«Φοροληστεία το τέλος ταφής»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2023 15:00

«Η επιβολή του τέλους ταφής, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιφέρει τεράστιες επιβαρύνσεις στους προϋπολογισμούς των δήμων, καθώς και περαιτέρω αφαίμαξη του εισοδήματος των λαϊκών νοικοκυριών με την αύξηση των δημοτικών τελών» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πέτρος Κρίκης.

Σημειώνει μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια ακόμη φοροληστεία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων, που μεθόδευσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, μέσω των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας.
Διεκδικούμε: Την κατάργηση άμεσα των χαρατσιών του τέλους ταφής και της περιβαλλοντικής εισφοράς.
Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, όχι στις ΣΔΙΤ και τις παραχωρήσεις.
Το κόστος των προγραμμάτων, εξοπλισμού και έργων για την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και στην προστασία του περιβάλλοντος, να προέρχονται από κεντρικούς δημόσιους πόρους που θα τροφοδοτούνται από πρόσθετη φορολόγηση του κεφαλαίου, στην προοπτική κατάργησης των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας.
Την απόλυτη διασφάλιση όλων των εργαζόμενων στον τομέα αυτό χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Τη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων, την προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, περιλαμβανομένης και της κομποστοποίησης του οργανικού κλάσματος, σε συνδυασμό με το δραστικό περιορισμό του ρεύματος των σύμμεικτων ΑΣΑ.
Την ορθολογική μεταφορά των ΑΣΑ μέσω σταθμών μεταφόρτωσης, περιλαμβανομένης και της θαλάσσιας μεταφοράς.
Την πλήρη αποκατάσταση των εκατοντάδων μεγάλων ανεξέλεγκτων χωματερών και όχι την απλή επιχωμάτωσή τους, όπως έχει γίνει στις περισσότερες περιπτώσεις.
Τη δίκαιη και τεκμηριωμένη χωροθέτηση των υποδομών με γνωστά από πριν κριτήρια, που θα λαμβάνουν υπ’ όψιν την ισόρροπη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass