Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 16 Νοε 2023 9:40

Εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Πλούσιες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα την Τρίτη 21 Νοεμβρίου. Για τον εορτασμό θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός από τις 8 π.μ. μέχρι και τη δύση του ήλιου της 21ης Νοεμβρίου, φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου. Κατά την ημέρα εορτής θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Στις 10:00 π.μ.: Επίσημη έπαρση – υποστολή Σημαίας στο Ηρώο της πόλης με συμμετοχή της μουσικής 1ης Στρατιάς και τιμητικού στρατιωτικού τμήματος.
Στις 11:00 π.μ.: Άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου σεβ. κ.κ. Ιερώνυμος. Μετά το τέλος της δοξολογίας και μέσα στον Ιερό Ναό θα ακολουθήσει ομιλία από την κα. Ζαφειρία Λούτσου, διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.
Στις 11:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο και κατάθεση στεφάνων από τις Ανώτατες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, πολιτικά κόμματα, συλλόγους, καθώς και εκπροσώπους νομικών προσώπων και φορέων. Σιγή ενός λεπτού. Εθνικός Ύμνος.

 

Ημερίδα για τα ποτάμια στη Θεσσαλία

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Γενική Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Θεσσαλίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιήσουν υβριδική ημερίδα διαβούλευσης µε θέμα «2η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας (EL08)», με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού και την καταγραφή απόψεων.
Η ημερίδα διαβούλευσης θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ώρα 9:30 π.μ., στη Λάρισα, στην αίθουσα του κτιρίου ΔΕΥΑΛ (Τέρμα Τυχερού) και διαδικτυακά.
Για τη διευκόλυνση της ροής της ημερίδας διαβούλευσης, θα είναι εφικτή η υποβολή σχολίων γραπτώς μέσω της σχετικής δυνατότητας που προσφέρουν το Youtube και το Facebook. Τα σχόλια θα μεταφέρονται προφορικά από τον συντονιστή προς απάντησή τους από το πάνελ.

 

Μέγιστες αποζημιώσεις σε πλημμυροπαθείς παραγωγούς

ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σε επικαιροποίηση των στρεμματικών αποδόσεων των καλλιεργειών βαμβακιού, αραβοσίτου, βιομηχανικής ντομάτας και μηδικής, προκειμένου να καταβληθούν δίκαια οι αποζημιώσεις και να καλύπτουν το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς, που υπέστησαν οι παραγωγοί από τις πρωτοφανείς πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Με εντολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας επικαιροποίησαν τις αποδόσεις των παραπάνω καλλιεργειών, ανά στρέμμα, ώστε να διορθωθούν οι τιμές αποζημίωσης (προς τα πάνω), οι οποίες προβλέπονταν στη Δήλωση Καλλιέργειας του 2023 και ήταν κατώτερες της πραγματικότητας.

 

«Το Πολυτεχνείο απαιτεί δικαίωση»

ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

«50 χρόνια μετά και το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πάντα εδώ. Φάρος που φωτίζει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Παράρτημα Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (Π.Ε.Σ.ΕΚ.) και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στην Κεντρική πλατεία Λάρισας. Επίσης, σημειώνει τα εξής: «Το Πολυτεχνείο σηματοδοτεί το αδούλωτο πνεύμα του λαού μας, την απόρριψη του συμβιβασμού και της υποταγής. Η ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη ‘73 δεν κλόνισε και δεν απονομιμοποίησε μόνο το χουντικό καθεστώς. Διέλυσε πολλά από τα κατάλοιπα του μετεμφυλιακού κράτους, συνέβαλε στη διεύρυνση των πολιτικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού. Το κυριότερο, ενίσχυσε την πεποίθηση ότι τελικά καμιά δύναμη δεν μπορεί να αντισταθεί σε έναν εξεγερμένο λαό.
50 χρόνια μετά, στους χαλεπούς καιρούς που έχουν διαμορφωθεί από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, τα αιτήματα για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «έξω οι ΗΠΑ», «έξω το ΝΑΤΟ» είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού, των εργαζομένων, της νεολαίας.
Το Πολυτεχνείο απαιτεί δικαίωση.
Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί είμαστε εδώ, παρόντες, για να δώσουμε αυτήν τη μάχη, μαζί με τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά, τα παιδιά μας.
Το λέμε ξεκάθαρα: Το Πολυτεχνείο ζει! Στις καρδιές μας, στη σκέψη μας, στην καθημερινότητά μας. Σε αγώνες πάντα μας καλεί, για Ψωμί. Παιδεία. Ελευθερία».

 

Αιμοδοσία Γριζανιτών Λάρισας

Ο Σύλλογος Γριζανιτών σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία μεθαύριο Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, από τις 9:00 π.μ. έως τις 12:00 το μεσημέρι.
Η Οργανωτική Επιτροπή της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών του Συλλόγου, απευθύνει κάλεσμα στα μέλη να συμμετάσχουν στην προσπάθεια του Συλλόγου. Η αιμοδοσία θα γίνει στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.


Εξόρμηση «Υπαιθρίου Ζωής»

Το τουριστικό τμήμα της «Υπαιθρίου Ζωής» Λαρίσης αναχωρεί από το Δημοτικό Ωδείο, με προορισμό τον Όσιο Λουκα - Δίστομο - Λιβαδειά, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου και ώρα 07:00. Πληροφορίες / δηλώσεις Αποστόλης Δημακόπουλος, τηλ.: 6972-084.179.

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Την ερχόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ., στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., οδός Μανδηλαρά 14, θα γίνει ομιλία από τον κ. Θεοφάνη Μυλωνά, βιολόγο, θεολόγο, πρόεδρο του Παραρτήματος ΠΕΘ Ν. Λάρισας, με θέμα «Άγιος Σιλουανός, ο Αθωνίτης, ο εραστής του απολύτου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass