ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ

«Εχουμε το σχέδιο και την ομάδα για την ανανέωση και ανασυγκρότηση της Λάρισας»

-ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ -ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΡΟΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ -ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 8 μ.μ., ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ, Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2023 9:04

«Βάζουμε τέλος στη στασιμότητα 9 ετών. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε την ομάδα και μαζί με τους πολίτες

θα κάνουμε τη Λάρισα σπουδαία ξανά. Η Λάρισα χρειάζεται να αναπνεύσει, χρειάζεται αέρα ανανέωσης και ένα γενναίο σχέδιο ανασυγκρότησης για να γίνει η σύγχρονη, καθαρή, «έξυπνη» και πρωτοπόρα ευρωπαϊκή πόλη, που όλοι θέλουμε», υπογραμμίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος. Με αφορμή την κεντρική ομιλία, μεθαύριο, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου, ο κ. Μαμάκος παρουσιάζει το σχέδιό του για την επόμενη μέρα, καθώς επίσης και τις προτεραιότητες, που δεν είναι τίποτε άλλο από την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανακούφιση των νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών του Δήμου Λαρισαίων, που έχουν πληγεί από το καταστροφικό πέρασμα της θεομηνίας στη Λάρισα και τη Θεσσαλία.
«Από την πρώτη στιγμή, συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Λάρισας, ώστε να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο μέτρων, πρωτοβουλιών και διεκδικήσεων προς την πολιτεία για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που είδαν τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τις περιουσίες τους να βυθίζονται στα νερά και στις λάσπες. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, ξεκίνησα άμεσα και τις επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς στην Αθήνα, ώστε τα αιτήματα των συμπολιτών μου να βρουν άμεση ανταπόκριση.  Δεν αρκέστηκα, όμως, σε αυτό. Απευθυνθήκαμε σε εξειδικευμένους επιστήμονες της χώρας και παρουσιάσαμε δέσμη μέτρων για τη διαχείριση υδρομετεωρολογικών καταστροφών. Είναι ένα πλαίσιο με μεσομακροπρόθεσμα μέτρα και έργα, ώστε οι επιπτώσεις από μελλοντικά τέτοια φαινόμενα, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, να μειωθούν.
Από την αρχή συγκρότησης του προγράμματός μας, κομβικό σημείο ήταν η πρόταση για δημιουργία Αντιδημαρχίας Αστικής Ανθεκτικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, με αντικείμενο ακριβώς τη διαχείριση όλων των επιπτώσεων από τα φαινόμενα της κλιματικής κρίσης, η οποία είναι εδώ και μας επηρεάζει άμεσα. Αυτό δείχνει τη σημασία που δίνουμε στο ζήτημα της θωράκισης της πόλης μας.
Έχουμε δουλέψει πολύ υπεύθυνα σε αυτήν την κατεύθυνση, συνεργαζόμενοι με όλους τους επιστημονικούς φορείς που εμπλέκονται σε αυτές τις διαδικασίες, αλλά και με κορυφαίους επιστήμονες στη χώρα μας. Με ανθρώπους απόλυτα εξειδικευμένους. Για εμένα και την ομάδα μου αυτό που προέχει σε αυτήν τη φάση είναι η αποκατάσταση των συνανθρώπων μας που επλήγησαν. Η Λάρισα πνίγεται και θέλει αέρα ανανέωσης. Με νέα πρόσωπα, φρέσκες ιδέες, μοντέρνες αντιλήψεις. Με συγκροτημένο σχέδιο άμεσα εφαρμόσιμο. Ο κ. Καλογιάννης ό,τι είχε να δώσει το έδωσε.
Στις 8 Οκτωβρίου οι Λαρισαίοι θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν 14 χρόνια μετριότητας ή μια νέα, ψηφιακή, καθαρή, έξυπνη Λάρισα. Μία Λάρισα πρωταγωνίστρια. Τους καλώ λοιπόν να αλλάξουμε σελίδα. Όλοι μαζί, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων να κάνουμε τη Λάρισα σπουδαία ξανά.

Άμεσα μέτρα ανακούφισης
* Δημιουργία Μητρώου πληγέντων πολιτών και επιχειρήσεων του Δήμου Λαρισαίων, ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς το μέγεθος της καταστροφής.
* Απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών για τουλάχιστον 12 μήνες για όλα τα πληγέντα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
* Ενίσχυση των κονδυλίων ΤΕΒΑ για προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο.
* Επιδότηση μετακινήσεων με αστικές συγκοινωνίες για τους συμπολίτες μας στις περιοχές που έχουν πληγεί, με κάλυψη της δαπάνης από τον δημοτικό προϋπολογισμό.
* Παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων για ανέγερση νέων εργατικών κατοικιών (μέσω ΔΥΠΑ) για όσες χαρακτηριστούν κατεδαφιστέες.
* Απαλλαγή από την καταβολή μισθώματος, για έναν χρόνο, για τους αγρότες του Δήμου Λαρισαίων που μισθώνουν δημοτικά αγροτεμάχια και έχουν πληγεί από τη θεομηνία.
* Να παραταθούν αυτόματα οι μισθώσεις δημοτικών αγροτεμαχίων που λήγουν το επόμενο διάστημα, για όλους τους μισθωτές στα όρια του Δήμου Λαρισαίων.

Διαχείριση υδρομετεωρολογικών φαινομένων
1. Δημιουργία Αντιδημαρχίας Αστικής Ανθεκτικότητας/Κλιματικής Αλλαγής
2. Προμήθεια σταθμήμετρων και παροχόμετρων.
* Σύσταση επιστημονικής ομάδας που με χρήση απαραίτητων οργάνων θα γνωρίζει ποιες περιοχές κινδυνεύουν με κατάκλιση και η οποία θα μεριμνά για τη δημιουργία ενός συστήματος μετατροπής του ύψους της βροχής σε απορροή.
* Η δημιουργία του παραπάνω συστήματος μέσω της σχετικής πρόγνωσης για την ποσότητα και τη ροή των υδάτων, υπολογίζει την παροχή της ποσότητας του νερού στα ποτάμια και υπολογίζει επίσης την ποσότητα ύδατος που θα υπερχειλίσει δίνοντας άμεση και έγκαιρη εντολή στην πολιτική προστασία για άμεση εκκένωση του ανθρώπινου και ζωικού κεφαλαίου. Η δημιουργία του συστήματος αυτού δίνει περιθώριο ελιγμών 3-5 ημερών στην Πολιτική Προστασία για να λάβει μέτρα προστασίας.
3. Κατασκευή φραγμάτων από μεταλλικό πλέγμα για τον έλεγχο των φερτών υλικών (κλαδιά, χώμα και άλλες μορφές στερεάς ύλης) κοντά στις εστίες παραγωγής.
4. Χρήση καινοτόμων αντιπλημμυρικών διατάξεων και τοιχίων ανάσχεσης πλημμύρας.
5. Κατασκευαστικά μέτρα για την αποθήκευση του νερού και την αύξηση της ικανότητας μεταφοράς του: αντιπλημμυρικοί ταμιευτήρες στα ανάντη της λεκάνης, αναχώματα και προστατευτικοί τοίχοι, λεκάνες κατάκλυσης δίπλα στο ποτάμι και στις χαμηλές περιοχές, δίκτυα ομβρίων, εκτροπές ποταμών, παράκτια προστασία, αύξηση της παροχετευτικότητας των ποταμών με επεμβάσεις στην κοίτη, υπερχειλιστές σε ταμιευτήρες.
6. Μη κατασκευαστικά μέτρα
* διατήρηση, αποτελεσματική προστασία και ανάπλαση βλάστησης (Δασώσεις-αναδασώσεις, Θαμνώσεις-αναθαμνώσεις, Χλοάσεις-αναχλοάσεις) σε δασικές εκτάσεις σε παραποτάμιες ζώνες (παρόχθια βλάστηση)
* βελτίωση των εγγειοβελτιωτικών έργων με αποφυγή αποστράγγισης και αποξήρανσης, διασφάλιση κατάλληλων χρήσεων γης για περιοχές που είναι πιθανές για πλημμυρική κατάκλιση και διάβρωση
* διασφάλιση κατάλληλων χρήσεων γης με αλλαγή βλάστησης όπως π.χ. η χλόαση των πρανών κοίτης ποταμού και της δυνητικής περιοχής κατάκλισης από πλημμύρα, καθώς και η αλλαγή της αρόσιμης γης σε βοσκότοπο
* Δημιουργία πόλντερ (τεχνητές περιφράξεις επί της επιφάνειας του εδάφους, οι οποίες βρίσκονται σε επίπεδο χαμηλότερο από εκείνο της πηγής του νερού - σκοπός τους η συγκράτηση του νερού).Βασικοί Άξονες του προγράμματος
«Η Λάρισα που μας αξίζει!»
* Βιώσιμη κινητικότητα,
* Πράσινο στην πόλη και κλιματική αλλαγή,
* Καθαριότητα - ανακύκλωση,
* Κοινωνική πολιτική,
* Πολιτιστική ανάπτυξη,
* Νεολαία - Αθλητισμός,
* Ισόρροπη ανάπτυξη,
* Διαφάνεια - Δημόσια Διαβούλευση - Ψηφιακός Δήμος

1. Λάρισα, πόλη της Βιώσιμης Κινητικότητας
Οραματιζόμαστε μια ανθρωποκεντρική και πράσινη κινητικότητα, συνεκτιμώντας τις δημογραφικές προκλήσεις, αλλά και τη ζήτηση μετακινήσεων που αναμένεται να προκύψει στο μέλλον. Στο πλαίσιο της πρότασής μας αναπτύσσονται μοντέλα κυκλοφορίας για όλα τα μέσα: περπάτημα, ποδήλατο, μαζική συγκοινωνία, αυτοκίνητα.
Τι σημαίνουν αυτά στην πράξη; Συνεκτικότερο και φιλικότερο κέντρο: περπάτημα, ποδήλατο και δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, αποτελεσματική κατανομή των αυτοκινήτων στο δίκτυο, ανάπτυξη μαζικής συγκοινωνίας (τραμ).
Ανοίγουμε τη συζήτηση για το τραμ της Λάρισας: Κεντρικό πυλώνα του σχεδίου μας για την κινητικότητα αποτελεί η εισαγωγή του τραμ - μόνον ένα μαζικό μέσο σαν το τραμ μπορεί να απορροφήσει τη μεγάλη ζήτηση μετακινήσεων που θα προκύψει στο μέλλον.
Για το Κυκλοφοριακό:
* Σύνδεση των πυλών εισόδου - εξόδου της πόλης με δυνατότητα παράκαμψης του κέντρου.
* Ενίσχυση των υπαρχόντων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και εισαγωγή του τραμ στην πόλη.
* Δημιουργία εκτεταμένου και ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων.
Για τη Στάθμευση:
* Δημιουργία περισσότερων από 6.000 θέσεων στάθμευσης σε όλη την πόλη & minibus που θα τις συνδέει με το κέντρο.
* Χωροθέτηση θέσεων βραχυχρόνιας στάθμευσης, στις κύριες οδούς, σε απόσταση βαδίσματος από το κέντρο.

2. Λάρισα, ευρωπαϊκή, πράσινη, παραποτάμια πόλη
Καταθέτουμε την πρόταση όλες οι παρόχθιες οδοί να γίνουν ένα με την κοίτη. Να αγκαλιάσουμε το ποτάμι μας, να επωφεληθούμε από αυτά που έχει να μας προσφέρει και να κάνουμε τη Λάρισα μια ευρωπαϊκή παραποτάμια πόλη. Χωρίς μπαλώματα και αποσπασματικές λύσεις, αλλά με μία ολιστική μελέτη ενσωμάτωσης του Πηνειού στην πόλη μας, με μια μελέτη ανάπλασης όλου του παρόχθιου μετώπου.
* Αντιδημαρχία Κλιματικής Αλλαγής.
* Αγκάλιασμα του Πηνειού με δημιουργία εσπλανάδας (πράσινης παραποτάμιας διαδρομής) και πράσινου δακτυλίου.
* Συμβουλευτική στήριξη παραγωγών: Αξιοποίηση ψηφιακών μέσων για την ορθολογική διαχείριση της άρδευσης, στόχος η μετάβαση στην ευφυή γεωργία.
* Πράσινη δόμηση: Εστίαση στα πράσινα κτίρια, κάλυψη μεγάλης επιφάνειας των κτιρίων με φυτά.
* Πράσινες σχολικές αυλές: Φύτευση δένδρων σε συνδυασμό με δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
* Δημιουργία «πάρκων γειτονιάς».
* Διεκδίκηση αδόμητων ακινήτων ή ακινήτων που έχουν παραχωρηθεί σε φορείς, αλλά δεν έχουν ως τώρα αξιοποιηθεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
* Πρόγραμμα δενδροφύτευσης.
* Πρασίνισμα ακαλύπτων πολυκατοικιών.
* Κίνητρα για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων με δυνατότητα απαλλαγής (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) από δημοτικά τέλη, στα κτίρια της υψηλότερης ενεργειακής κλάσης.

3. Λάρισα, πόλη πρωταθλήτρια στην ΑνακύκλωσηΓια την Καθαριότητα:
* «Βοηθός του Δημότη», με αρμοδιότητα την παρακολούθηση κοινόχρηστων χώρων (καθαριότητα, πράσινο, αστικός εξοπλισμός, φωτισμός, γκράφιτι).
* Αpp για εύκολη και αποτελεσματική αποβολή των απορριμμάτων.
* Εγκατάσταση περισσότερων συστημάτων βυθιζόμενων κάδων και αντιμετώπιση του υφιστάμενου προβλήματος χωρητικότητάς τους.

Για την Ανακύκλωση
* Ανταποδοτική ανακύκλωση με οικονομικές επιβραβεύσεις για επιχειρήσεις και κατοίκους.
* Γενναία στροφή στην κομποστοποίηση.
* Εκπόνηση μελέτης για δημιουργία Πάρκου Ανακύκλωσης.

4. Λάρισα, πόλη της Κοινωνικής Μέριμνας και της Ευημερίας

Για τις γυναίκες
* Πρόγραμμα ενημέρωσης και συμβουλευτικής γυναικών σε θέματα υγείας, υγιεινής και πρόληψης σοβαρών νοσημάτων (τακτικοί γυναικολογικοί έλεγχοι, μαστογραφίες, τεστ ΠΑΠ κ.τ.λ.) σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς της πόλης.
* Δημιουργία πολυχώρου χαλάρωσης μόνο για γυναίκες -όλων των ηλικιών- όπου θα μπορούν να περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους, πίνοντας κάποιο ρόφημα, διαβάζοντας βιβλία, γνωρίζοντας άλλες γυναίκες, συζητώντας, διοργανώνοντας ημερίδες κ.τ.λ.
* Ενίσχυση παιδικών σταθμών και πλήρης κάλυψη της ζήτησης προκειμένου να ανακουφιστούν εργαζόμενες μητέρες και γιαγιάδες.

Δράσεις ενάντια στην έμφυλη & ενδοοικογενειακή βία
* Τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης: υπηρεσία τοπικής εµβέλειας που θα δίνει τη δυνατότητα στα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνούν άµεσα µε αρμόδιο φορέα.
* Δωρεάν νομική και ψυχολογική υποστήριξη: κανένα κορίτσι και καμία γυναίκα που θέλει να καταγγείλει περιστατικό βίας ή παρενόχλησης δεν θα είναι μόνη.
* Αναβάθμιση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών: για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες φιλοξενίας τους, την ασφάλειά τους και την ψυχοκοινωνική τους στήριξη.
* Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Στέγασης και Εργασίας: δεν περιοριζόμαστε σε βραχυπρόθεσμες λύσεις ανάγκης, μας ενδιαφέρει η ανεξαρτησία των θυμάτων και η στήριξή τους σε βάθος χρόνου.
* Προγράμματα Κατάρτισης για Εργαζόμενες και Άνεργες Γυναίκες: Ενδυναμώνουμε τις γυναίκες με γνώσεις και δεξιότητες.

Στήριξη στην τρίτη ηλικία
* Ενίσχυση των ΚΑΠΗ, που λειτουργούν σαν αντίδοτα στη μοναξιά και τη μελαγχολία. Εξωστρέφεια - Αλληλεγγύη - Κοινωνικότητα.
* Εμπλουτισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών στα ΚΑΠΗ: Εισάγουμε πρόγραμμα συμβουλευτικής της ψυχικής υγείας και ενημέρωσης γύρω από ζητήματα πρόληψης και διαχείρισης χρόνιων νοσημάτων.
* Ενισχύουμε τον τουρισμό αναψυχής και ευεξίας των ηλικιωμένων με εξορμήσεις και εκδρομές που θα οργανώνονται και θα χρηματοδοτούνται μερικώς από τον Δήμο.
* Εισαγωγή προγράμματος φυσικοθεραπείας στην Υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
* Πρόγραμμα πολιτιστικών/ ψυχαγωγικών και κοινωνικών εκδηλώσεων με συναθροίσεις, χορούς, προβολές ταινιών, βραδιές εθνικών κουζινών κ.τ.λ.
* Εκπτωτικό πάσο για άτομα 65+ για εύκολη πρόσβαση σε ευκαιρίες αναψυχής και πολιτισμού (π.χ. θέατρα, μουσικές σκηνές, κινηματογράφο).Ειδικές προτάσεις για το ζήτημα διαχείρισης
των αδέσποτων
* Καταγραφή: συγκέντρωση υπομνημάτων από όλα τα νόμιμα φιλοζωικά σωματεία της Λάρισας.
* Συνεργασία του Δήμου με άλλους φορείς, όπως η Κτηνιατρική Σχολή και η Σχολή Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής.
* Λειτουργία Κυνοκομείου σε 24ωρη βάση.
* Εισαγωγή προγραμμάτων εκπαίδευσης ζώων στον χώρο του κυνοκομείου.
* Συνεργασία με τοπικούς κτηνιάτρους και κτηνιατρικές κλινικές.
* Επιστράτευση της τοπικής κτηνιατρικής κοινότητας σε πρωτοβουλίες μαζικών στειρώσεων.

5. Λάρισα, μια πόλη ζωντανή

Η Λάρισα μπορεί να είναι κόμβος παραγωγής σύγχρονου πολιτισμού. Να δούμε τον πολιτισμό αλλιώς, όχι μόνο ως ένα συγκινητικό αποθετήριο μνήμης, αλλά ως μια δυναμική και ζωντανή διαδικασία.
* Larissa city pass – Κάρτα πολιτισμού
* Αναβάθμιση του ρόλου του Θεσσαλικού Θεάτρου και αξιοποίηση της φήμης του με διεύρυνση των δράσεών του.
* Θέσπιση της «Εβδομάδας Αρχαίου Θεάτρου».
* Εξωστρεφή μουσεία: ένταξη των μουσείων μέσα στον σχεδιασμό των δράσεων των άλλων πολιτιστικών φορέων. Παραχώρηση των χώρων των μουσείων σε καλλιτεχνικές προτάσεις νέων καλλιτεχνών δωρεάν για να δημιουργήσουν μέσα σε αυτά.
* Φεστιβάλ Πηνειού, Φεστιβάλ Λογοτεχνίας, Φεστιβάλ καφέ, ενίσχυση του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης.
* Ανάδειξη της ιστορίας της Ιατρικής στη Λάρισα και τη Θεσσαλία
* Δημιουργία Τράπεζας Γης για επιτάχυνση των διαδικασιών απαλλοτριώσεων πέριξ του Αρχαίου Θεάτρου.

6. Λάρισα, πόλη που αναπτύσσεται δυναμικά
* Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Τελωνείου για τη δημιουργία hub καινοτομίας νεοφυών επιχειρήσεων.
* Ανάδειξη προορισμού και τουριστικού προϊόντος.
* Δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου.
* Ιδιαίτερη Αρχιτεκτονική Ταυτότητα.
* Δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων, με παράλληλη λειτουργία και Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου.

7. Λάρισα, πόλη της Νεολαίας και του Αθλητισμού
* Αξιοποίηση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και προγραμμάτων για τη διεθνή κινητικότητα των νέων.
* Larissa city pass με ιδιαίτερη μέριμνα για τους νέους.
* «Εβδομάδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού», «Εβδομάδα Ακαδημαϊκής Ενημέρωσης», «Ημέρες Σταδιοδρομίας».
* Εργαστήρια ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων, ιδίως σε σχέση με τον αγροτουρισμό.
* Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων σε κάθε συνοικία - Μέριμνα για τη συντήρηση/ διαχείρισή τους.
* Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα σε βασικές εγκαταστάσεις γηπέδων ποδοσφαίρου.
* Παροχή υποτροφιών ή επιδοτήσεων για την υποστήριξη της πρόσβασης των αθλητών σε εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης.
* Διεκδικούμε την ίδρυση Αθλητικού Γυμνασίου-Λυκείου στον Δήμο.

8. Λάρισα, πόλη της Ισόρροπης Ανάπτυξης
* Παρατηρητήριο Συνοικιών για διαρκή παρακολούθηση των αναγκών.
* «Βοηθός του Δημότη» για άμεσες παρεμβάσεις σε καθαριότητα, πράσινο και αστικό εξοπλισμό.
* Αναβάθμιση του αστικού χώρου με εκτεταμένες αναπλάσεις.
* Κέντρο Μικρο-Μεσαίας Επιχειρηματικότητας.
* Δημιουργία Συμβουλευτικών Σταθμών σε όλες τις συνοικίες.
* Επέκταση Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας και Προληπτικής Ιατρικής σε όλες τις συνοικίες
* Δημιουργία εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων για την καλύτερη επικοινωνία των συνοικιών με το κέντρο της πόλης.

9. Λάρισα, «έξυπνη» πόλη, πόλη της ΣυμμετοχήςΈξυπνη πόλη:
* Εισαγωγή ψηφιακού εργαλείου αξιολόγησης του Δήμου.
* Εισαγωγή εφαρμογής ενημέρωσης κοινού για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης και τις συνθήκες κυκλοφορίας.
* Λειτουργία πλατφόρμας υποβολής και παρακολούθησης των αιτημάτων του πολίτη και online chat για να έχει τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας.
* Εισαγωγή του συστήματος IoT (Διαδικτύου των Πραγμάτων) για τη διαρκή ενημέρωση του κατοίκου για όλες τις λειτουργίες της πόλης.Συμμετοχή:
* Καθιερώνουμε την «Ώρα του Δημότη», κατά τη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος θα βρίσκεται στη διάθεση κάθε πολίτη.
* Παράλληλα, δημιουργούμε ψηφιακή εφαρμογή που θα προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να στέλνουν ερωτήσεις στις δημοτικές υπηρεσίες, ζητώντας πληροφορίες και ενημέρωση για τα ζητήματα που τους απασχολούν.
* Συνεργασία και συμμετοχή των εκλεγμένων Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων, στη διοίκηση, στη λήψη αποφάσεων, στην υλοποίηση προτάσεων.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass