Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Προγράμματος «Ανακυκλώνω, αλλάζω θερμοσίφωνα»

ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2023 13:59

Αύξηση του προϋπολογισμού του Προγράμματος «Ανακυκλώνω, αλλάζω θερμοσίφωνα» ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των νοικοκυριών, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας

και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και Κώστα Σκρέκα αντίστοιχα.
Αναλυτικότερα, στην ερώτησή του, που συνυπογράφουν 20 ακόμη βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κόκκαλης τονίζει μεταξύ άλλων: «Επειδή ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα» υπολείπεται κατά πολύ για την κάλυψη των επιδοτήσεων των ενδιαφερομένων νοικοκυριών.
Επειδή πλήθος νοικοκυριών βρίσκεται αντιμέτωπο με την ενεργειακή φτώχεια και αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες διαβίωσης.
Επειδή δεν ικανοποιήθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό αιτήσεων ευπαθών ομάδων και ευάλωτων νοικοκυριών, παρά το γεγονός ότι χρήζουν πρωτίστως ανακούφισης από το φαινόμενο της ενεργειακής φτώχειας.
Επειδή η ευρύτερη εφαρμογή δράσεων εξοικονόμησης ενεργειακών πόρων  εξασφαλίζει σημαντικό οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος για τη χώρα.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:
1. Προτίθενται να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του Προγράμματος «Ανακυκλώνω-αλλάζω θερμοσίφωνα»  για τις Περιφέρειες που υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να ικανοποιηθεί και να εγκριθεί το σύνολο των αιτήσεων που αφορούν τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις ευπαθείς ομάδες;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass