Γέφυρα Μπέλεϋ στην Αμπελιά

ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Δημοσίευση: 02 Νοε 2023 12:18

«Οι πολίτες αναμένουν τα γρήγορα ανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις πρώτες μέρες των καταστροφών να παραμείνουν ενεργά και τάχιστα να υπάρξει αποκατάσταση των υποδομών και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα των αναγκαίων έργων» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκο Ταχιάο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός έθεσε στο αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος το σύνολο των ζημιών σε υποδομές στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, εστιάζοντας κυρίως στις καταστροφές που υπήρξαν στον νομό της Λάρισας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη γέφυρα της Αμπελιάς Φαρσάλων που συνδέει την επαρχία και την ευρύτερη περιοχή με τον Βόλο, επαναφέροντας την πρόταση που είχε διατυπώσει για άμεση τοποθέτηση γέφυρας τύπου Μπέλεϋ μέχρι την κατασκευή νέας γέφυρας στον Ενιπέα. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε επισκεφθεί τη γέφυρα που κατέρρευσε συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αμπελιάς κ. Ηλία Ακρίβο, ενώ, μετά από επικοινωνία και με τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, είχε ζητήσει την τοποθέτηση γέφυρας Μπέλεϋ και την εκπόνηση συνοδών έργων που θα διευθετούν την κοίτη του Ενιπέα, ώστε να μπορεί να δεχθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια περισσότερες ποσότητες νερού.
Ο κυβερνητικός βουλευτής, που πρωτοστάτησε στη δημοπράτηση του φράγματος στη Σκοπιά, ζήτησε την επιτάχυνση της κατασκευής του, καθώς θα είναι καθοριστικό και για την αντιπλημμυρική προστασία της επαρχίας Φαρσάλων, αλλά και συνολικά της ανατολικής Θεσσαλίας.
Επιπλέον, ζήτησε να υπάρξει αποκατάσταση των εθνικών οδών Λάρισα-Καρδίτσα, Λάρισα-Φάρσαλα, Φάρσαλα-Βόλος, και ενίσχυση των πληγέντων Δήμων Φαρσάλων και Κιλελέρ για την αποκατάσταση μικρότερων έργων υποδομής και αγροτικών δρόμων.
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ο αρμόδιος υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει σοβαρά τη δυνατότητα τοποθέτησης γέφυρας Μπέλεϋ στην Αμπελιά Φαρσάλων και επιφυλάχτηκε μετά την ολοκλήρωση των προμελετών να προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τα έργα στη Θεσσαλία. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, για την πληρέστερη ενημέρωση όλων των θεσμικών εκπροσώπων θα επισκεφθεί την Παρασκευή την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ θα έχει και σημειακές επισκέψεις σε υποδομές που επλήγησαν στους θεσσαλικούς νομούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass