Ενεργοποιείται σύντομα η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΙΤ -Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2023 13:08

«Αποφάσισα να έρθω στην περιοχή ως επίτροπος και είδα ότι οι διαστάσεις της καταστροφής

είναι τέτοιες που δεν θα μπορούσα να τις φανταστώ. Ο αντίκτυπος στους κατοίκους, στην οικονομία, στον αγροτικό τομέα, στις υποδομές είναι τεράστιος. Σύντομα η αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ενεργοποιηθεί». Αυτά δήλωσε από το Συντονιστικό Κέντρο της Λάρισας για τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, ο Ευρωπαίος επίτροπος Απασχόλησης Νικολά Σμιτ, ο οποίος βρέθηκε στη Λάρισα συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη. Τους υποδέχθηκαν ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Τριαντόπουλος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, οι οποίοι έδειξαν σε χάρτες το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η θεομηνία «Ντάνιελ».
Ο κ. Χατζηδάκης χαιρέτισε και συνομίλησε στελέχη των αρχών ασφαλείας και εργαζόμενους, ενώ αργότερα ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Συντονιστικού, αλλά και για την κατάσταση αυτήν τη στιγμή στην Κάρλα και στην Θεσσαλία. Σε δηλώσεις του ο κ. Σμιτ ανέφερε: “Είχαμε σύσκεψη την περασμένη εβδομάδα στο Στρασβούργο με τον πρωθυπουργό, με τον υπουργό, με τον πρόεδρο της Επιτροπής και κάποιους Επιτρόπους και συζητήσαμε πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να υποστηρίξει την Ελλάδα και συγκεκριμένα την πληγείσα περιοχή. Αποφάσισα να έρθω στην περιοχή ως Επίτροπος και είδα ότι οι διαστάσεις της καταστροφής είναι τέτοιες που δεν θα μπορούσα να τις φανταστώ. Ο αντίκτυπος στους κατοίκους, στην οικονομία, στον αγροτικό τομέα, στις υποδομές είναι τεράστιος. Τώρα είναι στο χέρι τη Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με την Ελληνική κυβέρνηση να βρουν τους σωστούς τρόπους να βοηθήσουν την περιοχή άμεσα. Αυτό λοιπόν που χρειαζόμαστε είναι άμεσα στοχευμένη βοήθεια σε ανθρώπους που τη χρειάζονται και που έχουν πληγεί. Αυτό συζητήσαμε και ελπίζω πολύ σύντομα αυτή η αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να ενεργοποιηθεί προς όφελος των πολιτών που υποφέρουν».O Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: “Είμαστε εδώ κάνοντας το αυτονόητο καθήκον μας. Αλλά είναι μαζί μας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του επιτρόπου του κ. Σμιτ, στέλνοντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης. Η βοήθεια για όλους τους πληγέντες από τις Βρυξέλες να έρθει το ταχύτερο δυνατό και να είναι όσο πιο αποτελεσματική γίνεται».
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και εθελοντές, εξαίροντας το έργο που επιτελούν στο πεδίο.O Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στάθηκε ιδιαιτέρως στην ευρωπαϊκή βοήθεια, υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξουν και νέες διεκδικήσεις για τους πληγέντες και σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη επικαιροποίησης και αλλαγής του Σχεδίου της Ευρώπης «ώστε να είναι πιο ευέλικτο σε μεγάλες και ακραίες καταστροφές».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass