Προτεραιότητα για την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. η στήριξη πλημμυροπαθών εργαζομένων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 15.000 ΕΥΡΩ -ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2023 13:04

Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία και η στήριξη των πληγέντων ήταν τα θέματα που

απασχόλησαν τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της εκτελεστικής γραμματείας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας στην οποία παρευρέθηκαν και μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή σύσκεψη στο Επιμελητήριο της Λάρισας με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία εργαζομένων στο Δημόσιο του ν. Λάρισας, καθώς και τους εργαζόμενους για την καταγραφή των προβλημάτων των εργαζομένων από τις πρόσφατες πλημμύρες.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας κ. Μιχάλης Τζιατζιάς κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο δράμα που βιώνουν οι πλημμυροπαθείς οικογένειες και στο κύμα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε μετά την καταστροφή με βοήθεια που φθάνει από κάθε γωνιά της Ελλάδος και του εξωτερικού. Όσον αφορά τον νομό Λάρισας σημείωσε: «Για μία ακόμα φορά η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ είναι δίπλα μας, δίπλα στον νομό Λάρισας και σπεύδει να βοηθήσει και αυτή -από τη μεριά της- με όσες δυνάμεις διαθέτει. Δεν ξεχνάμε φυσικά πως είχε προηγηθεί η ενίσχυση των Δημοτικών Σχολείων Δαμασίου και Πλατανουλίων τα οποία γκρεμίστηκαν από τον σεισμό. Ως νομαρχιακό τμήμα τούς ευχαριστούμε για την ευαισθησία που δείχνουν σε θέματα φυσικών καταστροφών και όχι μόνο». Στο σημείο αυτό ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης που αποφάσισε η εκτελεστική γραμματεία του Ν.Τ. Λάρισας και αφορούν να δοθεί -σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολυτέκνων- μέρος της οικονομικής ενίσχυσης της ΑΔΕΔΥ σε 10 πολύτεκνες οικογένειες οι οποίες ξεσπιτώθηκαν ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, να δοθούν εμφιαλωμένα νερά στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού σε συνεργασία με τους Δήμους του νομού και το υπόλοιπο μέρος της ενίσχυσης να δοθεί, σε συνεννόηση με τα Πρωτοβάθμια σωματεία, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.
Τα μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Πεππές, Δημήτρης Μπράτης και Τάσος Αντωνόπουλος εξέφρασαν τη στήριξή τους στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που εξελίσσονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζικούς φορείς και πρωτοβουλίες κατοίκων των πλημμυρισμένων περιοχών για να διεκδικηθούν μέτρα ουσιαστικής στήριξης και αποκατάστασης των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.
Ο κ. Δημήτρης Μπράτης τόνισε ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στηρίζει τα αιτήματα που έχουν διατυπώσει οι φορείς της Θεσσαλίας και την ίδια ώρα ανακοίνωσε ότι παρά το γεγονός ότι οι πόροι της είναι περιορισμένοι, πέρα από τα 10.000 που ήδη διέθεσε για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, προτίθεται να διαθέσει επιπλέον 15.000€ για τη στήριξη των πληγέντων. Ταυτόχρονα αποφάσισε, κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές και, σε συνεργασία με τα Ν.Τ. και τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και να τους συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο. «Η αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας προς τους πληγέντες είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας και καλούμε τις ομοσπονδίες - μέλη μας και πρωτοβάθμια σωματεία να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση» κατέληξε. Το απόγευμα στο Επιμελητήριο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία εργαζομένων στο Δημόσιο του ν. Λάρισας για την καταγραφή των προβλημάτων των εργαζομένων. Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δ. Παπαποστόλου, η πρόεδρος των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Εφη Χύτα και εκπρόσωποι άλλων σωματείων της πόλης.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass