ΣΕ ΕΝΩΤΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΚΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Δημοσίευση: 08 Νοε 2014 11:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:01

 

Τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της φετινής επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σχεδιάζει ο Δήμος Λαρισαίων, στοχεύοντας, όπως σημειώνεται από τη δημοτική αρχή, «σε εκδηλώσεις με ενωτικό πνεύμα και οι οποίες δεν θα έχουν μουσειακό χαρακτήρα».

Στο Δημαρχείο Λάρισας χθες το μεσημέρι έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών φορέων και τον αντιδήμαρχο Νεολαίας Αλ. Μπατζανούλη να σημειώνει πως «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος διοργανώνει τις εκδηλώσεις που θα είναι τριήμερες, επιχειρώντας να δοθεί ουσιαστικό νόημα στον εορτασμό στη θέση της μιας ή των διαφορετικών πορειών που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια».

«Το ζητούμενο» πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Γ. Σούλτης «είναι να γίνει ενωτική εκδήλωση, να ξεφύγουμε από τις μουσειακού τύπου εκδηλώσεις με στόχο την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή της νεολαίας. Ο Δήμος χωρίς καμία διάθεση “καπελώματος” να διοργανώσει τις εκδηλώσεις, που ξεχάστηκαν από τον Δήμο Λαρισαίων πριν από 16 χρόνια» κατέληξε ο κ. Σούλτης προσθέτοντας πως «η νέα δημοτική αρχή επιχειρεί την ενεργοποίηση συλλογικών θεσμών».

 Όπως προτάθηκε στη χθεσινή σύσκεψη οι τριήμερες εκδηλώσεις – που θα γίνουν στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας – θα ξεκινήσουν το Σάββατο 15 Νοεμβρίου με μουσικές συναυλίες μεταξύ των οποίων και από μαθητικά σχήματα, εκθέσεις φωτογραφικού υλικού κλπ και θα κορυφωθούν τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου με την καθιερωμένη πορεία, ενώ αναμένεται να καθορισθεί και το πρόγραμμα των ομιλητών. Στη σύσκεψη προτάθηκε να είναι κεντρικός ομιλητής ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης ο οποίος θα ανακοινώσει και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν και οι εκπρόσωποι φορέων που θα μετάσχουν στη διοργάνωση.

Στη χθεσινή σύσκεψη, συμμετείχαν εκπρόσωποι, του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΤΕΙ, της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του ΓΕΩΤΕΕ, του Γεωπονικού Συλλόγου, του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων, της Ενωσης Γονέων, του Συλλόγου Φίλων Εθνικής Αντίστασης, του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι και κατέθεσαν τις απόψεις τους για την πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων. Το οριστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass