Τείχος... προστασίας λίμνη Πλαστήρα και Σμόκοβο

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2023 9:07

Σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε καταγραφή των καταστροφών που σημειώθηκαν στο αρδευτικό δίκτυο (γεωτρήσεις, πομόνες, κλπ) του ΓΟΕΒ και των 54 ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύση

Σταμενίτη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς του ΥΠΑΑΤ Δημήτρης Παπαγιαννίδης, Γιώργος Στρατάκος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Κώστας Τζανακούλης, ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Καπετάνος και εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ και του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας.
Στην εισήγησή του ο κ. Σταμενίτης επανέλαβε ότι το ΥΠΑΑΤ θα είναι στο πλευρό των πληγέντων παραγωγών, δήλωσε αισιόδοξος για τις σημερινές επαφές της Ελληνικής κυβέρνησης στο Στρασβούργο, αναφορικά με την αποζημίωση των πληγέντων και τόνισε ότι ο ΕΛΓΑ ήδη δέχεται αιτήσεις για ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, χωρίς να απαιτείται επιτόπιος έλεγχος. «Μόλις υποχωρήσουν τα νερά, ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» θα ελέγξει την ποιότητα των νερών και των εδαφών» πρόσθεσε και κατέληξε: Δεν πρέπει να βιαζόμαστε για να βγάλουμε συμπεράσματα.
Ακολούθως ο γ.γ. του ΥΠΑΑΤ Δημήτρης Παπαγιαννίδης αναφέρθηκε στη χρησιμότητα της λίμνης Πλαστήρα, η οποία δέχτηκε πάνω από 50 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού και η στάθμη της ανέβηκε 2 μέτρα και 60 εκατοστά, προστατεύοντας την ευρύτερη περιοχή, όπως και του φράγματος Σμοκόβου, το οποίο βοήθησε στην προστασία των Σοφάδων. Καθησύχασε τους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ για την αποζημίωση των καταστροφών στο αρδευτικό δίκτυο, σημειώνοντας ότι «είναι σε εξέλιξη η πλήρης καταγραφή των ζημιών και μόλις οριστικοποιηθεί ο προϋπολογισμός αποκατάστασης των ζημιών θα κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια και ακολούθως σε συνεννόηση με το ΥΠΑΑΤ θα ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων σε έργα υποδομών».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού Θανάσης Μαρκινός παρουσίασε βίντεο από ψηλά με drone, στο οποίο φαίνονταν οι σημαντικές ζημιές στο αρδευτικό δίκτυο.
Ακολούθησε αναλυτική περιγραφή των ζημιών από κάθε εκπρόσωπο των παριστάμενων ΤΟΕΒ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass