Ζητούν δίκαιες αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικά έργα

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΑΤΑ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2023 16:12

Διανομή τροφίμων στους πλημμυροπαθείς κατοίκους της περιοχής ΑΤΑ πραγματοποιήθηκε χθες από Επιτροπή Πλημμυροπαθών της περιοχής και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Για άλλη μια φορά συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες από το ακραίο καιρικό φαινόμενο και σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τα εξής:

«Εμείς οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων σπιτιών, ισογείων και υπογείων, της περιοχής του ΑΤΑ, διαπιστώνουμε όχι 3 μήνες μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας δεν έχουμε πάρει καμιά απάντηση από τους αρμόδιους φορείς για το αν θα γίνουν έργα και πότε, ώστε να θωρακιστεί η συνοικία μας από πλημμυρικά φαινόμενα.
Αν σκοπεύουν να καθαρίσουν το ποτάμι (Γκουσμπασανιώτη) που είναι γεμάτο φερτά υλικά και κορμούς δέντρων και να ενισχύσουν το ανάχωμα. Αν σκοπεύει η ΔΕΥΑΛ να προχωρήσει σε έργα αποκατάστασης ζημιών, (όχι μπαλώματα) και κατασκευή νέων έργων.
Ήταν δική τους ευθύνη για κακοτεχνίες και παραλείψεις που υπάρχουν στο τμήμα που εφάπτεται των γραμμών του τρένου, δηλαδή για το αντλιοστάσιο, τον αγωγό ομβρίων υδάτων, τον αγωγό βιολογικού καθαρισμού και των καθαρισμό φρεατίων.
Απαιτούμε και δικαιούμαστε να μάθουμε την αλήθεια. Γιατί η περιοχή μας πλημμύρισε από τα νερά που έβγαζαν τα φρεάτια και από τον βιολογικό; Γιατί πλημμύρισαν περιοχές που είναι απομακρυσμένες από το ποτάμι; Υπάρχει σωστή διάταξη και κατασκευή φρεατίων στην περιοχή μας; Καθαρίζονται ποτέ;
Απαιτούμε άμεσα δίκαιες αποζημιώσεις ισογείων και υπογείων. Τα χρήματα που δίνονται είναι με το σταγονόμετρο και δεν επαρκούν. Να δοθεί άμεσα οικονομική βοήθεια στις οικογένειες που δεινοπαθούν. Πολλές είναι οι οικογένειες που έχουν φύγει από τα σπίτια τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass