Η πόλη χρειάζεται νέα αντιπλημμυρική θωράκιση

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2023 14:08

Στα απανωτά ερωτήματα των πολιτών, που κατατέθηκαν προχθές κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, το οποίο διήρκεσε πολλές ώρες, απάντησε ο δήμαρχος Λαρισαίων, ενώ ακολούθησαν τοποθετήσεις των επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
«Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι ευθύνη της πολιτείας και της Περιφέρειας. Σχεδιασμοί που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια δεν υλοποιήθηκαν …» δήλωσε ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης, σε ερωτήματα που τέθηκαν για τη θωράκιση του Δήμου.


Για τα ογκώδη αντικείμενα στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης ανάφερε μεταξύ άλλων: «Θα μπουν μεγάλοι κάδοι από ιδιωτικές εταιρείες για τη ρίψη ογκωδών απορριμμάτων. Θα δουλέψουμε με τέτοιο τόπο ώστε να τα μεταφέρουμε μακριά από τις πόρτες των σπιτιών.
Στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης υπάρχει και ένα πρόβλημα με κατεστραμμένους δρόμους και απαιτεί μεγάλη προσοχή στην πρόσβαση απορριμματοφόρων...».
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ: «Ο Βιολογικός της Μάνδρας όπως και της Γιάννουλης δεν έχει δουλέψει από την πρώτη στιγμή. Στη Μάνδρα υπολειτουργεί και τα λύματα βγαίνουν από κει με αυτοκίνητα. Όταν η Μάνδρα ολοκληρώσει τις συνδέσεις της και δουλέψει πλήρως ο βιολογικός, τότε θα ομαλοποιηθεί η λειτουργία του» απάντησε σε σχετική ερώτηση.
ΖΩΑ: «Στη ΒΙΠΕ υπάρχει αποτεφρωτήρας ζώων μεγάλης δυνατότητας από ιδιώτη. Όλα τα ζώα που συλλέγονται από τον Δήμο Λαρισαίων μεταφέρονται για καύση» απάντησε σε σχετικά αιτήματα των πολιτών.
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΔΡΟΜΩΝ: «Με τα μποπ- κατ και τους φορτωτές δεν μπορεί να γίνει ξύσιμο των δρόμων. Το στρώμα της λάσπης που έχει μείνει κάτω είναι δύσκολο να φύγει με τέτοιο τρόπο. Όπου υπάρχει η δυνατότητα γίνεται… Αλλιώς πλένουμε με πιεστικά, με νερό και απολυμαντικά…» ανάφερε ο δήμαρχος σε ερωτήσεις για την απομάκρυνση της λάσπης στους δρόμους.
ΑΤΑ: «Το πρόβλημα του ΑΤΑ οφείλουμε να το δούμε σύντομα και έχει άμεση σχέση με την τάφρο «Ι1» και με τις δυσκολίες αυτής της τάφρου, για τη γρήγορη απορροή υδάτων από κει.
Θα εργαστούμε για να τον λύσουμε...», δεσμεύθηκε σε κατοίκους του ΑΤΑ.
ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
Ευθύνες στον δήμαρχο καταλόγισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θανάσης Μαμάκος για αντιπλημμμυρικά έργα που δεν έγιναν στην πόλη, ενώ παράλληλα δρομολογήθηκαν άλλα έργα σε διάφορα σημεία της κοίτης του Πηνειού ποταμού.
«Η προστασία των περιοχών που επλήγησαν αποδείχθηκε ελλιπής παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις» τόνισε ο κ. Μαμάκος και σημείωσε «απαιτείται η δημοτική αρχή στοχευμένα και αφού εξετάσει τις αιτίες που οδήγησαν στις καταστροφές να εργαστεί για τη διασφάλιση του μέλλοντος και των κατοίκων του Δήμου».
Για «κακή διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης» κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ο κ. Μαμάκος και κατάθεσε μια σειρά προτάσεων για τη επόμενη μέρα.
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Π. Κρίκης επισήμανε ότι η δημοτική αρχή δεν προχώρησε σε έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και τόνισε ότι το μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα που βγήκε από αυτή την κρίσιμη κατάσταση ήταν η αλληλεγγύη του λαού.
Ο επικεφαλής της «ΠΡΑΞΙ» κ. Γούλας, τόνισε ότι θα πρέπει να λυθούν άμεσα προβλήματα όπως «η παροχή ρεύματος στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, να γίνει απολύμανση στις πληγείσες περιοχές για να αποφευχθεί μια υγειονομική κρίση...».
Ο δημοτικός σύμβουλος της «Ορμής Ανανέωσης» κ. Λώλος δήλωσε πως «Η καταστροφή θα είχε αποφευχθεί αν το κράτος, η περιφέρεια και οι δήμοι είχαν δημιουργήσει τις συνθήκες που αναφέρονται στο σχέδιο του 2018».
«Η λάσπη και το νερό έχει γίνει ο εφιάλτης χιλιάδων Λαρισαίων» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαρισαίων Κοινόν» κ. Δημ. Τσιάρας.
Εξάλλου προχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Λάρισας από το Εργατικό Κέντρο.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass