Γιατί κατεβαίνω στο πλευρό του Θ. Μαμάκου

ΕΞΗΓΕΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΣΣΥΒΑ-ΣΟΥΡΛΑΝΤΖΗ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2023 8:56 | Τελευταία ενημέρωση: 05 Σεπ 2023 9:18

Την απόφασή της να στρατευτεί στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Λαρισαίων Θανάση Μαμάκου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, παρότι προ 8ετίας στήριζε τον σημερινό δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη, εξηγεί η καθηγήτρια φιλόλογος, πρώην πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «ΔΡΥΑΣ» και υποψήφια

δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Κόσσυβα-Σουρλαντζή.
«Η διαφοροποίησή μου οφείλεται στην απογοήτευση από τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής» τονίζει σε συνέντευξή της στην «Ε», προσθέτοντας ότι αποφάσισε να συμμετέχει σ’ έναν συνδυασμό που την έπεισε ότι είναι διατεθειμένος να πάει την πόλη μπροστά.

* Κα Κόσσυβα η υποψηφιότητά σας με τον συνδυασμό «Η Λάρισα που μας αξίζει», με επικεφαλής τον Θανάση Μαμάκο, σχολιάστηκε και θεωρήθηκε μεταπήδηση σ’ έναν άλλο κομματικό χώρο.
- Δεν πρόκειται για πολιτική μεταπήδηση. Έχω ένα δημόσιο προφίλ, γνωστό σ’ όλους. Προέρχομαι από τον χώρο της Αριστεράς, υπήρξα στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και υποψήφια ευρωβουλευτής. Μετά τη διάσπασή της, εγώ με πολλούς συντρόφους, ενταχθήκαμε στο ΚΙΝΑΛ, συμβάλλοντας στην προσπάθεια δημιουργίας μιας διευρυμένης κεντροαριστεράς.

* Θεωρείτε ότι οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν πολιτική χροιά;
- Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε στην περιχαράκωση των ιδεών. Βλέπουμε στην εποχή μας να καταρρίπτονται πολλοί μύθοι. Ένας υποτιθέμενος «προοδευτικός» συνδυασμός να μην υιοθετεί νέες ιδέες και να εμμένει σε παραδοσιακές πελατειακές λογικές, ενώ ένας θεωρούμενος «συντηρητικός» συνδυασμός να προτείνει λύσεις πρωτοποριακές. Ένας αριστερός δήμαρχος να πολιτεύεται με τρόπο συγκεντρωτικό, ενώ ένας δεξιός δήμαρχος, όπως αυτός των Τρικάλων, να κάνει επιλογές που αναβαθμίζουν την πόλη και την προβάλλουν πανελλαδικά.

* Με ποια κριτήρια, κατά τη γνώμη σας πρέπει να ψηφίζουν οι πολίτες;
- Οι σκεπτόμενοι πολίτες θα πρέπει να ψηφίζουν με βάση το πρόγραμμα και το έργο μιας δημοτικής κίνησης κι όχι με κριτήριο το κομματικό προφίλ του επικεφαλής του συνδυασμού και γενικόλογες εξαγγελίες για «οράματα» .

* Η δική σας επιλογή με τι κριτήρια έγινε;
- Σίγουρα όχι με κομματικά. Είναι γνωστό ότι πριν 8 χρόνια ήμουν στο πλευρό του τωρινού δημάρχου, εφόσον και ο σύζυγός μου ήταν υποψήφιος με τη «Συμπαράταξη» και στη συνέχεια αντιδήμαρχος. Η διαφοροποίησή μου οφείλεται στην απογοήτευση από τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής. Εκτίμησα το γεγονός ότι ο Θανάσης Μαμάκος με κάλεσε να συμμετάσχω στον συνδυασμό, γνωρίζοντας την πολιτική μου ταυτότητα, όχι με την παραδοσιακή ψηφοθηρική λογική, αλλά για τις ιδέες μου, γι’ αυτό «που είμαι». Είναι ηθικά μεμπτό, κατά τη γνώμη μου, να προσπαθεί ένας προοδευτικός συνδυασμός, όπως ισχυρίζεται «Η Συμπαράταξη» ότι είναι, να ανοίγει τις πόρτες σε δεξιούς υποψηφίους, με καθαρά ψηφοθηρική λογική.

* Πιστεύετε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έκανε έργο;
- Συνήθισα να κρίνω αντικειμενικά πάντοτε. Γι’ αυτό δεν μηδενίζω το έργο της Δημοτικής Αρχής. Την πρώτη τετραετία φάνηκε μια ελπιδοφόρα αλλαγή. Οι πεζοδρομήσεις στο κέντρο άλλαξαν την εικόνα της πόλης. Είναι δυνατόν, όμως, να διαφημίζεται ένα τέτοιο έργο μικρής κλίμακας ως «σπουδαίο» έργο, όταν παραμένουν άλυτα τόσα σοβαρά προβλήματα: όταν η πόλη στερείται από πνεύμονες «πρασίνου», όταν δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι ποδηλατόδρομοι, όταν το Αρχαίο Θέατρο είναι ακόμη εγκλωβισμένο από τα μεγαθήρια απέναντί του, όταν το ποτάμι μας παραμένει αναξιοποίητο, όταν το Αισθητικό Άλσος παραμένει «αντιαισθητικό», όταν γίνονται πολιτιστικές επιλογές αποτυχημένες και πολυδάπανες, όπως το Πάρκο των Ευχών ή το Φεστιβάλ Πηνειού, όταν στον τομέα της καθαριότητας δεν εφαρμόζονται οι αρχές της κυκλικής οικονομίας, όπως σ’ όλη την Ευρώπη, αλλά μια δαπανηρή οικονομική διαχείριση, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται καθημερινά ένας όγκος σκουπιδιών και να επιβαρύνεται το περιβάλλον, όταν το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε ολιστικά, με αποτέλεσμα το ΣΒΑΚ να επιφέρει μια σειρά προβλημάτων και να έρχεται «ασθμαίνουσα» η Δημοτική Αρχή εκ των υστέρων να εξαγγέλλει θέσεις πάρκινγκ περιφερειακά ...
Αυτά και άλλα πολλά με έπεισαν ότι δεν υπάρχει ένας προσανατολισμός στις πολιτικές που επιλέγονται από την παρούσα Δημοτική Αρχή, ούτε μεθοδική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Οπότε παύουν να ισχύουν τα διλήμματα περί «προοδευτικού» και «συντηρητικού» συνδυασμού.
Επειδή τον κ. Καλογιάννη και την παρούσα Δημοτική Αρχή τούς γνωρίσαμε και καταλάβαμε το εύρος των δυνατοτήτων τους, αποφάσισα να συμμετέχω σ’ έναν συνδυασμό που με έπεισε ότι είναι διατεθειμένος να πάει την πόλη μπροστά. Αποφάσισα να προσφέρω τις ιδέες και την πολύχρονη εμπειρία μου από τη δραστηριοποίησή μου στους τομείς του περιβάλλοντος και του πολιτισμού σ’ αυτόν που ακούει, σέβεται τις διαφορετικές απόψεις και είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει πρωτοποριακές πρακτικές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass