ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

«Αποχαιρετισμός» χθες για τη Λένα Γουργιώτη

* Τελευταίο αντίο από τους φίλους της και τους φορείς της πόλης

Δημοσίευση: 02 Νοε 2014 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:51

Η πόλη αποχαιρέτησε χθες την Ελένη Γουργιώτη τον άνθρωπο που με πάθος είχε αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή της στην ίδρυση και λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας.

Η κηδεία έγινε στις 11 το πρωί, στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου και την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.

Η Λένα Γουργιώτη γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και ολοκλήρωσε τη βασική της εκπαίδευση. Εν συνεχεία φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πήρε το πτυχίο της από την πρώτη κιόλας εξεταστική περίοδο, τον Ιούνιο του 1959 ειδικεύθηκε στην Αρχαιολογία, την Ιστορία και την Λαογραφία. Αρχικά εργάσθηκε ως αρχαιολόγος σε ανασκαφές και συγκεκριμένα στη Μακεδονία, κοντά σε επιφανείς καθηγητές, όπως ο Μπακαλάκης, ο Πέτσας και ο Μανώλης Ανδρόνικος και στη Θεσσαλία ο Δημήτριος Θεοχάρης.

Η Λένα Γουργιώτη ήταν η πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας και μια εκ των μεγάλων δωρητών, καθώς με τον αείμνηστο σύζυγο της Γιώργο έκαναν στόχο ζωής τη συλλογή αντικειμένων, διαφυλάσσοντας τον πολιτισμό και την κουλτούρα του νομού.

Στην εξόδιο ακολουθία παρευρέθηκαν και οι βουλευτές του Νομού κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, αντιδήμαρχοι, ο πρώην δήμαρχος κ. Κ. Τζανακουλης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων του Νομού και πολλοί Λαρισαίοι φίλοι και συνεργάτες της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass