ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΡΕΑΛ, ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΕΣ...

Λαρισαίοι... στο Τσάμπιον Λιγκ!

*«Προτιμούν...τη Λουντογκόρετς παρά κάποια άλλη ελληνική ομάδα» λέει στην «Ε» ταξιδιωτικός πράκτορας

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2014 10:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:46

Του Κ. Γκιάστα

Κάποτε οι Λαρισαίοι πήγαιναν για ψώνια στο Σαντάνσκι. Μετά ανακάλυψαν τα καζίνο στα σύνορα, το σκι στο Μπάνσκο και πάει λέγοντας. Οι λόγοι για ταξίδια των Ελλήνων στη Βουλγαρία πολλοί. Εδώ και λίγες ημέρες όμως κάποιοι Λαρισαίοι βρήκαν έναν νέο λόγο για να ταξιδέψουν στη γειτονική χώρα και αυτός δεν είναι άλλος από τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου που λέγεται Τσάμπιονς Λιγκ.

Φεύγουν την ημέρα του αγώνα το πρωί, πηγαίνουν στη Σόφια βλέπουν τον αγώνα και επιστρέφουν. Η αρχή έγινε με το παιχνίδι Λουντογκόρετς – Ρεάλ Μαδρίτης καθώς ο Ρονάλντο από μόνος του είναι ένας λόγος τόσο για τους άνδρες ποδοσφαιρικά όσο και για τις γυναίκες... εμφανισιακά.

«Είναι μια νέα πρόταση για ταξίδι στη Βουλγαρία» μας λέει ο ταξιδιωτικός πράκτορας, Γιάννης Μπατζιόλας. «Οι Λαρισαίοι αγαπάνε το ποδόσφαιρο και φυσικά τους αρέσει να παρακολουθούν σπουδαίες διοργανώσεις όπως αυτή του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα λόγω της αγάπης που τρέφουν προς την ΑΕΛ δεν θέλουν να πηγαίνουν να βλέπουν κάποια άλλη ελληνική ομάδα, τουλάχιστον όχι οργανωμένα. Η πρόταση να δούνε στη Βουλγαρία ένα ματς τούς είναι πιο ευχάριστη και καμία φορά πιο οικονομική».

Όσον αφορά τι τους στοιχίζει, ο Λαρισαίος πράκτορας έκανε γνωστό πως μια τέτοια εκδρομή στοιχίζει 75 ευρώ (μεταφορικά, διαμονή, ξενάγηση) συν το εισιτήριο του αγώνα πάνω στο οποίο βέβαια οι Βούλγαροι βάζουν το δικό τους «καπέλο» τις περισσότερες φορές. Ενώ δηλαδή στοιχίζει 25 ευρώ, το χρεώνουν... 50 στους Έλληνες.

Η συνέχεια θα έρθει σε λίγες ημέρες καθώς ο νέος αντίπαλος της Λουντογκόρετς είναι η γνωστή Λίβερπουλ με πολλούς υποστηρικτές και στη Λάρισα. Όσον αφορά τώρα στη βουλγαρική Λουντογκόρετς πρόκειται για ένα... οικονομικό θαύμα της γειτονικής χώρας καθώς μόλις το 2011 ανήλθε στην πρώτη κατηγορία της Βουλγαρίας και κατάφερε να «σαρώσει» όλους τους εγχώριους τίτλους, ενώ πέρυσι έφτασε μέχρι τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ – ΕΛΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Και επειδή έρχονται γιορτές αξίζει να τονίσουμε πως στις περσινές γιορτές περισσότερα από 39.500 άτομα και 13.000 αυτοκίνητα πέρασαν από τα σημεία ελέγχου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στις 31 Δεκεμβρίου και την 1 Ιανουαρίου, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Σμόλιαν της βουλγαρικής συνοριακής αστυνομίας, Μπόικο Μποζκόφ. Περισσότερα από 20.000 άτομα πέρασαν στη Βουλγαρία για το νέο έτος και αντίστοιχα πάνω από 19.500 ήλθαν στην Ελλάδα. Περίπου το ένα δεύτερο της κίνησης από και προς την Ελλάδα διεξήχθη από τη συνοριακή δίοδο «Κούλατα - Προμαχώνα», ενώ ο σταθμός «Ξάνθης- Ζλάτογκραντ» ήταν εκείνος με τη μικρότερη κίνηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass