«Παραδίδουν τα νερά σε επιχειρηματικά συμφέροντα»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2024 13:45

Με αφορμή την πρόταση της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας για την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του «Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας», η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει τα εξής:

«Η προστασία του περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση της λεγόμενης κλιματικής κρίσης βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου η πρεμούρα της νέας Περιφερειακής Αρχής να φέρει με διαδικασίες fast tracκ και χωρίς καμία ενημέρωση του λαού της περιοχής ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Φαίνεται πως θέλετε να προλάβετε και να γίνετε λαγός στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Και αυτό το λέμε γιατί είναι στα σκαριά νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, με το οποίο ουσιαστικά ανατίθεται η διαχείριση των υδάτων και των δασών της χώρας σε ιδιωτικά εταιρικά σχήματα και μεμονωμένους ιδιώτες.
Το νομοσχέδιο που επίκειται να κατατεθεί, με πρόσχημα «την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» και το γεγονός ότι πρέπει να παρθούν μέτρα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις καταστροφικές πυρκαγιές σε πολλές περιοχές, παραδίδει τη διαχείριση του φυσικού πλούτου της χώρας και του νερού σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η εισήγησή σας είναι γενική και αόριστη, πρέπει κάποιος να διαβάσει όλη τη μελέτη που εκπονήσατε για να καταλάβει ακριβώς τις στοχεύσεις σας» και καταλήγει ως εξής: «Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψηφίζει και καταγγέλλει αυτούς τους σχεδιασμούς, που καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτοί οι σχεδιασμοί είναι σίγουρο πως θα φέρουν επόμενες καταστροφές και θύματα.
Καλούμε τον λαό της Θεσσαλίας να οργανώσει μαζικά τον αγώνα του, όπως το έκανε πριν δύο μέρες για το έγκλημα στα Τέμπη, και να φωνάξει: «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», γιατί αυτοί οι σχεδιασμοί που εισηγείσθε είναι έγκλημα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής του λαού μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass