Συνεργασία τοπικών φορέων για την Παιδεία

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2023 13:25

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών αρχών και θεσμών της Λάρισας ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με τίτλο: «Αποτιμώντας, οργανώνοντας, σχεδιάζοντας προγράμματα, δράσεις και συνεργασίες σχολικών δραστηριοτήτων για το σχολικό έτος 2023-24», το οποίο διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, στο αμφιθέατρο των 4ου και 37ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας.

Στο σεμινάριο συμμετείχε πλειάδα φορέων και απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και ιδιαίτερα σε όσους πρόκειται να υλοποιήσουν πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων κατά το τρέχον σχολικό έτος. Στο πλαίσιό του οι συμμετέχοντες/-ουσες ενημερώθηκαν για το πλαίσιο σχεδιασμού και εφαρμογής των προγραμμάτων, τις υποστηρικτικές δομές και το εκπαιδευτικό υλικό των συνεργαζόμενων επιστημόνων και φορέων που διατίθεται για τη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου, όπως επίσης και για Καλές Πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί σε σχολικές μονάδες.
Σε χαιρετισμό της, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Κατερίνα Καραγιώργου ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Συναντήσεις και συνεργασίες όπως η σημερινή αποδεικνύουν περίτρανα ότι το αγαθό της Παιδείας αποτελεί ευθύνη συνολικά της κοινωνίας μας και η αρωγή στην προσπάθεια αναβάθμισής του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στα παιδιά μας προαπαιτεί τη συνεργασία των εκπαιδευτικών δομών με το σύνολο των επιστημονικών, πολιτιστικών και θεσμικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, σε κοινά σημεία αναφοράς. …Το σεμινάριο έχει ως θέμα την αποτίμηση, την οργάνωση και τον σχεδιασμό των Προγραμμάτων και των Δράσεων που καλούνται και κατά το τρέχον σχολικό έτος να υλοποιήσουν οι σχολικές μονάδες... Οι άξονες των σχολικών δράσεων αφορούν στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, στην Αγωγή Υγείας, καθώς και σε πολιτιστικά και άλλα κρίσιμα και ενδιαφέροντα θέματα, με διαθεματικό χαρακτήρα μέσω του οποίου δομείται η σύγχρονη παιδαγωγική πρακτική. Η διαθεματική προσέγγιση της μάθησης, όπως και κάθε σύγχρονη προσέγγιση της γνώσης, αντιμετωπίζει τη μάθηση σαν μια διαδικασία διερεύνησης, ανακάλυψης και οικοδόμησης της γνώσης μέσα από το ίδιο το άτομο που μαθαίνει. Η σύγχρονη μάθηση προάγεται μέσα σε ένα περιβάλλον δημιουργικότητας, ενώ οι δημιουργική συμπεριφορά εκφράζεται με την επινοητικότητα τη σύνθεση και τον σχεδιασμό… Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συμμετέχοντες φορείς και όλους και όλες σας για την τιμητική παρουσία...». Χαιρετισμό στο σεμινάριο απέστειλε ο βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Κωνσταντινάκος, ως εκπρόσωπος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Βασίλειος Πινάκας, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτριος Δεληγιάννης, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Βασίλειος Σίμος, ο υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας κ. Πελεκάνης Ευάγγελος, η αναπληρώτρια δ/ντρια Π.Ε. Λάρισας και δ/ντρια του 1ου Δ.Σ. Γιάννουλης κ. Αρίδα Σοφία κι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ελασσόνας κ. Ζανιάς Αχιλλέας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass