«Στεγνή» η Αλεξανδρινή

ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ, ΑΛΛΑ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΜΗΤΙΚΑ ΝΕΡΑ – ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΗΛΙΑΣ ΚΙΤΣΙΟΣ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2023 13:20

Τυχερός μέσα στη γενική ατυχία αποδείχθηκε ο παραθαλάσσιος οικισμός της Αλεξανδρινής, του Δήμου Αγιάς.

Η κακοκαιρία Ντάνιελ που στο πέρασμά της σάρωσε τα πάντα, προκαλώντας τεράστιες ζημιές, μπορεί να γιγάντωσε το Δέλτα του Πηνειού εξαιτίας του τεράστιου όγκου νερού που μεταφέρθηκε, όμως δεν «άγγιξε» την Αλεξανδρινή.
«Είναι κάτι που γινόταν σχεδόν πάντοτε» εξηγεί στην «Ε» ο πρόεδρος της περιοχής κ. Ηλίας Κίτσιος, καθώς «πάντοτε όταν υπήρχαν πλημμύρες τα ζώα των γύρω περιοχών έρχονταν εδώ και έβρισκαν καταφύγια και μετά οι ιδιοκτήτες τους τα έψαχναν στην Αλεξανδρινή».
Αυτήν τη στιγμή η Αλεξανδρινή είναι περίκλειστη από νερά.
«Ο όγκος του νερού έκλεισε τον δρόμο Στομίου, Αλεξανδρινής και Παλαιοπύργου. Ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος. Δεν υπήρχε σημείο που να είναι κάτω από 1.20 μέτρα» σημειώνει ο κ. Κίτσιος λέγοντας πως «ο δήμαρχος έλαβε τις προβλέψεις έγκαιρα και από την Τρίτη αποφάσισε τις εκκενώσεις του οικισμού για την ασφάλεια των κατοίκων. Μετακινήθηκαν οι κάτοικοι στο Στόμιο και όποιοι ήθελαν πήγαν στη Λάρισα».
Βέβαια εξηγεί πως ο δρόμος γεμίζει νερό συνέχεια και ζητάει «να σταθεροποιηθούν περισσότερο τα δύο γεφυράκια πριν τη μεγάλη γέφυρα» για την ασφάλεια των κατοίκων.
«Επίσης η απόφαση του κ. Γκουντάρα να ανοίξει την Μπούκα στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αλεξανδρινής, το σημείο δηλαδή που βγαίνει νερό, ήταν ορθή και ανακούφισε όχι μόνο την Αλεξανδρινή, αλλά και τη γύρω περιοχή. Αυτήν προβλέπεται στη μελέτη του ΣΧΟΑΠ και αποδεικνύεται πως υπάρχει ανάγκη μόνιμης λειτουργίας για γεωλογικούς λόγους και όχι μόνο» τονίζει ο κ. Κίτσιος.
Καταλήγοντας σημειώνει πως τόσο οι ράμπες όσο και τα γεφυράκια πρέπει κάποια στιγμή να συντηρηθούν και να διανοιχτούν για την ανεμπόδιστη μετακίνηση.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass