ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓΙΑΣ

Τίμησαν με Μπρεχτ την Eθνική Eπέτειο

Δημοσίευση: 03 Νοε 2014 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:53

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Μια εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποίησε το Γενικό Λύκειο Αγιάς θέλοντας να τιμήσει τους ήρωες που αντιστάθηκαν κατά του φασιστικού Άξονα στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αλέξανδρος Αλεξούλης» του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά, ξεκίνησε με την ανάθεση της σημαίας από τον διευθυντή του σχολείου Παπαρίζο Αθανάσιο, καθώς και την απονομή των βραβείων στους άριστους μαθητές.

Ακολούθησε ένα χρονικό που διανθιζόταν με ποιήματα και τραγούδια από τη σχολική χορωδία. Πολύ ενδιαφέρουσα, και που ενθουσίασε όσους παρευρίσκονταν, ήταν η παράσταση που έδωσαν οι μαθητές της Γ’ τάξης, «Ο σπιούνος» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, μονόπρακτο από το έργο του «Ο τρόμος και η αθλιότητα στο Γ’ Ράιχ». Ένα έργο που καταδεικνύει πώς δηλητηριάζονται οι ανθρώπινες σχέσεις από την καχυποψία στα ανελεύθερα καθεστώτα. Οι μαθητές ανέλαβαν και έφεραν επάξια εις πέρας την παράσταση μολονότι έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων. Έπαιξαν θαυμάσια τους ρόλους τους και έδωσαν ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα κατά γενική ομολογία, κάτι που φάνηκε, άλλωστε, και από το θερμό χειροκρότημα των συμμαθητών τους και των προσκεκλημένων. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει αναλάβει, εξάλλου, κι ένα σχετικό πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα «Μια απόπειρα προσέγγισης του θεάτρου» στο πλαίσιο του οποίου εντασσόταν και η συγκεκριμένη παράσταση και θα αναλάβει και περαιτέρω δράσεις.

Τους ρόλους ενσάρκωσαν οι Διαμαντής Κωνσταντίνος (άντρας), Καρτερού Μαρία (γυναίκα), Φουκαλάς Γεώργιος (γιος), Καραντζή Παναγιώτα (υπηρέτρια), Λάμπρου Λάμπρος (αφηγητής). Χόρεψαν το βαλς Νο 2 του Σοστακόβιτς οι μαθητές Διαμαντής Κωνσταντίνος, Καρτερού Μαρία, Φουκαλάς Γεώργιος, Αργυρούλη Μαρία, Μαλαχτάρης Ιωάννης, Ντελή Μαρία, Κολοβός Στέργιος, Παπακανάκη Βίκυ, Χριστόπουλος Αθανάσιος, Μούρτου Μαρία, ενώ το έργο προλόγισε η Δέσποινα Γρίβα.

Η όλη εκδήλωση ανέδειξε τον ηρωισμό, την αυταπάρνηση και την προσήλωση του ελληνικού λαού στα ιδανικά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας προβάλλοντας επιτακτικά το μήνυμα «Ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια φασισμός».

Υπεύθυνοι της παράστασης ήταν οι καθηγητές Κουφού Ευθυμία και Παπαρίζος Αθανάσιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass