ΟΜΙΛΙΑ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΔΩΛ

«Κόμμα ‘‘Παντός Καιρού’’ χωρίς αλλοίωση της γραμμής»

Δημοσίευση: 14 Νοε 2014 0:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:12

 

«Οταν λέμε Κόμμα παντός καιρού, δεν εννοούμε ότι είμαστε Κόμμα που προσαρμόζεται, αλλά ότι το ΚΚΕ υποχρεώνεται να κατακτά, να προσεγγίζει την ικανότητα να τραβά τον ίσιο δρόμο, της πάλης ενταγμένης στον δρόμο για τον σοσιαλισμό χωρίς να παρεκκλίνει της γραμμής» τόνισε χθες το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρώην γενική γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Ωδείο.

Η κ. Παπαρήγα βρέθηκε χθες στη Λάρισα, σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που εκδόθηκε πρόσφατα από τη «Σύγχρονη Εποχή» με τίτλο «Κόμμα ‘‘Παντός Καιρού’’. Ιδεολογική - πολιτική και οργανωτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Η εκδήλωση άνοιξε με τον γραμματέα της ΝΕ Λάρισας Παν. Σπήλιο να αναφέρεται στην έκδοση που συμπίπτει με τα 96 χρόνια του Κόμματος, υπενθυμίζοντας παράλληλα την οικονομική εξόρμηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, καλώντας επίσης σε συμμετοχή στον εορτασμό του Πολυτεχνείου από το Εργατικό Κέντρο τη Δευτέρα στην πλατεία Ταχυδρομείου αλλά και στην πανεργατική απεργία της 27ης Νοεμβρίου.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε αρχικά πως η έκδοση της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ γράφτηκε πολύ λίγο διάστημα μετά το 19ο Συνέδριο με στόχο να δώσει λίγο πιο αναλυτικά την πείρα του Κόμματος από τη δράση του, την αυτοτελή, την ιδεολογική, την πολιτική αλλά και τη δράση του Κόμματος και των κομμουνιστών μέσα στο εργατικό κίνημα, στις μαζικές οργανώσεις. Η πείρα έχει αξία όταν είναι συλλογικά επεξεργασμένη και με κριτικό τρόπο.

«Ο τίτλος «Κόμμα "παντός καιρού"» τόνισε η κ. Παπαρήγα «είναι επίκαιρος» για να διευκρινίσει πως «όταν λέμε Κόμμα παντός καιρού, δεν εννοούμε ότι είμαστε Κόμμα που προσαρμόζεται, αλλά ότι το ΚΚΕ υποχρεώνεται να κατακτά, να προσεγγίζει, την ικανότητα να τραβά τον ίσιο δρόμο, της πάλης ενταγμένης στον δρόμο για τον σοσιαλισμό».

Το Κόμμα πρέπει να δουλεύει με συνέπεια πάνω στην επεξεργασμένη πολιτική του γραμμή, πάνω στο πρόγραμμά του, στις αποφάσεις του, ιδιαίτερα πάνω στη στρατηγική του, να δουλεύει απαρέγκλιτα σε μια ευθεία γραμμή. «Πρέπει να βαδίζεις πάνω σε μια ευθεία γραμμή την ώρα που είσαι αναγκασμένος να ανεβαίνεις ανηφόρες, να κατεβαίνεις κατηφόρες, να σε κλοτσάνε, να σου βάζουν εμπόδια και ταυτόχρονα να μη φύγεις από την ίσια γραμμή. Δεν είναι εύκολο γιατί δεν είναι ο δρόμος ίσιος. Είναι νοητή η γραμμή, είναι νοητός ο ίσιος δρόμος αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ σύνθετα. Αυτό που χρειάζεται είναι η ικανότητα προσαρμογής και εξειδίκευσης».

«Αυτό τον δρόμο να τον βαδίσουμε διατηρώντας πάντα αυτή την ευθεία και χρειάζεται συνείδηση αυτής της αποστολής. Κόμμα λοιπόν παντός καιρού σημαίνει να εξειδικεύεις την πολιτική σου γραμμή χωρίς να παρεκκλίνεις».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κ. Παπαρήγα σημείωσε πως «σήμερα διατρέχουμε μια περίοδο παγκόσμιας υποχώρησης του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, υποχώρηση μεγάλη σε σχέση με τις απαιτήσεις». Για να χαρακτηρίσει επίσης «δηλητήριο, τη μείωση των απαιτήσεων του λαού και της εργατικής τάξης από τις σύγχρονες ανάγκες, τη μείωση του ριζοσπαστισμού της ελληνικής κοινωνίας» διευκρινίζοντας ότι σήμερα «θεωρείται ικανοποίηση η εργασία λίγων ημερών ή μια αύξηση του μισθού κατά 20 ευρώ».

Για να αναφερθεί τέλος στη σημερινή πολιτική κατάσταση, την κατάσταση του κινήματος από τη σκοπιά της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ, στην προσπάθεια του ΚΚΕ να προβάλει τη μόνη ρεαλιστική πρόταση διεξόδου για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τονίζοντας πως λύση για τον λαό «δεν μπορεί να υπάρξει με ανάθεση σε επίδοξους σωτήρες παρά μόνο με ένα ισχυρό ΚΚΕ».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass