ΖΗΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Η 2η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Χριστουγεννιάτικο φως από τον Νοέμβριο στη Λάρισα

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2014 11:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:49

Να φωτιστεί χριστουγεννιάτικα η Λάρισα, από τα μέσα Νοεμβρίου ήταν το ομόφωνο αίτημα των παριστάμενων επαγγελματιών του εμπορικού κέντρου κυρίως, στην ευρεία συζήτηση που οργάνωσε το Συμβούλιο της 2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο κέντρο της πόλης.

Η συζήτηση ήταν ευρεία, παρουσία και αντιδημάρχων και από τα όσα ειπώθηκαν από τους επαγγελματίες, φάνηκε ότι τίθενται ζητήματα καθαριότητας, αποκομιδής, πράσινου, ελεύθερων χώρων (τραπεζοκαθίσματα). Γενικά, ειπώθηκε ότι το κέντρο και ειδικά οι πεζόδρομοι είναι «μπουκωμένο» και χρειάζεται να απελευθερωθεί: Από κάδους, να καταργηθούν κάποια παρτέρια πράσινου που δεν αναπνέουν, κάτω από μεγάλα δένδρα εκτός από σκουπίδια έχουν και αρουραίους, να προστατευτούν οι πεζόδρομοι από αυτοκίνητα και μηχανάκια. Να μπουν παγκάκια, ώστε να ξεκουράζονται οι πεζοί, να απομακρυνθούν διαφημιστικές πινακίδες.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Π. Σάπκας αναφέρθηκε στον γενικό σχεδιασμό για τα Χριστούγεννα και εκφράστηκε το αίτημα, ανεξαρτήτως από την τυπική έναρξη των εκδηλώσεων στις 12 Δεκεμβρίου, να φωτιστεί από τον Νοέμβριο όλο το κέντρο. Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος- Καθαριότητας κ. Νικ. Καλτσάς είπε για τον μηχανισμό που θα δημιουργήσει ο Δήμος, άμεσα, με τρεις συναρμόδιους αντιδημάρχους, για 30 πράγματα, που πρέπει να γίνουν στο κέντρο. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γ. Τσιαπλές αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις για λειτουργικό, καθαρό και με αισθητική, κέντρο. Τόνισε και την ανάγκη να φωτιστεί χριστουγεννιάτικα ο κεντρικός τομέας, από τον Νοέμβριο. Παρέμβαση έκανε και ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Μαβίδης. Σχετική εισήγηση έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ντίνος Διαμάντος, ο οποίος αναφέρθηκε στο κανονιστικό πλαίσιο, που ψηφίστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης κ. Αλέξανδρος Σακελλάρης, ο οποίος τόνισε ότι θεωρούνται οι επαγγελματίες του κλάδου, από τους άλλους, ως «μαύρα πρόβατα», αλλά και εκείνοι έχουν απόψεις και προτάσεις. Παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Σούλτης. Εισηγητής της συνάντησης ήταν ο πρόεδρος της 2ης Κοινότητας κ. Άρης Χατζηγρίβας.

Ε. Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass