Κ. Γιαννόπουλος: «Ήρθαμε να υπηρετήσουμε τους κοινωνικούς θεσμούς»

Δημοσίευση: 04 Νοε 2014 20:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:56

Της Λένας Κισσάβου

«Ήρθαμε να υπηρετήσουμε τους κοινωνικούς θεσμούς και δομές. Να συνδράμουμε, να συνεργαστούμε, να βοηθήσουμε, τους φορείς, οργανώσεις και ομάδες, που υπηρετούν σημαντικό κοινωνικό έργο, στην πόλη εδώ και χρόνια», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στην έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας, στη Λάρισα (στην οδό Ηφαίστου 9).

Ειδικότερα σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου του οργανισμού, παρουσιάζοντας την ταυτότητά του στο κοινό, τις δράσεις που θα αναπτύξει και τους ανθρώπους που το στελεχώνουν.

«Σεβασμός, διάθεση και καλή συνεργασία», είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να διακατέχουν τους ανθρώπους των κοινωνικών φορέων, για την επιτυχία του εγχειρήματος, υποστήριξε κατά την ομιλία του ο κ. κ. Γιαννόπουλος, καταθέτοντας ότι: «Είναι μια σημαντική στιγμή για τον Οργανισμό, η ενίσχυση της δικτύωσής του και στη Λάρισα, την οποία ενώσαμε πλέον με όλες τις δυνάμεις του στην Ελλάδα».

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε επίσης ότι υπάρχουν ανάγκες στη Λάρισα και στην ευρύτερη περιοχή της, που καθιστούν απαραίτητη την ύπαρξη του «Χαμόγελου του παιδιού» και ότι έχουν γίνει καταγγελίες για περιπτώσεις παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη, από Λαρισαίους.

Η υποδοχή του κόσμου, χθες στην έναρξη λειτουργίας του Κέντρου, ήταν εντυπωσιακή, με παρουσία πολλών κοινωνικών φορέων να θέτουν εαυτούς συνεργάτες στο έργο του, μεταξύ αυτών, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Ερυθρός Σταυρός, εκπαιδευτικοί φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και βέβαια οι αρχές της Λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος χοροστάτησε και στον αγιασμό των εγκαινίων (με την άδεια του Μητροπολίτη Λάρισας κ. Ιγνάτιου, όπως επεσήμανε) και υποστήριξε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο έργο του Οργανισμού: «Λειτουργεί με πνεύμα ενότητας. Στελεχώνεται  από άξιους ανθρώπους, οι οποίοι πέραν από την ειδίκευσή τους, δίνουν καρδιά σε αυτό που κάνουν. Συγχαίρω τους Λαρισαίους  για το αγκάλιασμα που έκαναν στον εθελοντικό αυτό οργανισμό, οι οποίοι απέδειξαν ότι κινητήρια δύναμη δεν είναι τα χρήματα αλλά οι άνθρωποι. Είμαστε εδώ σήμερα για να είμαστε όλοι μαζί…

Ερχόμαστε συνεργοί στην προσπάθεια να σταθούμε κοντά σε κάθε παιδί. Με το καλό να αναπτυχθεί η δράση και στις υπόλοιπες θεσσαλικές πόλεις. Σας περιμένουμε και στο Βόλο…».

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» καλωσόρισε, σε χαιρετισμό του και ο βουλευτής κ. Χρ. Κέλλας, ενώ ακολούθως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός δήλωσε, ότι θα διερευνηθεί η στήριξη και η ενίσχυση του Οργανισμού από την περιφέρεια, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, και ζήτησε παράλληλα τη συνεργασία του οργανισμού, υποστηρίζοντας ότι: « …θέλουμε τις ιδέες σας και τις πρακτικές σας, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αποκέντρωσης των κοινωνικών δομών».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Λάρισας, κ. Δημ. Δεληγιάννης, ο οποίος υποστήριξε για τον Οργανισμό ότι: «Εχουμε πλέον στα χέρια μας ακόμη ένα όπλο στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς και στην ανάπτυξη του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Γιαννόπουλος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους αναλυτικά για τις δράσεις που θα αναπτυχθούν στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας υπό το συντονισμό του Πανελλήνιου Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης και θα παρέχει, επί του παρόντος, τις ακόλουθες υπηρεσίες:

•Στήριξη Παιδιών με προβλήματα διαβίωσης

•Στήριξη Παιδιών με προβλήματα Υγείας

•Ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών

•Λήψη καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης παιδιών

•Επιτόπιες παρεμβάσεις για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο

•Ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών.

Στη διάθεσή του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας επίσης τίθενται όλες οι δράσεις που υλοποιεί πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και είναι : Ασθενοφόρα για νεογνά και παιδιά

Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής . Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ». Εθνική Γραμμή για Παιδιά SOS 1056. Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και AMBER ALERT Hellas.

Το Κέντρο στελεχώνεται από την ψυχολόγο κ. Δήμητρα Κωστούλα, την κοινωνική λειτουργό κ. Αναστασία Μυλωνά, τον οδηγό κ. Γιώργο Δημάκο και στη διοικητική στήριξη την κ. Ελπίδα Κορώνα.

Είναι εξοπλισμένο με Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Στήριξης Παιδιών και των Οικογενειών τους, ένα αυτοκίνητο που αγοράστηκε με δωρεά του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλου της INTERCOMM FOOD SA-CEO, κ. Στέργιου Τσαγκούλη.

Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας της Λάρισας πρόσφερε, με τον τρόπο του ο καθένας, βοήθεια στον Οργανισμό, εκ των οποίων και οι ξενοδόχοι της πόλης που φιλοξενούν δωρεάν τα άτομα της αποστολής του Οργανισμού στην πόλη μας, από άλλες πόλεις που ήρθαν να βοηθήσουν στα εγκαίνια του Κέντρου.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης οι εξής: ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Μιχαλάκης, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Γ. Σούλτης, εκπρόσωποι της Αστυνομικής  διεύθυνσης Λάρισας, η διευθύντρια της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ Βασιλική Ζιάκα, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Λίτσα Λιακούλη, η επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και οργανώσεων.

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ  ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ  

Στον ίδιο χώρο, στο ισόγειο και για όλη την εβδομάδα από τις 9.00 το πρωί και ως τις 8.00 το απόγευμα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποδέχεται φίλους και υποστηρικτές του, με ενημερώσεις σχετικά με τη δράση του Οργανισμού, επιμέρους ειδικά θέματα αλλά και δημιουργική απασχόληση για παιδιά.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

 -Σήμερα Τετάρτη:17.00-19.00 Δημιουργικό Εργαστήρι για παιδιά και Zumba για παιδιά

-Πέμπτη 6 Νοεμβρίου: Παρεμβάσεις στο 4ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

18:00 Συνάντηση με θέμα: «Το Χαμόγελο του Παιδιού βοηθάει το Σχολείο στο έργο του» για τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Λάρισας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

-Παρασκευή 7 Οκτωβρίου: Παρέμβαση με θέμα «Σχολική Βία και Εκφοβισμός» στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

17.00-19.00 Αφήγηση παιδικού παραμυθιού και δημιουργική απασχόληση

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μπορείτε να απευθύνεστε στο 2410 560900 & thessalia@hamogelo.gr

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass