κεντροδεξιάς. Είτε λόγω αποχής, είτε επειδή κάποιοι ψήφισαν άλλα κόμματα που εμφανίστηκαν μέσα στον χώρο. Αποτέλεσμα, τόνισε, να δημιουργηθούν πολλές παραφυάδες οι οποίες εισέπραξαν από 2, 2,5 και 3% στις ευρωεκλογές και κάποιοι άλλοι εισέπραξαν  6, και 7%. Όλοι αυτοί είναι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, όλοι αυτοί μας έχουν ψηφίσει κάποτε, άρα αυτοί είναι δεξαμενή μας, πρέπει να τους ξαναβρούμε λοιπόν, να τους πούμε ότι καταλαβαίνουμε την αγανάκτησή σου, καταλαβαίνουμε την πικρία σου, καταλαβαίνουμε την απογοήτευσή σου, αλλά όμως αυτό το οποίο μας δημιούργησε το πρόβλημα φεύγει. Τι μας δημιούργησε το πρόβλημα; Το μνημόνιο και η Τρόικα! Ναι, στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχει.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Β. Μεϊμαράκης, επισήμανε ότι ναι μεν έρχεται πρώτο κόμμα αλλά η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι πολύ ψηλά, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μία μεγάλη δεξαμενή στην οποία μπορεί να απευθυνθεί η ΝΔ. Περιμένουν να δουν αν θα μας ψηφίσουν ή όχι ανάλογα με το αν το τους πείσουμε ή όχι, είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Το πρώτο και κυρίαρχο κόμμα είναι η ΝΔ».

«ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ»

Εξάλλου, απέδωσε και στην «αποξένωση» την κατάσταση της χαλαρής κομματικής συμμετοχής.

Πρέπει να βρισκόμαστε, να συζητάμε, να μπορούμε κατ’ αρχήν να εκτονωθούμε, είπε χαρακτηριστικά. Καλά είναι τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, αλλά εγώ πιστεύω στην παραδοσιακό πολιτικό επικοινωνιακό τρόπο. Είμαστε άνθρωποι, έγιναν λάθη, αλλά είμαστε εδώ για να τα διορθώσουμε.

Ήρθε η ώρα να μην αισθανόμαστε ότι είμαστε μόνοι, αλλά ότι είμαστε μαζί, είμαστε οικογένεια. Μαζί θα δώσουμε τη μάχη, να βρούμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους, να κάνουμε το καθήκον μας. «Σας καλώ όλους και πάλι να στηρίξουμε τη ΝΔ» είπε ο Β. Μεϊμαράκης κλείνοντας την ομιλία του καταχειροκροτούμενος.

Της ομιλίας του προέδρου της Βουλής, προηγήθηκαν τοποθετήσεις των βουλευτών Μάξιμου Χαρακόπουλου και Χρ. Κέλλα, καθώς και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Γιώργου Βούλγαρη, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο πρόεδρος της Τοπικής Κέντρου της ΝΔ Βαγγέλης Παπαλέξης. Εξάλλου, πριν την ομιλία Μεϊμαράκη προβλήθηκε επετειακό υλικό από την ίδρυση της ΝΔ κατά σειρά προέδρων από τον ιδρυτή Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι και σήμερα καθώς και φωτογραφικό υλικό από την ΝΔ Λάρισας στην πορεία των 40 χρόνων.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» εκτός από τους δύο βουλευτές, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημ. Παπαδημόπουλος, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρένα Καραλαριώτου, ο διοικητής των Νοσοκομείων της Λάρισας Θανάσης Μητσιός, η αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Ξένια Κρασαδάκη, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας της ΝΔ Γιώργος Ζιαράγκας, οι πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Νίκος Κατσαρός, ευρωβουλευτής Γ. Δημητρακόπουλος, νομάρχης Λουκάς Κατσαρός, δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης, βουλευτής Γιάννης Παπαδημόπουλος, και ένα πλήθος στελεχών της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ως είθισται, έξω από το «Φρούριο», αλλά σε αρκετή απόσταση καθώς υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις, είχαν συγκεντρωθεί οι σχολικοί φύλακες οι οποίοι διαμαρτύρονταν και φώναζαν συνθήματα επί αρκετή ώρα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass