Στην ατζέντα η αστική ανθεκτικότητα

ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑΝ. ΜΑΜΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΒΑΣ. ΚΙΚΙΛΙΑ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2023 14:10

Αστική ανθεκτικότητα, θωράκιση του αστικού, αλλά και του αγροτικού περιβάλλοντος από τις επιπτώσεις

της κλιματικής αλλαγής, είναι μεταξύ των θεμάτων που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υποψηφίου δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου, με τον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια. «Η πραγματικότητα έχει αλλάξει για πολλούς συμπολίτες μας, σε συνοικίες της πόλης και τα χωριά του Δήμου Λαρισαίων, μετά το πέρασμα της καταστροφικής θεομηνίας από τη Θεσσαλία» τόνισε ο κ. Μαμάκος και σημειώνει «Με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια συζητήσαμε για την αστική ανθεκτικότητα, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που πρέπει άμεσα να αναληφθούν σε τοπικό επίπεδο, αλλά και τη συνεργασία με την κυβέρνηση για την ανακούφιση των πληγεισών περιοχών και τη διαρκή τους στήριξη σε βάθος χρόνου.
Στην κορυφή της προγραμματικής μας ατζέντας περιλαμβάνονται προτάσεις για τη θωράκιση του Δήμου Λαρισαίων απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, στο παρόν και στο μέλλον».
Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως «το κράτος είναι δίπλα στους πληγέντες από την πρώτη στιγμή, γρήγορα και αποφασιστικά για την άμεση ανακούφιση νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών».
Οι δύο άντρες δεσμεύτηκαν να βρίσκονται σε άμεση επαφή και επικοινωνία για την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των πληγέντων από τη θεομηνία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass