«Από τον κρατικό ρατσισμό στον κοινωνικό εκφασισμό»

ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2023 14:04

Με σύνθημα «τα σύνορα, ταξικά, φυλετικά και έμφυλα είναι χαρακιές στα σώματά μας.

Τα σύνορα σβήνουν, όταν τα σώματα εξεγείρονται» η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας διοργανώνει από σήμερα το 20ό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ το οποίο «είναι μια πολιτική πράξη αντίστασης και παρέμβασης στον δημόσιο χώρο. Ο τόπος που μοιραζόμαστε τα όνειρά μας, ο τόπος συζήτησης και αυτοοργάνωσης των αντιστάσεών μας».
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στην Κεντρική πλατεία Λάρισας και όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «οι συνέπειες του καπιταλισμού της καταστροφής και της κρατικής θανατοπολιτικής είναι πλέον τραγικά ορατές: Στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι εξαιτίας της παραμέλησης των δημόσιων υποδομών για δεκαετίες, με πρόσχημα την κρίση χρέους. Τώρα ζούμε την ολοκληρωτική καταστροφή του θεσσαλικού κάμπου. Οι άμεσες συνέπειες τρομάζουν: υγειονομική κρίση, στεγαστική οικονομική και επισιτιστική κρίση, αλλά και μακροπρόθεσμες που μπορεί να είναι η ερημοποίηση της Θεσσαλίας. Η κλιματική κατάρρευση, που γίνεται το βολικό άλλοθι για την καταστροφή, είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και μεγέθυνσης σε βάρος της φύσης». ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το σημερινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνει τα εξής:
Στις 18.00 Παιχνίδια του κόσμου (ξύλινα, παραδοσιακά, χειροποίητα παιχνίδια από διάφορους πολιτισμούς ανά τον κόσμο, για παιδιά και ενήλικες) από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας. Στις 19.30 συζήτηση με θέμα «Από τον κρατικό ρατσισμό στον κοινωνικό εκφασισμό». Ένας διάλογος για τον κρατικό ρατσισμό, τα εγκλήματα στα σύνορα, την κρατική θανατοπολιτική, τον ολοκληρωτισμό της εξουσίας, τον διάχυτο κοινωνικό φασισμό, το ρατσιστικό και πατριαρχικό μίσος, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, τις νόρμες που διαχωρίζουν τις ζωές σε άξιες και ανάξιες να βιωθούν. Μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε και πώς; Συμμετέχουν: Ιάσονας Αποστολόπουλος, συντονιστής επιχειρήσεων θαλάσσιας διάσωσης προσφύγων. Βασίλης Παπαδόπουλος, δικηγόρος μέλος της Πρωτοβουλίας δικηγόρων και νομικών για το ναυάγιο της Πύλου. Πρόσφυγες που ζουν στην πόλη. Παρέμβαση από τους Ρομά της κοινότητας της Νέας Σμύρνης. Στις 21.30 μουσική σκηνή με τους, Blues walk, Jah love Maria, Renovatio, Αλανταλα. Σημειώνεται πως το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί με την πανθεσσαλική συγκέντρωση και πορεία, στις 12.30 το μεσημέρι μεθαύριο Κυριακή στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass