ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ

Οι Λαρισαίες θήλασαν δημόσια

Δημοσίευση: 03 Νοε 2014 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:53

 

Μεγάλος αριθμός μαμάδων, με τα παιδιά τους στα καροτσάκια και στην αγκαλιά, συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα, ανταποκρινόμενες, γι’ άλλη μια χρονιά, στο καθιερωμένο ραντεβού τους, αρχές Νοεμβρίου.

Στόχος τους; Να στηρίξουν την πανελλήνια καμπάνια που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε δεκάδες πόλεις της χώρας μας με σύνθημα: ««Θηλασμός: Οφέλη για μια ζωή», και οργανώνεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας.

Τη συνάντηση στη Λάρισα οργάνωσε η αντίστοιχη ομάδα της πόλης μας και στο πλαίσιο αυτής, προσφέρθηκε σχετικό ενημερωτικό υλικό σε μαμάδες,έγινε προσωπική ενημέρωση σε κάθε ενδιαφερόμενη, για τη σημαντικότητα του θηλασμού στα παιδιά, ενώ πραγματοποιήθηκε και δημόσιος θηλασμός στις 12 μ., ο οποίος έγινε ταυτόχρονα την ίδια ώρα σε κάθε πόλη που οργάνωσε αντίστοιχη εκδήλωση.

«Σε αυτή τη γιορτή δίνεται η αφορμή μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου, να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού», αναφέρουν μαμάδες μέλη της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λάρισας.

Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου.

ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Να σημειωθεί ότι στο Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πραγματοποιούνται μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής προετοιμασίας σε μέλλουσες μητέρες. Οι μαίες του τμήματος, προσφέρουν συνεχή ενημέρωση για τον μητρικό θηλασμό στις μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν. Στέκονται δίπλα τους στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια του θηλασμού, προσαρμόζοντάς τον στις ανάγκες της σύγχρονης μητέρας. Καθημερινά λειτουργεί η ανοιχτή γραμμή θηλασμού στα τηλ: 2413-506290 -192 προσφέροντας χρήσιμες πληροφορίες, με παράλληλη βοήθεια κατ΄ οίκον όταν απαιτείται από τις μαίες: Γεωργία Ντέλλα και Συρματένια Κουλακίδου.

Επίσης σήμερα Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και ώρα 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - Π.Ε. Λάρισας ανοιχτό σεμινάριο μητρικού θηλασμού με διανομή έντυπου υλικού για τις μέλλουσες μαμάδες και τις θηλάζουσες μητέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass