Δεν χτύπησε το κουδούνι στα σχολεία του Ν. Λάρισας

ΑΝΟΙΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ -ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2023 13:45

Χθες χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά… όχι όμως για τη Θεσσαλία.

Τα σχολεία της Λάρισας δεν υποδέχτηκαν μαθητές, αλλά πολίτες που έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς, καθώς 14 δημοτικά σχολεία της πόλης λειτουργούν ως χώρος συλλογής προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης, όπως και τα περισσότερα δημοτικά σχολεία που δεν επλήγησαν στους δήμους του νομού.
Ανάμεσα στη λίστα των ειδών που χρειάζονται είναι και τα σχολικά είδη για τους μικρούς μαθητές που οι οικογένειές τους έχασαν τα υπάρχοντά τους από τις πλημμύρες, γεγονός που έχει κινητοποιήσει πολύ κόσμο στη Λάρισα.
Αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη ιδιαιτέρως για τα σχολεία στα χωριά του νομού, αφού η καταγραφή και ο έλεγχος θα αναδείξει το μέγεθος των προβλημάτων και αν είναι σε θέση να λειτουργήσουν από Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Στη Λάρισα πλην ελαχίστων περιπτώσεων τα σχολικά συγκροτήματα δεν αντιμετωπίζουν ζητήματα και επειδή τα σχολεία δεν είναι μόνο χώρος γνώσης αλλά και εστία αξιών, δημοκρατίας και πολιτισμού ήδη κάνουν τη διαφορά. Ειδικότερα, μετά το κάλεσμα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, σε συνεργασία με τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Δημοτικών Σχολείων και τους Συλλόγους Διδασκόντων, συγκεντρώνονται τα εξής είδη:
Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι.
Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμοί.
Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες, κ.ά.).
Τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως γάλατα μακράς διάρκειας, δημητριακά, όσπρια, κ.ά.
Παιδικές και βρεφικές τροφές.
Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, χαρτικά, χαρτιά υγείας).
Σχολικά είδη (σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια κ.ά.).
Καθαρά ρούχα και υποδήματα σε άριστη κατάσταση για ενήλικες και παιδιά
Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.).
Η συλλογή των προμηθειών θα πραγματοποιείται καθημερινά έως και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις εξής σχολικές μονάδες, Δημοτικά Σχολεία (ανά δήμο) της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, οι οποίες δεν έχουν πληγεί και υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης από τους/τις εκπαιδευτικούς, στις ώρες που δηλώνονται στην επίσημη ανακοίνωση του Δημοτικού Σχολείου, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του.
Συγκεκριμένα:
Δήμος Λαρισαίων
Στα Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας του Δήμου Λαρισαίων:
-1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Ιουστινιανού 24A
-2ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Ηπείρου 34
-4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Κουμουνδούρου 17
-5ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Χρυσοχόου 2
-6ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 31ης Αυγούστου 34
-7ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Κουμουνδούρου53
-9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Αλευάδων 1
-10ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Αιόλου 2
-13ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Λεμεσού 13
-20ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Μύρων 2
-21ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Κλ. Πατέρα 1
-24ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Ακαρνανίας 32
-30ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Κουμουνδούρου53
-32ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Εθνικής Αντίστασης 35
-44ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Αγίας Λάυρας 22
Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου με τη μέριμνα των Διευθυντών/ντριών και Προϊστάμενων τα υλικά συσκευασμένα (σε κιβώτια ανά είδος) θα μεταφερθούν -κατόπιν συνεννόησης-και θα παραδοθούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Δήμος Ελασσόνας: Σε όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας του Δήμου Ελασσόνας, όπου υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης από τους/τις εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κάθε σχολικής μονάδας, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστότοπό της.
Στις 15 Σεπτεμβρίου με τη μέριμνα των Διευθυντών/ντριών & Προϊστάμενων τα υλικά συσκευασμένα (σε κιβώτια) θα μεταφερθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων/ Γυμναστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας.
Δήμος Τεμπών:
Σε όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας του Δήμου Τεμπών. Στις 15 Σεπτεμβρίου με τη μέριμνα των Διευθυντών/ντριών & Προϊστάμενων τα υλικά συσκευασμένα (σε κιβώτια) θα μεταφερθούν στο Δημοτικό Σχολείο Μακρυχωρίου.
Δήμος Τυρνάβου:
Σε όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας του Δήμου Τυρνάβου. Στις 15 Σεπτεμβρίου με τη μέριμνα των Διευθυντών/ντριών & Προϊστάμενων τα υλικά συσκευασμένα (σε κιβώτια) θα μεταφερθούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου.
Δήμος Αγιάς:
Σε όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας του Δήμου Αγιάς. Στις 15 Σεπτεμβρίου με τη μέριμνα των Διευθυντών/ντριών & Προϊστάμενων τα υλικά συσκευασμένα (σε κιβώτια) θα μεταφερθούν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς.
Δήμος Φαρσάλων:
Σε όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας του Δήμου Φαρσάλων. Στις 15 Σεπτεμβρίου με τη μέριμνα των Διευθυντών/ ντριών & Προϊστάμενων τα υλικά συσκευασμένα (σε κιβώτια) θα μεταφερθούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων.
Δήμος Κιλελέρ:
Σε όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας του Δήμου Κιλελέρ. Στις 15 Σεπτεμβρίου με τη μέριμνα των Διευθυντών/ντριών & Προϊστάμενων τα υλικά συσκευασμένα (σε κιβώτια) θα μεταφερθούν στο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.
ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι εκπονήθηκε πλάνο και προχωρούν οι ενέργειες των τοπικών διευθύνσεων εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας , για μεταστέγαση των μαθητών σε γειτονικά σχολεία από περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.
Επίσης ανακοίνωσε ότι οι προσωρινοί αναπληρωτές που διορίστηκαν στις πληγείσες περιοχές μπορούν να παρουσιαστούν και μετά την 11η Σεπτεμβρίου μόλις αποκατασταθεί η πρόσβαση ή η συγκοινωνία.
Στο μεταξύ παρατείνονται η δυνατότητα εγγραφής στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές και αιτήσεις επιλογής στα ΙΕΚ, η ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εξετάσεις για Έλληνες του Εξωτερικού και τέκνα Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο Εξωτερικό και των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ έτους 2023 για δύο ημέρες για όσες και όσους εξεταζόμενους δεν μπόρεσαν να μεταβούν στα εξεταστικά κέντρα.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass