Η κακοκαιρία «Elias» δοκιμάζει τις αντοχές της Λάρισας

Χτυπά σφοδρά από χθες τη νύχτα ολόκληρο τον νομό - Εκκενώσεις χωριών σε Φάρσαλα και παρακάρλιες περιοχές - Διακοπές - ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε πολλά σημεία του κεντρικού και επαρχιακού οδικού δικτύου - Κλειστά σχολεία στην επαρχία Αγιάς - Προβλήματα σε Τέμπη και Ελασσόνα - Αδύνατη η συγκοινωνία από και προς Βόλο - Εντονη βροχόπτωση μέσα στην πόλη

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2023 8:05

Σφοδρότατο αποδεικνύεται το χθεσινοβραδινό χτύπημα της κακοκαιρίας «Elias» και στον νομό Λάρισας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθούν χωριά στα Φάρσαλα, 3 τουλάχιστον στην περιοχή της Κάρλας, και να γίνουν διακοπές - ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε πολλά σημεία του κεντρικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε όλο το εύρος του νομού.


Η έντονη βροχόπτωση ξεκίνησε από το απόγευμα, και είχε ως αποτέλεσμα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας να εκδώσει σχετική ανακοίνωση λόγω των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα (έντονη βροχόπτωση και μεγάλος όγκος νερού).
Οι Αρχές προχώρησαν περίπου στις 9 το βράδυ στην προληπτική εκκένωση τεσσάρων χωριών στον Δήμο Φαρσάλων. Συγκεκριμένα, εκκενώθηκαν τα χωριά Μικρό και Μεγάλο Ευύδριο, τα Πυργάκια και η Υπέρεια Φαρσάλων. Συναγερμός σήμανε αργά τη νύχτα και στο χωριό Κάμπος.
Επίσης, αργά χθες βράδυ, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Αρμένιο και Νίκη Λάρισας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάρισα λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αρμένιο και Νίκη απομακρυνθείτε προς #Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο. Λάρισας - Βόλου λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». Λίγες ώρες νωρίτερα, εντολή εκκένωσης είχαν λάβει και οι κάτοικοι του γειτονικού Σωτηρίου.

 

ΑΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Η πρόσβαση από Λάρισα προς Φάρσαλα και Βόλο ήταν αδύνατη, καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη χθες στους δρόμους Λάρισα προς Βόλο και Λάρισα προς Φάρσαλα, αλλά και σε περιοχές του νομού στον Δήμο Άγιας, στον Δήμο Ελασσόνας.
ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Στον Δήμο Αγιάς με απόφαση του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα αποφασίστηκε αργά χθες το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού και των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για σήμερα Πέμπτη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
Εξάλλου με χθεσινοβραδινή απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις περιοχές:
(α) στην Π.Ε.Ο. Λάρισας - Βόλου από τον Κόμβο 304 ΠΕΒ μέχρι την πόλη του Βόλου σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας (προς Βόλο & προς Λάρισα).
(β) στην Ε.Ο. Βόλου - Φαρσάλων από τη θέση «Κόκκινος» μέχρι τις Μικροθήβες σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας (προς Μικροθήβες & προς Βόλο).
γ) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων.
Στην Εθνική Οδό Λάρισας - Κοζάνης, η κυκλοφορία, από τη χ/θ 2+000 (Κυκλικός Κόμβος Αλκαζάρ) έως τη διασταύρωση Γιάννουλης - Φαλάνης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, επιτρέπεται σε όλα τα οχήματα έως 30 τόνους.
Για τα οχήματα από 30 έως 60 τόνους, επιτρέπεται μοναχική διέλευσή τους και για τα οχήματα άνω των 60 τόνων, επιτρέπεται η διέλευσή τους κατόπιν ειδικής άδειας διέλευσης.
Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Λάρισας - Κοζάνης (ρεύμα προς Λάρισα), από το ύψος των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης έως και τη Γέφυρα Πηνειού, θα διεξάγεται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας.
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω επαρχιακές οδούς του Δήμου Κιλελέρ: Επαρχιακή οδός Σοφού-Καλού Νερού, από τη διασταύρωσή της με την Ε.Ο. Λάρισας-Φαρσάλων έως την τοπική Κοινότητα Σοφού, Επαρχιακή οδός Μύρων-Νέου Περιβολίου,  Επαρχιακή οδός Δοξαρά-Αγίου Γεωργίου,  Επαρχιακή οδός Αχιλλείου-Καλαμακίου και Επαρχιακή οδός Νέου Περιβολίου-Αγναντερής.
ΣΕ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ - ΓΥΡΤΩΝΗ
Διακοπή της κυκλοφορίας στον ανατολικό και δυτικό παράδρομο του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας των παραδρόμων, από το ύψος του Α/Κ Γυρτώνης (χ/θ 367+319) έως τα όρια του νομού Λάρισας με τον νομό Μαγνησίας (χ.θ. 323+439).
Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, του δεξιού παράπλευρου οδικού δικτύου του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. από τον Ημικόμβο Μακρυχωρίου (χ/θ 373+460) έως τον Α/Κ Ευαγγελισμού (χ/θ 377+176).
ΣΕ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ - ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ
-Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού Αγιοκάμπου - Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως Βελίκα.
ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο -2- ρεύματα κυκλοφορίας της Περιφερειακής Οδού Ελασσόνας - Δρυμού, από τη συμβολή της με την οδό Μαυροδήμου έως τη συμβολή της με την Εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης (χ/θ 42+800).
Επιπλέον, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία: στην επαρχιακή οδό Στομίου - Αλεξανδρινής, στην επαρχιακή οδό Παλαιόπυργου - Αλεξανδρινής και στην επαρχιακή οδό Ομολίου - Παλαιόπυργου.
ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
Σοβαρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Βόλος, καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν έντονα. Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν ήταν προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στον κόμβο προς την Αγριά όπου οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια, τα φερτά υλικά είναι πολλά και έχει διακοπεί κάθε κυκλοφορία.
Πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν και μέσα στην πόλη του Βόλου, καθώς η ποσότητα νερού στους δρόμους ήταν μεγάλη με τους οδηγούς να αδυνατούν να μετακινηθούν.
Ο Κραυσίδωνας έσπασε με αποτέλεσμα τεράστιοι τόνοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης.
Διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου σημειώθηκε αργά το απόγευμα και το πρόβλημα παραμένει. Νοικοκυριά στον Βόλο, τη Νέα Ιωνία, το Διμήνι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει η αποκατάσταση της ζημιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass