«Να καλύψει το κράτος ξενοδοχεία και κατοικίες για πλημμυροπαθείς»

Ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Κόκκαλης

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2023 13:20

«Να υπάρξει άμεση κάλυψη του κόστους μίσθωσης ξενοδοχείων και κατοικιών για τους

πλημμυροπαθείς, με απευθείας καταβολή της δαπάνης από το κράτος», ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης. Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Τούτη την ώρα, υπάρχουν άμεσες και ανεπίδεκτες αναβολής ανάγκες των δεκάδων πλημμυροπαθών, προερχόμενων τόσο από τη Λάρισα, τα χωριά της Λάρισας, όσο και από τις άλλες πληγείσες θεσσαλικές πόλεις.
Δεκάδες συμπολίτες μας, όλων των ηλικιών, ευπαθείς πολίτες, παιδιά, ηλικιωμένοι, άρρωστοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ολοκληρωτική καταστροφή των κατοικιών τους και βρίσκονται κυριολεκτικά στον δρόμο. Η λύση της φιλοξενίας τους σε δημόσιες και δημοτικές δομές, γυμναστήρια κλπ, δεν μπορεί να είναι ασφαλής εφεξής και οι συμπολίτες μας, αναζητούν χώρους φιλοξενίας σε ξενοδοχεία της πόλης και άλλοι σπίτια προς ενοικίαση, πλην όμως, δυστυχώς έκαναν την εμφάνισή τους φαινόμενα αισχροκέρδειας, καθώς ζητούν από τους πλημμυροπαθείς να καταβάλλουν ακόμη και 200 ευρώ ημερησίως.
Πρέπει άμεσα, να δοθεί εντολή μη καταβολής οποιουδήποτε ποσού, σε οποιοδήποτε κατάλυμα προσφύγουν οι συμπολίτες μας, το οποίο θα καλυφθεί απευθείας από το Κράτος στα πλαίσια της άμεσης κρατικής αρωγής, ενώ τυχόν άρνηση των επιχειρήσεων θα επιφέρει κυρώσεις».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass