ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ

Άρχισε η δίκη για το… ελικόπτερο με τον Παν. Βλαστό

Δημοσίευση: 13 Νοε 2014 12:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:11

 

Η υπόθεση της προσπάθειας απόδρασης με ελικόπτερο, από τις φυλακές Τρικάλων, του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, άρχισε να εκδικάζεται χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, χωρίς όμως την παρουσία του βασικού κατηγορούμενου. Η δίκη, διακόπηκε για τις 20 Νοεμβρίου, χωρίς να ξεκινήσει ουσιαστικά, η εκδίκασή της, αλλά μόνο με την εξέταση ζητημάτων, που τέθηκαν από την υπεράσπιση. Για την υπόθεση κατηγορούνται πέντε άτομα (μία γυναίκα), οι οποίοι αντιμετωπίζουν σωρεία σοβαρών κατηγοριών, κατά περίπτωση: Απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, διακεκριμένη αρπαγή από κοινού κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία σε αεροσκάφος, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου από κοινού, παράνομη κατάληψη αεροσκάφους από κοινού, εισαγωγή όπλων στις φυλακές και πολλές άλλες κατηγορίες, που ξεπερνούν τις δέκα! Ο βασικός κατηγορούμενος αναμένεται να μεταχθεί τις επόμενες ημέρες, όταν ολοκληρωθεί άλλη δίκη στις φυλακές Κορυδαλλού, για την απαγωγή Παναγόπουλου.

Η απόπειρα απόδρασης έγινε στις 24 Φεβρουαρίου 2013, με τη χρήση …ελικοπτέρου, που συνεργοί του προσπάθησαν να χαμηλώσουν πάνω από την αυλή των φυλακών, για να ανέβει με ανεμόσκαλα ο Π. Βλαστός. Προηγουμένως έριξαν γάντζο για να σηκώσουν το πλέγμα, το οποίο κάλυπτε την αυλή. Δεν τα κατάφεραν όμως, άνοιξε μάχη, με πυροβολισμούς με τους φρουρούς της φυλακής και τελικά το ελικόπτερο χτυπήθηκε στου ουραίο τμήμα του. Προσγειώθηκε αναγκαστικά, σε εξωτερικό χώρο των φυλακών και οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν. Από την απόπειρα, τη στιγμή που προσπαθούσε να ανέβει στην ανεμόσκαλα, είχε τραυματιστεί και ο Παν. Βλαστός.

Ε. Ρ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass