Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2024 8:46

Βραβεύει τους διακριθέντες σε μαθηματικούς διαγωνισμούς
Η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική τελετή βράβευσης των μαθητών του νομού Λάρισας που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κατά το σχολικό έτος 2022-2023, πραγματοποιείται σε ανοιχτή δημόσια εκδήλωση το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, στο 4οΔημοτικό Σχολείο Λάρισας (Ανθίμου Γαζή 30), στις 10:00 π.μ.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή των Μαθηματικών έχουν προσκληθεί μαθητές, εκπαιδευτικοί και κηδεμόνες. Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία θα απονείμει τιμητικά διπλώματα στους διακριθέντες μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας στους διαγωνισμούς «Θαλής»-«Ευκλείδης»-«Αρχιμήδης», Μικρός Ευκλείδης «Μαθηματικά και Παιχνίδι» και «Πυθαγόρας».
Προς αποφυγή συνωστισμού η σειρά των βραβεύσεων θα είναι η εξής:
- 10:00-11:00 π.μ.: Βράβευση επιτυχόντων στους διαγωνισμούς «Θαλής»-«Ευκλείδης»-«Αρχιμήδης».
- 11:00-12:30 π.μ.: Βράβευση επιτυχόντων στον διαγωνισμό Μικρός Ευκλείδης «Μαθηματικά και Παιχνίδι».
- 12:00-2:00 π.μ.: Βράβευση επιτυχόντων στον διαγωνισμό «Πυθαγόρας».
Η εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Θεσσαλίας και του EUROPΕ DIRECT Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Αφαίρεσαν μέρος της μικροφωνικής της εκκλησίας στο Μεγ. Ευύδριο

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. ΓκαντέλουΤην εκκλησία του Αγίου Βησσαρίωνα στο Ευύδριο Φαρσάλων επέλεξαν να “χτυπήσουν” άγνωστος/οι για την ώρα, όπου παραβίασαν το παράθυρο σπάζοντας το τζάμι και εισήλθαν στο εσωτερικό του ναού, για να αφαιρέσουν έναν ενισχυτή ήχου και ένα μικρόφωνο. Την κλοπή διαπίστωσε ο ιερέας του ναού, όπου έσπευσε στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων για να δηλώσει το περιστατικό. Έρευνα για το περιστατικό διεξάγει το Α.Τ. Φαρσάλων.

 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων
ΣΗΜΕΡΑ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο “Ε”)

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων στις 7:00 το απόγευμα με 10 θέματα ημερήσιας διάταξης που αφορούν κυρίως τη λειτουργία του Δήμου και οικονομικών θεμάτων.
Αναλυτικά τα θέματα:
• Λήψη απόφασης για ορισμό εκπροσώπου Δήμου στο «Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων».
• Ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού μέλους στην Επιτροπή του αρ. 3 παρ. 2 του Ν. 2734/99 (περί εκδιδόμενων με αμοιβή ατόμων).
• Παύση λογαριασμών ταμειακής διαχείρισης Νομικών Προσώπων Δήμου που καταργήθηκαν και ορισμός υπευθύνου του λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης του Δήμου Φαρσάλων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
• Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου για επαγγελματική χρήση ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
• Έγκριση υποχρεωτικής (1ης) αναμόρφωσης πρ/γισμου οικον. έτους 2024.
• Έγκριση της αριθ. 7/2023 απόφασης της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φαρσάλων για Έγκριση απολογισμού εσόδων εξόδων οικονομικού έτους 2022.
• Έγκριση της αριθ. 8/2023 απόφασης της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φαρσάλων για «Έγκριση απολογισμού εσόδων - εξόδων οικονομικού έτους 2022».
• Λήψη απόφασης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κατά τη διενέργεια εκδηλώσεων και λοιπών εθνικών εορτών.
• Παράταση ή μη συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Εργασίες ανακαίνισης των ΚΕΠ του Δήμου Φαρσάλων».
• Παράταση ή μη συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων δημοτικού σταδίου Φαρσάλων».

 

Εργατικό Κίνημα και ΝΑΡ

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση ενόψει του 5ου Συνεδρίου του διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση στο ξενοδοχείο Μετροπόλ αύριο Τετάρτη 28 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα με θέμα: «Η σημασία και η αναγκαιότητα του Νέου Εργατικού Κινήματος σήμερα». Με ομιλήτρια την Ντίνα Ρέππα μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΝΑΡ.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μανωλάκη

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας προχώρησε σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, στην οδό Μανωλάκη, από τη συμβολή της με την Οδό Μητροπολίτου Μελετίου έως τον Κυκλικό Κόμβο Αγίου Αχιλλίου, σήμερα Τρίτη κατά τις ώρες 08:00-13:00 για την εκτέλεση εργασιών κλαδέματος δέντρων από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου και ενδεικτικά μέσω των οδών Γεωργιάδου και Ολύμπου.

 

Συνέλευση απόστρατων αστυνομικών

Τα μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Λάρισας καλούνται στην ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση του Συνδέσμου, που θα γίνει την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 10:00, στον 3ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας (Γ. Παπανδρέου 14 και Μουσών) στην αίθουσα εκδηλώσεων.
Οπως σημειώνεται από τον Σύνδεσμο «επειδή πιστεύουμε βάσιμα ότι δεν θα υπάρξει η προβλεπόμενη απαρτία, η δεύτερη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, την Τετάρτη 13 Μαρτίου» και ώρα 10:00 με θέματα διάταξης: Απολογισμός έτους 2023. Ισολογισμός έτους 2023. Προϋπολογισμός έτους 2024. Ενημέρωση για διάφορα θέματα που μας απασχολούν.

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., οδός Μανδηλαρά 14, θα γίνει ομιλία από τον κ. Θεόδωρο Αναγνωστόπουλο, θεολόγο-διδάσκαλο, μέλος της Αδελφότητος θεολόγων «ο ΣΩΤΗΡ», με θέμα: «Αγωνίζεσθε εισελθείν δια της στενής πύλης».

 

Αγρυπνία στον Αγιο Αχίλλιο
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΛΑΝΑ

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, στις 8.30 το βράδυ, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη του Οσίου ιερέως Νικολάου του Πλανά του ηγιασμένου, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.
Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν λείψανο του Αγίου, καθώς και την εικόνα του, που η ευλάβεια των πιστών ανθρώπων δημιούργησε.
Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει την Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μετά της Θείας Μεταλήψεως, τον Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Το Σάββατο 2 Μαρτίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Εκδήλωση για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ουγκάντα

Ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης», η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού/Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Λαρισαίων διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ανατολική Ουγκάντα της Αφρικής», το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ., στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας (Ρούσβελτ 54). Ομιλητής θα είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Jinja και Ανατ. Ουγκάντα κ. Σίλβεστρο, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει και η χορωδία του 32ου Δημ. Σχολείου Λάρισας. Θα προβληθεί ενδιαφέρον υλικό (Βίντεο-φωτογραφίες) από τη δραστηριότητα της Ορθοδόξου Επισκοπής Jinza/Uganda στην Εκπαίδευση (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) στην επαρχία της.

 

Παράκληση και κήρυγμα στον Αγ. Αχίλλιο

Κάθε Τετάρτη, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου, στις 5.30 μ.μ. τελείται η Παράκληση σε έναν Άγιο, διαφορετικό κάθε φορά και στη συνέχεια ο π. Ραφαήλ πραγματοποιεί κήρυγμα με «Θέματα Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Κατήχησης». Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου θα ψαλεί η παράκληση στον Άγιο Νικόλαο Πλανά. Οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνήσουν λείψανο του Αγίου Νικολάου του Πλανά. Το θέμα της ομιλίας θα είναι «Ο Χριστός είναι η Οδός, η Αλήθεια, το Φως του κόσμου».

 

Ενημέρωση για τον βιολογικό καθαρισμό στη Νίκαια

Ο Δήμος Κιλελέρ καλεί του κατοίκους της Νίκαιας στη συνάντηση – ενημέρωση για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού που θα γίνει την Τρίτη 5 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας.

 

Ημερίδα Ποντίων για  την Ημέρα της Γυναίκας

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Νομού Λάρισας «Το Ροδάφνον», εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου), διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Γυναίκες του Πόντου» την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ., στη Λογοτεχνική Γωνία (Φαρμακίδου και Γαληνού).  Τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι τα εξής: Η θέση της γυναίκας στον Πόντο, ομιλητής Σιδηρόπουλος Βασίλης. Γυναικείες ενδυμασίες του Πόντου, ομιλητής Παυλίδης Αποστόλης. Η πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ομιλήτρια Μητσάκου Δέσποινα. Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass