ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Να αποσυρθεί τώρα το ν/σ για τα εργασιακά»

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΠΑΘΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2023 11:10

Να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς στην 24ωρη αυριανή απεργία καλεί με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.


Η διοίκηση του ΕΚΛ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, ζητώντας άμεσα μέτρα στήριξης, ανακούφισης των πλημμυροπαθών και προστασίας της ζωής, καθώς και να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για τα εργασιακά!
«Την ώρα που ο λαός μας σε ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλίας και στην πόλη μας μετρά ακόμη νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια θερίζει τους κατοίκους μας, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης, του κρατικού μηχανισμού, της Περιφερειακής Αρχής και των Δημοτικών Αρχών, η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή προς ψήφιση το νέο αντεργατικό τερατούργημα. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι απόλυτη προτεραιότητα αυτής της Κυβέρνησης, όπως και κάθε αστικής κυβέρνησης, είναι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Πρόκειται για κτηνωδία» τονίζεται χαρακτηριστικά.
«Με το νέο νομοσχέδιο νομοθετεί το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με 13 ώρες δουλειά την ημέρα, 78 ώρες δουλειάς την εβδομάδα, σε πάνω από έναν εργοδότη. Ομολογεί με αυτόν τον τρόπο ότι με 800 € τον μήνα μέσο μισθό και την ακρίβεια να τσακίζει κόκκαλα, για να ζήσει μια εργατική οικογένεια που έχει παιδιά, πρέπει οι δύο ενήλικοι γονείς να δουλεύουν 26 ώρες το 24ωρο», σημειώνεται, ανάμεσα σε άλλα, τονίζοντας την ανάγκη «το νομοσχέδιο-τερατούργημα της Κυβέρνησης της ΝΔ να μην κατατεθεί καν για ψήφιση».
Η ΑΔΕΔΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.
Σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Λάρισας αναφέρονται τα εξής:
«Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους/τις εργαζόμενους/-ες να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.
Η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας σας καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία, στις 10.30 π.μ., μαζί με το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Σωματεία
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Ακόμη, σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Νομού Λάρισας αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass