Νέα πραγµατογνωµοσύνη για τα Τέµπη

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΛΟΥΚ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2023 13:20

Ο δικηγόρος και εκπρόσωπος θυµάτων της τραγωδίας των Τεμπών Λουκάς Αποστολίδης, με αφορμή τη διενέργεια ειδικής πραγµατογνωµοσύνης, σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «η Ανακριτική Αρχή μετά από αίτηµα του Συλλόγου των παθόντων µε τη διάταξη 7/2023 αποφάσισε τη διενέργεια ειδικής πραγµατογνωµοσύνης: «Για τη διαπίστωση – διακρίβωση τους ακριβούς αριθµού των νεκρών θυµάτων του δυστυχήµατος και της ταυτότητας αυτών απαιτείται να διενεργηθεί µία τελική έρευνα των φυλασσόµενων στη θέση «Κουλούρι» Λάρισας υπολειµµάτων των ηλεκτραµαξών και των βαγονιών των συγκρουσθείσων αµαξοστοιχιών του δυστυχήµατος (επιβατική αµαξοστοιχία IC-62 και εµπορική αµαξοστοιχία 63503) του χώρου που έχουν εναποτεθεί, καθώς και των αδρανών υλικών και λοιπών συντριµµιών που µεταφέρθηκαν από τον τόπο του δυστυχήµατος και έχουν εναποτεθεί και φυλάσσονται στον ίδιο χώρο, ώστε να µην καταλείπεται αµφιβολία περί του αριθµού και της ταυτότητας των νεκρών θυµάτων του δυστυχήµατος».

Όρισε δε πραγµατογνώµονα, για διερεύνηση-έλεγχο «των φυλασσόµενων στη θέση «Κουλούρι» του Δήµου Τεµπών Λάρισας των υπολειµµάτων των ηλκετραµαξών και των βαγονιών των συγκρουσθείσων αµαξοστοιχιών του δυστυχήµατος (επιβατική αµαξοστοιχία IC-62 και εµπορική αµαξοστοιχία 63503), του φυλασσόµενου χώρου που έχουν εναποτεθεί και του όγκου αδρανών υλικών και λοιπών συντριµµιών που µεταφέρθηκαν από τον τόπο του δυστυχήµατος και έχουν εναποτεθεί στον ίδιο φυλασσόµενο χώρο προκειµένου να διαπιστωθεί αν υφίστανται στα ανωτέρω σηµεία ανθρώπινα υπολείµµατα ή ίχνη. Σε περίπτωση που από την έρευνά του εντοπιστούν τέτοια, αφού άµεσα τα υποδείξει στους παριστάµενους και επιβλέποντες αρµόδιους ανακριτικούς υπαλλήλους, αστυνοµικούς του Τµήµατος Τροχαίας Λάρισας, αυτά θα συλλεγούν αρµοδίως, προκειµένου να ταυτοποιηθούν». Η ογκοδέστατη δικογραφία τόσο της Προανακριτικής Αρχής στη Λάρισα όσο και της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας φαίνεται θα αποτελέσουν πλούσιο υλικό για την προανακριτική αρχή στη Βουλή για να µάθει ο κόσµος τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες των αρµοδίων, οργανισµών και προσώπων.
Πεποίθησή µου ότι το ανακριτικό έργο βρίσκεται σε καλά χέρια λειτουργών της δικαιοσύνης. Και όπως έχω σχολιάσει εκπροσωπώντας παθόντες σ’ αυτήν την τραγωδία των Τεµπών, ήγγικεν η ώρα της κρίσεως. Και ασφαλώς θα παραστούµε στην πραγµάτωση της ειδικής πραγµατογνωµοσύνης» καταλήγει ο κ. Αποστολίδης, προσθέτοντας ότι «η βασική υποδοµή του σιδηροδρόµου δεν θα λειτουργεί, αλλά θα φωτίζει την ανεπάρκεια και την αναποτελεσµατικότητα της διοικητικής και πολιτικής ηγεσίας του τριχοτοµηµένου ΟΣΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass