«Πιο ισχυρό ΚΚΕ, δυναμώνοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση»

ΤΟΝΙΣΕ Ο Γ.Γ. ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΑΣΟΥ ΤΣΙΑΠΛΕ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥ ΚΡΙΚΗ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2023 13:43

«Να γίνουμε εμείς, οι διεκδικήσεις και ο οργανωμένος αγώνας μας το αντίπαλο δέος, με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, δυναμώνοντας στις εκλογές τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Περιφέρειες και Δήμους» τόνισε χθες από τη Λάρισα ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας, στο πλαίσιο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, απηύθυνε χαιρετισμό στην κεντρική συγκέντρωση της παράταξης του ΚΚΕ στη Λάρισα «Λαϊκή Συσπείρωση», όπου μίλησαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές και ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Πέτρος Κρίκης.


Απευθύνοντας χαιρετισμό στη μαζική συγκέντρωση που έγινε στην Κεντρική πλατεία, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «στις εκλογές αυτής της Κυριακής, αλλά και της επόμενης, όπου τα ψηφοδέλτιά μας θα είναι στον δεύτερο γύρο, υπάρχει επιλογή! Και αυτή η επιλογή είναι τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Υπάρχει επιλογή για όσους θέλουν να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους, για όσους θέλουν να πουν «δεν πάει άλλο»! Υπάρχει επιλογή για όλους όσοι μπορεί να στήριξαν τη ΝΔ, αλλά τώρα βλέπουν καθαρά τι φταίει και φτάσαμε ως εδώ να βουτηχτεί η ζωή μας κυριολεκτικά στη λάσπη, να ζούμε διαρκώς με τον φόβο...
Υπάρχει επιλογή για όλους όσοι στήριξαν και τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα νιώθουν πως η εκλογή Κασσελάκη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι... Ναι, υπάρχει επιλογή κι αυτή είναι η συμπόρευση με τους κομμουνιστές σε όλες τις μάχες και στις εκλογές. Γιατί τώρα η αγανάκτηση και η οργή μας μπορούν να γίνουν δύναμη αγώνα και διεκδίκησης!
Απέναντι, λοιπόν, σε αυτούς που ο Μητσοτάκης τους θέλει δημάρχους και περιφερειάρχες, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, για να τους έχει του χεριού του, αφού είπε ότι θέλει να συμμερίζονται τις κυβερνητικές του στοχεύσεις, υπάρχει άλλη λύση, μακριά από όλους αυτούς.
Μακριά, λοιπόν, από δημάρχους και Περιφερειάρχη που υλοποιούν, εξειδικεύουν όλη την αντιλαϊκή πολιτική, για τη Λάρισα, τη Θεσσαλία. Ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλίας έχει ανάγκη από εκλεγμένους που αμφισβητούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων, τις αντιδραστικές πολιτικές της Κυβέρνησης και της Ε.Ε.
Εκλεγμένους που πρωτοστατούν στη λαϊκή πάλη, που καλούν κάθε εργαζόμενο να κάνει κριτήριό του τις σύγχρονες ανάγκες του, που δεν συναντιούνται πουθενά με τα θέλω των καπιταλιστών - ληστών. Και σε όλες τις κάλπες παντού, ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»».
«ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ»
«Επικαλούνται την ισχυρή βροχόπτωση για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απουσία τέτοιων πολιτικών και έργων που θα προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή και τη λαϊκή περιουσία» τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές.
Για να προσθέσει ότι «η ισχυρή βροχόπτωση φταίει που δεν έγιναν τα φράγματα στη Σκοπιά Φαρσάλων, στο Μουζάκι, στην Πύλη, στον Νεοχωρίτη, η ολοκλήρωση των έργων στην Κάρλα και μια σειρά πεδινά μικρότερα φράγματα, τα έργα ολοκληρωμένης διευθέτησης και καθαρισμού τακτικά των ποταμών και ρεμάτων στη Θεσσαλία;
Που το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2024, που ψηφίστηκε από ΝΔ, Ελληνική Αυγή και με πονηρό λευκό από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, από τα 271,8 εκατ. ευρώ προβλέπει μόλις 5,5 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά, όχι πραγματικά, αλλά για αποκαταστάσεις ζημιών από προηγούμενα καιρικά φαινόμενα, ενώ δίνει 55 δισ. επιδοτήσεις σε επιχειρηματίες; Που από τα 2,17 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-20, το κονδύλι για αντιπλημμυρικά ήταν μόλις 13,8 εκατ. (0,58%);».
«ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ»
«Πλημμυρίζοντας τις κάλπες αυτής της Κυριακής με χιλιάδες γαρύφαλλα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπορεί να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης και στον Δήμο της Λάρισας» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Πέτρος Κρίκης, προσθέτοντας ότι «μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα της πόλης θα ενισχύσει τη διεκδίκηση.
Για να προχωρήσουν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, με ορθή διαχείριση των νερών του Πηνειού και σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης. Για να προχωρήσουν άμεσα η αποκατάσταση των υποδομών στις συνοικίες που επλήγησαν, όπως στον Αγ. Θωμά, τη Ν. Σμύρνη, τις Εργατικές Γιάννουλης, τη Φαλάνη, το Κουτσόχερο, το ΑΤΑ κ.ά.
Για τη γρήγορη αποκατάσταση των αναχωμάτων που έσπασαν και ιδιαίτερα στον Ιπποκράτη, όπου ο περιφερειακός δρόμος χρειάζεται να πάρει χαρακτήρα σύγχρονου αντιπλημμυρικού έργου, γιατί ο κίνδυνος είναι άμεσος μπροστά στον χειμώνα που έρχεται.
Για την υπογειωποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ, που κόβουν τη Λάρισα στα δυο και που έχει πληρώσει η πόλη βαρύ φόρο αίματος». Ο ομιλητής ολοκλήρωσε τονίζοντας ότι «απέναντι, λοιπόν, στα ιλουστρασιόν αφηγήματα του Καλογιάννη και του Μαμάκου, εμείς, η «Λαϊκή Συσπείρωση», συνεχίζουμε τον αγώνα για όμορφη πόλη. Δηλαδή πόλη με ευτυχισμένους ανθρώπους, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δικαιώματα για όλους, με μισθό που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες και όχι 13ωρα σύγχρονης σκλαβιάς, δουλειά ήλιο με ήλιο και τις Κυριακές. Ολόπλευρη και δωρεάν μόρφωση της νεολαίας, πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, χωρίς παιδιά στη εξάρτηση, καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass