Ανυπέρβλητο το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων

ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ Ε.Δ. – «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΑΤΑ Γ. ΦΑΣΟΥΛΑΣ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2023 13:40

«Η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι εορτή και πανήγυρις όλου του λαού, ο οποίος αποτίνει φόρο τιμής στα εκλεκτά του τέκνα που εκούσια επωμίζονται την υψηλή αποστολή να προασπίζουν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μας από κάθε απειλή και να διασφαλίζουν την ελευθερία της» τόνισε χθες η διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας Ζαφειρία Λούτσου, εκφωνώντας τον πανηγυρικό στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, χθες το πρωί στον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Αχιλλίου, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, τελέστηκε Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, σεβ. Ιερώνυμου.
Η κ. Λούτσου στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, σημείωσε «τι άλλο είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, παρά κομμάτι του λαού! Είναι ο οπλισμένος βραχίονάς του. Σάρκα από τη σάρκα και αναπόσπαστο κομμάτι του. Προστάτης της ειρηνικής ζωής του, μα και εγγυητής της απρόσκοπτης ευημερίας του. Σκέπη, λοιπόν, των ανωτέρω οι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν θα μπορούσαν παρά να ταυτιστούν στον ρόλο αυτόν με την αγία μας Σκέπη. Τη Θεοτόκο. Να γιατί σήμερα συνεορτάζουμε τον κοινό τους ρόλο της προστάτιδος δυνάμεως».
Η ομιλήτρια έκανε ιστορική αναδρομή, για να προσθέσει «μήπως υστέρησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας σε ανδραγαθήματα τη σύγχρονη εποχή; Ειδικότερα, το πρώτο μισό του 20ού αιώνα εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αυτό του ελληνικού στρατού. Από τον Μακεδονικό αγώνα ως και τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σελίδες ηρωισμού και δόξας δημιουργούν μια νέα, υπερτοπική κληρονομιά. Μιας και ο Έλληνας στρατιώτης, κατά ξηράν, θάλασσα και αέρα, υποχρέωσε όλους τους πρωταγωνιστές του τελευταίου μεγάλου πολέμου, να αναφερθούν σ’ αυτόν με τα πλέον εγκωμιαστικά λόγια».
«Όμως, ζούμε σε καιρό ειρήνης. Και σίγουρα όλοι ευελπιστούμε τούτος ο καιρός να διαρκέσει εις το διηνεκές. Μα μήπως ακόμη και σε καιρό ειρήνης, δεν έχουν ρόλο ζωτικό οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας;» κατέληξε η ομιλήτρια, κάνοντας λόγο για την «πολύμορφη, ποικίλη και ανεκτίμητη προσφορά των Ενόπλων μας Δυνάμεων προς την ελληνική κοινωνία».
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τον αντιπεριφερειάρχη, Βασ. Πινακά, τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννη, τον αρχηγό Τ.Α., Γ. Φασούλα, τον ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ., Θωμ. Καρανάσιο, τον διοικητή των Π.Υ. Θεσσαλίας, Νίκ. Μητσιογιάννη, τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, Κων. Παππά, τον εκπρόσωπο της ΝΔ, Βασ. Βόσιο, τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, Μ. Μανουάχ, τη γ.γ. του Επιμελητηρίου, Καλλιόπη Τζήκα, τον εκπρόσωπο της ΕΑΑΣ, Γ. Στέφο, τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ, Βασ. Παπαδόπουλο, τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Αποστράτων ΕΛ.ΑΣ., Βασ. Διβάνη, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Θ. Κακαρδάκο, και την εκπρόσωπο του Συλλόγου Κυπρίων, Ειρήνη Μπρούφα.
Ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γ. Φασούλας, σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «είναι μια ημέρα που πρέπει να ευχαριστούμε και να υποσχόμαστε. Να ευχαριστούμε τον Έλληνα πολίτη για την απεριόριστη εμπιστοσύνη που δείχνει στις Ένοπλες Δυνάμεις και να υποσχόμαστε ότι θα είμαστε εκεί. Στην προσπάθεια, στον αγώνα και στη θυσία για αν δώσουμε στους Έλληνες πολίτες αυτό που δικαίως απαιτούν από εμάς: Πάντα δίπλα στον Έλληνα πολίτη, πάντα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας».
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΩΛ
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο ανώτερος διοικητής φρουράς και αρχηγός Τ.Α. Γ. Φασούλας απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ οι ορχήστρες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας παρουσίασαν μουσικό πρόγραμμα. Σημειώνεται πως στον χώρο λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής ενώ παρατέθηκε μικροδεξίωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass