ΓΙΑ ΤΟ «STARTUP BUS GREECE» ΣΤΗ ΒΙΕΝΗ

«Ελληνική» πρωτιά με… Τούρκο επιβάτη

*Είχε ξεκινήσει από τη Λάρισα πριν από λίγες ημέρες

Δημοσίευση: 04 Νοε 2014 10:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:55

 

Έφυγε από τη Λάρισα πριν από λίγες ημέρες και κατάφερε να επιστρέψει έχοντας μια σπουδαία πρωτιά. Ο λόγος για το «StartUp Bus Greece» που αποτέλεσε ιδέα δύο Λαρισαίων των Κώστα Μαλαβιέζου και Κώστα Γιαμαλή (μαζί με τον Σταύρο Τσομπανίδη) και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στον πανευρωπαϊκό επιχειρηματικό διαγωνισμό StartupBus. Ωστόσο αν και οι περισσότεροι μέσα στο λεωφορείο ήταν Έλληνες μια ομάδα από δύο Αμερικανούς, έναν Καναδό και έναν Τούρκο που συστάθηκε ως διεθνής κατάφερε να πάρει την πρωτιά.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η ομάδα Zumo δούλεψε πάνω σε μία ιδέα που επιτρέπει σε επιχειρήσεις να αναπτύσσουν περισσότερο στενές σχέσεις με πιθανούς πελάτες τους, εγκαθιστώντας στις ιστοσελίδες τους μία πλατφόρμα άμεσης επικοινωνίας μέσω βιντεοκλήσεων, φωνητικών κλήσεων ή γραπτών μηνυμάτων. Η αφοσίωση των Χάντερ Μέφφορντ, Άλεξ Τάντον, Γκρεγκ Νίλσεν και Μεχμέτ Ακυόλ καθ΄ όλη τη διάρκεια του hackathon τους επέτρεψε να αναπτύξουν ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο τόσο για desktop όσο και για mobile περιβάλλοντα και δικαίως να θεωρηθούν η καλύτερη ομάδα του διαγωνισμού πανευρωπαϊκώς.

Στο «StartUp Bus» επιβιβάστηκαν περίπου 30 νέοι κάθε ηλικίας με ταλέντο και δημιουργικότητα, που ήταν έτοιμοι να δραστηριοποιηθούν στον χώρο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας. Οι συμμετέχοντες ήταν προγραμματιστές, designers και άτομα που ασχολούνται με το business development, σχημάτισαν ομάδες και σχεδίασαν πρωτότυπα projects, τα οποία εξελίσσονταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μέσα στο λεωφορείο στο πλαίσιο οργανωμένων εργαστηρίων και καθοδήγησης από ειδικούς στους τομείς των business consulting και marketing τους οποίους είχαν μαζί τους στο ταξίδι. Ο τελικός προορισμός των συμμετεχόντων ήταν το Pioneers Festival.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass