«Πιάνουμε δουλειά από τις 9 Οκτώβρη»

ΚΩΝ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΣΕ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ: ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΑΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2023 10:00

Μια σειρά δεσμεύσεων που απαντούν σε ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών ανέλαβε

ο υπ. δήμαρχος Τεμπών Κων. Κολλάτος μιλώντας σε μεγάλες συγκεντρώσεις συνδημοτών του, τόσο στην παραλία Αιγάνης (Καστρί Λουτρό και Μεσάγγαλα) όσο και στις κοινότητες Αιγάνης, Κρανιάς, Ραψάνης, Ελιάς και Γόννων (φωτ.). Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Κολλάτος «ο Δήμος χρειάζεται μια επανεκκίνηση, καθώς την 4ετία που παρήλθε φάνηκε η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Γ. Μανώλη, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής και να διαχειριστεί καίρια ζητήματα του τόπου». Προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα σχεδιασμού και προγραμματισμού για τον Δήμο», ο κ. Κολλάτος ήταν κατηγορηματικός: η απερχόμενη Δημοτική Αρχή θα μας κληροδοτήσει την παντελή έλλειψη μελετών. Αυτό σημαίνει ότι από τις 9 Οκτώβρη «πιάνουμε δουλειά». Πρέπει να σχεδιάσουμε και αποφασίσουμε τα έργα που θα προτείνουμε για ένταξη και χρηματοδότηση στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάπτυξης». Αναπτύσσοντας τις παρεμβάσεις του στα θέματα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής, ο κ. Κολλάτος δεσμεύτηκε για:
- Την επανασύσταση των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού με συντονισμένη αποκομιδή απορριμμάτων. Δεν νοείται, είπε χαρακτηριστικά, να υπάρχει στο αμαξοστάσιο του Δήμου μας ένα υπερσύγχρονο πλυντήριο κάδων και να παραμένει ανενεργό. Έχουν να απολυμανθούν και να πλυθούν κάδοι 4 χρόνια.
- Θα δοθεί βαρύτητα στην ανακύκλωση. Στατιστικά ο Δ. Τεμπών βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις σχετικά με την εναπόθεση ποσοτήτων στον ΧΥΤΑ. Απαιτείται νέα προσέγγιση ακολουθώντας δοκιμασμένες πρακτικές που βασίζονται στην ενημέρωση και τη συμμετοχή των δημοτών.
- Θα καθαριστούν χώροι κοινόχρηστοι και πρασίνου με ιδιαίτερη βαρύτητα σε ιδιωτικά οικόπεδα που παραμένουν ακαθάριστα και αποτελούν εστίες μόλυνσης και ανάφλεξης.
- Θα δοθεί βαρύτητα στη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
- Θα υλοποιηθεί ευρύ πρόγραμμα υπογειοποίησης των αρδευτικών αγωγών.
- Έμφαση θα δοθεί στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα με τη δημιουργία βασικών υποδομών.
- Την ενεργοποίηση του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης που θα ασχολείται αποκλειστικά με τις δυναμικές καλλιέργειες και θα συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τις αρμόδιες Υπηρεσίες με έμφαση στην έρευνα, την αγορά, τις αποζημιώσεις τα χρηματοδοτικά προγράμματα.
- Στόχευση της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία άμεσα ενός γραφείου για την απασχόληση όπου σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής να απορροφούνται νέοι, άνεργοι ανάλογα με τις δυνατότητές τους και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
-Το ΚΕΠ Υγείας στο Μακρυχώρι παραμένει ανενεργό εδώ και 4 χρόνια θα επαναλειτουργήσει με ξεκάθαρη στόχευση την πρόληψη, την ενίσχυση και βελτίωση παροχής υγείας σε συνεργασία με το Κ.Υ. Γόννων και τα πολυδύναμα ιατρεία της περιοχής με αποκλειστικό κίνητρο το όφελος όλων των Δημοτών και κυρίως των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.
- Η ιστοσελίδα του Δήμου, που στην ουσία είναι το προφίλ του Δήμου, θα αναμορφωθεί με σκοπό την ποιότητα και την ενημέρωση των Δημοτών, αλλά και των πολιτών εκτός Δήμου.
- Διαφημίζεται από την απερχόμενη Δημ. Αρχή το Κυνοκομείο στο Μακρυχώρι, αλλά δεν το είδαμε να λειτουργεί, γιατί πρέπει άμεσα μετά τη δημοπράτηση, να τρέξουν οι απαραίτητες διαδικασίες ούτως ώστε να κατασκευαστεί.
Σε άλλα σημεία των ομιλιών του ο κ. Κολλάτος αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές στρατηγικές του Δήμου, με έμφαση:
- Την ανάπτυξη - ανάδειξη της κοιλάδας των Τεμπών
- Την κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου στο ύψος του Πυργετού
- Την κατασκευή ενδιάμεσου προαστιακού σταθμού στην Ιτέα Τεμπών
- Τη στενή παρακολούθηση των Τ.Χ.Σ. για την επίλυση του οικιστικού ζητήματος της παραλίας Αιγάνης
- Την ανάπτυξη των ορεινών όγκων του Κισσάβου και του Κάτω Ολύμπου
- Την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού με κορωνίδα την Αγία Παρασκευή της Κοιλάδας των Τεμπών και τα πολλά μοναστήρια της ευρύτερης περιοχής.
Ο υπ. δήμαρχος, όπως κάνει πάντα, κλείνει τις ομιλίες του με την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού του.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass