Αγιασμός υπό τη σκιά της καταστροφικής πλημμύρας

ΣΤΟ ΥΠΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2023 13:25

Μέσα στο δύσκολο, όπως χαρακτηρίστηκε, πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει οι επιπτώσεις της καταστροφικής πλημμύρας, αλλά και με την απαιτούμενη αισιοδοξία για την αντιμετώπισή τους, τελέστηκε χθες, στο αναβαθμιζόμενο ενεργειακά Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, ο αγιασμός με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Λάρισας, σεβ. Ιερώνυμος, ενώ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Τρ. Τσάτσαρος απηύθυνε χαιρετισμό «υπό τη βαριά σκιά της καταστροφικής πλημμύρας που έπληξε την περιοχή μας», όπως είπε, για να εκφράσει «την αλληλεγγύη του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας σε όλους όσοι επλήγησαν».
Ευχαριστώντας τα μέλη του Συλλόγου «όσο και το σύνολο των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, για την άμεση κινητοποίηση ανθρωπιάς», τόνισε ότι «μαζί μου επικοινώνησαν όλοι οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αλλά και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, όχι μόνο για λόγια συμπαράστασης, αλλά κυρίως για τον συντονισμό των πρωτοβουλιών τους ώστε να συνδράμουν ουσιαστικά.
Ιδιαίτερη αναφορά, όμως, αξίζει και στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και στον Πρόεδρό της για την άμεση κινητοποίηση με σκοπό όχι μόνον την υλική συνδρομή σε πολίτες και συναδέλφους, αλλά και την ανάδειξη κοινωνικών ζητημάτων, όπως το θέμα του παγώματος των πλειστηριασμών στις πληγείσες περιοχές».
Αναφερόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο, «που αναβαθμίζεται ενεργειακά και αισθητικά», ο κ. Τσάτσαρος τόνισε πως «σήμερα μπορεί να θυμίζει εργοτάξιο, όμως σε 15 περίπου μήνες θα είναι ένα νέο σχεδόν κτίριο. Για το διάστημα που οι σχετικές εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι αναμενόμενο ότι όλοι μας θα δυσκολευτούμε» κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΣΛ, σημειώνοντας, τέλος, ότι η έναρξη του νέου δικαστικού έτους γίνεται «με αρκετά μέτωπα ανοιχτά για εμάς τους δικηγόρους για μία ακόμα χρονιά». Νωρίτερα, για το νέο δικαστικό έτος ευχήθηκαν ο Μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιερώνυμος, η διευθύνουσα το Εφετείο Ευαγγελία Καρδάση και η διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Σοφία Αποστολάκη, ενώ παρευρέθηκαν η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί, καθώς και δικαστικοί υπάλληλοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass