ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ «ΟΧΙ»

Παρέλαση και με τον νου στους ήρωες του ’40

* Σ. Βούλτεψη: «Μόνο ενωμένοι θα προχωρήσουμε»

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2014 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:46

Του Δημήτρη Βάλλα

Με επισημότητα αλλά και με παλμό που μετέδωσαν κυρίως τα στρατιωτικά τμήματα και οι δυνάμεις καταδρομών που παρέλασαν γιορτάστηκε την Τρίτη η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου συνυφασμένη με το ηρωικό «ΟΧΙ» των Ελλήνων στο τελεσίγραφο των Ιταλών το 1940.

Ο εορτασμός της ημέρας άρχισε από νωρίς το πρωί με απανωτές κωδωνοκρουσίες από τους ιερούς ναούς της Λάρισας και την εμφάνιση της Μπάντας της Στρατιωτικής Μουσικής και της Φιλαρμονικής του Δήμου που παιανίζοντας εμβατήρια περιδιάβαιναν τους κεντρικούς δρόμους.

Μετά την επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο παρουσία των αρχών της πόλης τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, αναφερόμενη στα γεγονότα της εποχής, εκφώνησε η διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Λάρισας κ. Αγγελική Χατζηαβραάμ.

Στις 11 το πρωί, μετά το πέρας της δοξολογίας πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, οργανώσεις εφέδρων πολεμιστών και εκπροσώπων παραρτημάτων της

Εθνικής Αντίστασης.

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί παρουσία επισήμων και της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Σοφίας Βούλτεψη, που την παρακολούθησαν από την ειδική εξέδρα μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών.

Πρώτα παρέλασαν τα σχολεία της πόλης, σύλλογοι,τμήματα προσκόπων ερυθροσταυριτών και αναπήρων πολέμου και στη συνέχεια τα πεζοπόρα στρατιωτικά τμήματα της ΣΜΥ, των Καταδρομών και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στον χώρο της παρέλασης προς αποφυγή τυχόν επεισοδίων είχαν τοποθετηθεί πάλι σιδερένια κάγκελα που εμπόδισαν σε πολλούς την άμεση επαφή με τον χώρο, ενώ ιδιαίτερα ήταν αισθητή παντού η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Πίσω από τα κάγκελα επί της Κεντρικής πλατείας ομάδα εκπαιδευτικών με πανό και συνθήματα διαδήλωσε ειρηνικά κατά των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων.

Τα συνθήματα των διαδηλωτών που ήταν ενισχυμένα με... ντουντούκες ακούγονταν ιδιαίτερα δυνατά και πολλές φορές ακόμα επισκίαζαν και τα εμβατήρια της μπάντας.

Με αισθητό το κρύο και μέσα σε μια συννεφιασμένη ατμόσφαιρα πολλοί ήταν οι Λαρισαίοι που κατέκλυσαν την πλατεία και τους κεντρικούς δρόμους για να την παρακολουθήσουν γκρινιάζοντας όμως, και εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί.

Μετά το πέρας της παρέλασης προς τιμήν των επισήμων παρατέθηκε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών.

ΠΕΡΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ… ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ

Στο τέλος των εκδηλώσεων η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Βούλτεψη, θα επικεντρωθεί στο μήνυμα ενότητας της Επετείου και θα αποκλείσει το θέμα των εκλογών: «Αυτή την ημέρα, επισήμανε, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι από την κορυφογραμμή της 28ης Οκτωβρίου οι ήρωες μας έστειλαν μήνυμα ενότητας.

Οι Έλληνες ενωμένοι πέτυχαν τις μεγαλύτερες νίκες τους και διαιρεμένοι και διχασμένοι υπέστησαν τις μεγαλύτερες ήττες και τις μεγαλύτερες και πιο καταστροφικές συμφορές .

Απαντώντας και σε ερώτηση για το εάν θα γίνουν εκλογές απάντησε:

“Και βέβαια όχι, η Ελλάδα θα πάει μπροστά, θα συνεχίσει στον δρόμο της, είμαστε κοντά στην έξοδο από το μνημόνιο και θα κάνουμε τα τελευταία βήματα όλοι μαζί ενωμένοι».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass