Ενωμένοι κατά του νέου φορολογικού

ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2023 13:15

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν αύριο Τετάρτη σχεδόν όλοι οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς και σύλλογοι που δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες και πλήττονται άμεσα και έμμεσα από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και θα οδηγηθεί προς

ψήφιση στη Βουλή. Στη Λάρισα το συλλαλητήριο θα γίνει στην Κεντρική πλατεία της πόλης, στις 12 το μεσημέρι, και στο πλαίσιο αυτό χθες το βράδυ παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι διάφορων κλάδων. Όλοι χαρακτήρισαν άδικο το νέο νομοσχέδιο και υποστήριξαν πως ενώ υπάρχουν τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία, δεν χρησιμοποιούνται. Αντ’ αυτού επιλέγεται ένα αναχρονιστικό μέτρο που είναι η μέθοδος του τεκμαρτού εισοδήματος.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, αφού ξεκαθάρισε πως όλοι οι επαγγελματίες είναι κατά της φοροδιαφυγής, χαρακτήρισε άδικο το μέτρο του τεκμαρτού εισοδήματος
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας κ. Γιώργος Σακελλαρόπουλος είπε, μεταξύ άλλων, πως το νομοσχέδιο θα αποτελέσει ταφόπλακα για χιλιάδες επιχειρήσεις.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφωνας Τσάτσαρος εξήγησε πως όσοι ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το χαρακτήρισε αναχρονιστικό και άδικο, ενώ σημείωσε πως είναι θέμα επιβίωσης η απόσυρσή του. Οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή τους, ενώ προσκαλούνται τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, σήμερα Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12.00 μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας (οδός Δευκαλίωνος, αρ. 18 – 4ος όροφος), όπου θα λάβει χώρα έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ενημέρωση του Σώματος για τις εξελίξεις επί των εξαγγελθέντων φορολογικών μέτρων. Λήψη απόφασης για δράσεις-κινητοποιήσεις».
Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Κουτσιμπογεώργος ανέφερε πως πρόκειται για ένα καθαρά εισπρακτικό μέτρο με λάθος τρόπο και διευκρίνισε πως επιστρέφουμε στο παρελθόν, παρά τα όποια εργαλεία έχει στα χέρια της η Κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Θάνος Κουτσούκης, αφού σημείωσε πως η Κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο «ένωσε» όλους τους επαγγελματίες, εξήγησε πως το εν λόγω νομοσχέδιο συρρικνώνει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Μάλιστα, ο Σύλλογος εξέδωσε και σχετική ανακοίνωσή με την οποία «ομόφωνα αποφασίζει την απόλυτη στήριξη στον αγώνα όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, στους οποίους ανήκουμε και εμείς οι φαρμακοποιοί και τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται για την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου που καταθέτει αυτές τις μέρες η Κυβέρνηση».
Αύριο, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, σημειώνουν πως συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους υπόλοιπους φορείς, με στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 14.00, καθώς και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 12.00 μ. Περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα συζητηθεί σε επόμενο Δ.Σ.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος είπε πως το νομοσχέδιο δεν είναι προϊόν διαλόγου και πως ενώ έχει στόχο να πατάξει τη φοροδιαφυγή, το κάνει με αναχρονιστικά εργαλεία.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος υποστήριξε πως με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση «τσουβαλιάζει» όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, θεωρώντας τους φοροφυγάδες. Στάθηκε, φυσικά, στη μη χρήση των πολύτιμων εργαλείων ελέγχου.
Ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιάννης Λυτροκάπης εξήγησε πως πλήττεται άμεσα ο κλάδος τους, διότι υπάρχουν μόνο μικρά μαγαζιά στον νομό.
Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, από την πλευρά του, ως αντιπρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας, είπε ότι με αυτόν τον τρόπο ισοπεδώνονται οι μικροί επαγγελματίες και συγκεκριμένα για τους συμβολαιογράφους της υπαίθρου είναι εξοντωτικό. Υποστήριξε, μάλιστα, πως η φοροδιαφυγή καταπολεμάται με ελέγχους και όχι με αυτόν τον τρόπο.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Λάρισας κ. Αστέριος Νάκας σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως το εν λόγω μέτρο είναι αναχρονιστικό. Κάλεσε, μάλιστα, όλους τους συναδέλφους του λογιστές – φοροτεχνικούς να συμμετέχουν στην απεργία στις 22 Νοεμβρίου 2023, με κλείσιμο των γραφείων.
Για άδικο μέτρο έκανε λόγο και η πρόεδρος του ΣΙΚΑΕΛ κ. Δήμητρα Μπαράτση.
ΤΑ ΤΑΞΙ
Η Ένωση Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Λάρισας, αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση στη Βουλή, κηρύσσει 24ωρη απεργία για αύριο Τετάρτη 22/11 και συμμετέχει στη συγκέντρωση που καλούν φορείς και ενώσεις επαγγελματιών στις 12 μ. στην Κεντρική πλατεία.
«Η φορολόγηση με βάση τεκμαρτό εισόδημα, δηλαδή που δεν έχει αποκτηθεί, όχι μόνο δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή, αφού προστατεύει τα υψηλά εισοδήματα που μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά οδηγεί σε αφανισμό ένα μεγάλο τμήμα ενεργού οικονομικού πληθυσμού, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες. Παράλληλα και με τη διατήρηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου και της υψηλής τιμής των καυσίμων αδυνατούμε να τα βγάλουμε πέρα ακόμη και για τα βασικά» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ
Από τις 13 Νοεμβρίου απέχουν από τα καθήκοντά τους στη νομική βοήθεια τα μέλη του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Λάρισας-Δυτικής Μακεδονίας, καθώς είχε προηγηθεί ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η αποχή γίνεται «ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, καθώς επίσης και για τον λόγο ότι οι συνάδελφοι, παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου, δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα δεδουλευμένα».
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass