Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2023 9:30

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων της Επαρχίας Ελασσόνας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία, αύριο Πέμπτη και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 το πρωί στην Πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο στην Ελασσόνα.
Σημειώνεται πως «το νομοσχέδιο-τερατούργημα καταργεί το 5νθήμερο,το 8ώρο, την Κυριακάτικη αργία και επιδιώκει να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας και τους αγώνες» και πως «δεν αποδεχόμαστε να δουλεύουμε 13ώρα, να τσακιζόμαστε γιατί το θέλει το κεφάλαιο και το κάνει πράξη η Κυβέρνηση της ΝΔ».


«Είναι τεράστια πρόκληση για όλο τον εργατόκοσμο ότι η Κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο-τερατούργημα για ψήφιση στη Βουλή εν μέσω των μεγάλων καταστροφών πριν από λίγες μέρες με τη βροχόπτωση στη Θεσσαλία. Ακόμη οι πλημμυροπαθείς μετράνε τις πληγές τους, νεκρούς και αγνοούμενους, κατεστραμμένα σπίτια, οικοσκευές, υποδομές και ψάχνουν για το πώς θα καλυφθούν τα στοιχειώδη για τη ζωή τους και την υγεία τους και η Κυβέρνηση δείχνει τα δόντια της.
Ούτε το νομοσχέδιο είναι προς όφελος των εργαζομένων, όπως ισχυρίζεται, ούτε τα μέτρα που ανακοίνωσε για στήριξη των πληγέντων καλύπτουν τις τεράστιες ανάγκες των εργαζόμενων, των μικροεπαγγελματιών και των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων που είδαν το βιος τους να χάνεται» καταλήγει για το νομοσχέδιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass