Κατακόρυφη πτώση 60% στην αγορά καυσίμων στη Θεσσαλία, λόγω πλημμυρών

«Μηδένισε η ζήτηση πετρελαίου κίνησης από τους αγρότες...» δηλώνει στην «Ε» η πρόεδρος των Ιδιοκτητών Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων ν. Λάρισας Ελλη Παπαδοπούλου - Χιλιάδες τα ακινητοποιημένα -κατεστραμμένα αυτοκίνητα μέσα στις λάσπες

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2023 13:33

Της Λένας Κισσάβου

Κατακόρυφη πτώση της τάξεως του 60% στην κατανάλωση βενζίνης και πετρελαίου κίνησης καταγράφουν στη Θεσσαλία τα πρατήρια καυσίμων, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.
Τόσο η ακινητοποίηση μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων που καταστράφηκαν μέσα στις λάσπες των ορμητικών νερών όσο και η καταστροφή του 80% των καλλιεργειών του θεσσαλικού κάμπου, έχουν ως συνέπεια να δημιουργηθεί η, χειρότερη στην ιστορία της αγοράς καυσίμων, πτώση ζήτησης πετρελαίου κίνησης και βενζίνης, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό και σε όλους τους κλάδους μιας αλληλένδετης αλυσίδας.


«Το 80% των καλλιεργειών του θεσσαλικού κάμπου πλημμύρισε! Τι να σπείρουν και τι να μαζέψουν οι αγρότες; Ο αγρότης είναι ο μεγαλύτερος πελάτης του πετρελαίου κίνησης και σήμερα καταστράφηκε! Η ζήτηση, όχι μόνο έχει πέσει κατακόρυφα, δεν υπάρχει!», δηλώνει στην «Ε» η πρόεδρος των Ιδιοκτητών Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων ν. Λάρισας Ελλη Παπαδοπούλου.
Η κ. Παπαδοπούλου κάνει λόγο για «πρωτόγνωρο πλήγμα στην αγορά καυσίμων» και για «μια κατάσταση που όμοιά της δεν ξαναέζησε ο κλάδος» τονίζοντας πως «αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες στη λειτουργία και στη βιωσιμότητα των πρατηρίων καυσίμων της Θεσσαλίας».
Διαπιστώνει συγκεκριμένα, τα εξής: «Η κατακόρυφη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, τουλάχιστον 60%, αυτήν τη φορά δεν επήλθε από τις αυξημένες τιμές τους, αλλά από τις πλημμύρες. Από τις 10 Σεπτεμβρίου και μετά, το φαινόμενο της πτώσης της ζήτησης γίνεται καθημερινά και χειρότερο.
Καθώς, εκτός από τους αγρότες-πελάτες του πετρελαίου κίνησης, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, που έχασαν τις περιουσίες τους και μεταξύ αυτών καταστράφηκαν και τα οχήματά τους. Χιλιάδες οχήματα ακινητοποιήθηκαν στις λάσπες. Ως εκ τούτου, ένα ποσοστό καταναλωτών βενζίνης, χάθηκε και φυσικά αυτό δεν είναι καθόλου μικρό! Παράλληλα, η μείωση της ζήτησης της βενζίνης, επήλθε και από τα προβλήματα κυκλοφορίας των οχημάτων, όταν πολλοί δρόμοι σε όλη τη Θεσσαλία είχαν και συνεχίζουν να έχουν απαγορευτικό κίνησης.
Δεν ξεκίνησαν καν τα δρομολόγιά τους οι εκπαιδευτικοί, που έχουν μετατεθεί και εργάζονται σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας, σταμάτησαν τα δρομολόγιά τους οι εργαζόμενοι που δούλευαν σε επιχειρήσεις εκτός Λάρισας, οι οποίες καταστράφηκαν και, τέλος, δεν γίνονται πλέον μετακινήσεις πολιτών, από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα προς τη Λάρισα, όχι μόνο λόγω μη προσβάσιμων δρόμων, αλλά γιατί οι άνθρωποι καταστράφηκαν και το τελευταίο που θα σκεφτούν είναι να κάνουν μονοήμερες εκδρομές στη Λάρισα για ψώνια, για φαγητό και για καφέ, όπως συνήθιζαν».
Να σημειώσουμε ότι σήμερα η τιμή της βενζίνης ξεπέρασε τα 2 ευρώ και η τιμή του πετρελαίου κίνησης ακολουθεί ανοδική πορεία με 1,85 και 1,90…
Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, πέρυσι τον Οκτώβριο (2022), το πετρέλαιο κίνησης είχε ανέλθει στα 2.10 ευρώ και η βενζίνη στο 1.90 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass