Απαξίωση των στρατιωτικών εργοστασίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2024 12:00

Άμεσα προχώρησε σε αναφορά προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Δένδια, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, διαβιβάζοντάς του κοινό δελτίο Τύπου του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Νομού Λάρισας και του Συλλόγου Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας, σε σχέση με τους φόβους που εκφράζουν για την παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων οχημάτων του Στρατού από ιδιώτες.


Όπως τονίζει στο κείμενο της αναφοράς της η Βουλευτής, δυνάμει της Προδιαγραφής ΠΕΔ–Β–10098/24 Οκτ. 23 και με τίτλο «Υπηρεσίες Τεχνικής Υποστήριξης Τροχοφόρων - Ερπυστριοφόρων Οχημάτων», η οποία συντάχθηκε και εκδόθηκε από το ΓΕΣ/ΔΤΧ και αναρτήθηκε στον ιστότοπο των Προδιαγραφών Ενόπλων Δυνάμεων, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, αφού διαπιστώνεται πως στο κείμενό της περιγράφονται και τυποποιούνται όλες οι διαδικασίες, για την εκχώρηση επισκευαστικού έργου σε ιδιώτες.
Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως «τα Στρατιωτικά Εργοστάσια έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε οποιαδήποτε έργο ή πρόκλησή τους ανατεθεί και να στηρίξουν τεχνικά την επισκευή οποιουδήποτε τύπου τροχοφόρου ή ερπυστριοφόρου οχήματος, αλλά και να ολοκληρώσουν κάθε πρόγραμμα εργασιών, που τους ανατίθεται από την Ιεραρχία».
Επιπλέον, τονίζει πως η εκχώρηση έργου σε ιδιώτες θα σήμαινε την πλήρη απαξίωση τόσο των Στρατιωτικών Εργοστασίων, όσο και του Τεχνικού Σώματος και μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε λουκέτο των Εργοστασίων και στην πλήρη εξάρτηση από τον ιδιώτη, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την Άμυνα της χώρας.
Η Ευαγγελία Λιακούλη ζητά την άμεση ενημέρωσή της από την πλευρά του κ. Δένδια, «για το αν ισχύουν τα όσα καταμαρτυρούν οι δύο Σύλλογοι εργαζομένων, καθώς και απαντήσεις, σε σχέση με τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση ανάθεσης εργασιών τεχνικής υποστήριξης των οχημάτων του Στρατού σε ιδιώτες, όπως και για ποιους λόγους απαξιώνεται η συσσωρευμένη εργασιακή τους εμπειρία και τεχνογνωσία δεκαετιών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass