«Δεν αντέχουμε άλλο»

ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΛΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2023 16:28

«Έκτρωμα της Κυβέρνησης» χαρακτηρίζει η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Λάρισας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας να κλείσουν τα καταστήματά τους και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στην πλατεία Νομαρχίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 12.30 μ.μ., με βάση και το πανελλαδικό κάλεσμα που έχει υπογράψει και η ΕΣΕΕ.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Tο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, καθιερώνει οριζόντιο τεκμαρτό εισόδημα, που το ύψος του κλιμακωτά, με βάση τα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης, θα ξεκινά από τα 10.920 ευρώ και θα φτάνει μέχρι και τα 14.196 ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε ετήσιο φόρο εισοδήματος (ακόμη και με ζημιά) στα 1.102 ευρώ και στα 1.823 ευρώ αντιστοίχως.
Συν την προκαταβολή φόρου, συν τα 488 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος. Όσο και να το γυροφέρνουν τα οικονομικά επιτελεία της Κυβέρνησης, αυτή είναι η γυμνή αλήθεια. Με την καθιέρωση των τριετιών, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων (όσοι διατηρούν πάνω από 10 έτη επιχείρηση), θα πληρώνουν φόρο 2.300! Δεν θα επιτρέψουμε τη νέα κλοπή του εισοδήματός μας. Η Κυβέρνηση χτυπά απευθείας τις μικρές επιχειρήσεις. Ο στόχος αυτής της επίθεσης είναι οι αυτοαπασχολούμενοι και πολύ μικροί έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες, αφού έτσι κι αλλιώς η Κυβέρνηση μας θεώρει μειονέκτημα και διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας».
Να φορολογηθούν τώρα οι εφοπλιστές που έχουν εθελοντική φορολογία, οι τραπεζίτες που έχουν αναβαλλόμενο φόρο, οι στρατηγικοί επενδυτές που φοροαπαλλάσσονται για 12 χρόνια. Πληρώσαμε και πληρώνουμε πολλά. Δεν αντέχουμε άλλο».
Απαιτούμε: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο - έκτρωμα της Κυβέρνησης.
Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.
Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.
Καταβολή αποζημίωσης στο 100% των ζημιών στους συναδέλφους που επλήγησαν στις πρόσφατες πλημμύρες (χωρίς αποσβέσεις παλαιότητας και άνευ κατάθεσης τιμολογίων, αφού έχουν καταστραφεί λόγω πλημμύρας), ώστε να αντικατασταθούν μηχανήματα, εμπορεύματα, πρώτες ύλες, οχήματα κ.λπ.».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass