Πηγή έμπνευσης η ΕΑΜική κληρονομιά

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΙΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΞΕΡΟΛΑΚΚΑ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2023 14:03

Εκδήλωση προς τιμήν της ορκωμοσίας των πρώτων αντάρτικων Ομάδων το 1942 στο Μπεχτέσι Καρυάς διοργανώθηκε στον Ξερόλακκα Καρυάς από τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Λάρισας και Ελασσόνας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του παραρτήματος Ελασσόνας, Αννέτα Ψωμιάδου, η οποία παρουσίασε το ιστορικό των γεγονότων της δημιουργίας των αντάρτικων τμημάτων της περιοχής Ολύμπου, καθώς και την ορκωμοσία τους.  Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας, Θανάσης Σερδένης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως με την εκδήλωση «τιμάμε τους αγωνιστές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΕΛΑΝ - ΟΠΛΑ, την ένοπλη πάλη του λαού μας, που με το όπλο στο χέρι και με καθοδηγητή και κύριο αιμοδότη το ΚΚΕ έδιωξαν τον φασίστα κατακτητή».
Για να προσθέσει πως «η απελευθέρωση της χώρας μας υπήρξε καρπός της τιτάνιας πάλης του ελληνικού λαού στα χρόνια της κατοχής μέσα από τις γραμμές του τεράστιου ΕΑΜικού κινήματος, με οδηγό, οδηγητή, οργανωτή και κύριο αιμοδότη το τιμημένο ΚΚΕ».
«Διδασκόμαστε από την ανιδιοτελή προσφορά και θυσία εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών του λαού μας, κομμουνιστών και κομμουνιστριών, αγωνιστών και αγωνιστριών, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης, παλεύοντας με συνείδηση στον ταξικό αγώνα.
Η ΕΑΜική κληρονομιά, παραμένει και σήμερα πηγή έμπνευσης και δύναμης στους αγώνες του λαού μας για τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα όπως είναι η ανεργία, τα χρέη, η ακρίβεια, το φάσμα της πείνας και της ανασφάλειας».
Με τον ομιλητή να καταλήγει σημειώνοντας ότι «στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη ο λαός της Θεσσαλίας και του νομού Λάρισας μπορεί να βγει πιο δυνατός με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ στους Δήμους και την Περιφέρεια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass