Εγκαινιάζεται σήμερα ο ναός του Αγίου Ιωάννη Μονεμβασιώτη

ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2023 8:12

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη Μονεμβασιώτου Λάρισας θα τελεσθούν σήμερα Σάββατο, από τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, σεβ. Ιερώνυμο.

Όπως σημειώνεται από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο τα «ιερά εγκαίνια ενός ναού είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο γεγονός που συμβαίνει μια φορά σε έναν ναό και με την Ακολουθία αυτή καθαγιάζεται η Αγία Τράπεζα και τα Αντιμήνσια πάνω στα οποία τελείται η Θεία Λειτουργία, ευλογείται το κτίσμα του ιερού ναού, ανάβει η ακοίμητη κανδήλα και πραγματοποιούνται και άλλες αγιαστικές και μοναδικές πράξεις. Αποτελεί μεγάλη ευλογία η συμμετοχή στην ακολουθία των Εγκαινίων και καλούνται όλοι οι ευσεβείς Χριστιανοί να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες».
Το πρόγραμμα των ακολουθιών έχει ως εξής: Σήμερα Σάββατο στις 6 το πρωί: Θα τελεστεί Όρθρος, τελετή Ιερών Εγκαινίων και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, σεβ. Ιερωνύμου. Το απόγευμα στις 6 μ.μ.: Εσπερινός Ιερά Παράκλησις και τελετή του Υψώματος. Από αύριο Κυριακή 22 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 28 Οκτωβρίου θα τελείται καθημερινά Εσπερινός και Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass