ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

40 χρόνια γιαπί!

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2014 12:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:41

 

 

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Αν κάποιος επισκεφθεί την πόλη των Φαρσάλων, θα παρατηρήσει κάποια κτίρια ή χώρους που δεν έχουν αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Χωρίς να θέλουμε να ρίξουμε αλόγιστα ευθύνες για την μη αξιοποίησή τους, οφείλουμε να επισημάνουμε την αξία της λειτουργίας τους, να προβληματίσουμε τους αρμοδίους ώστε να πάρουν κάποιες απαντήσεις οι κάτοικοι της πόλης, οι οποίοι είναι φυσικό να αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν προχωρούν οι διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθούν, να αξιοποιηθούν και να επιτελέσουν το έργο για το οποίο σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν, ή είναι ημιτελή. Έτσι, η πόλη δεν θα εμφανίζει τάσεις στασιμότητας, ενώ παράλληλα εκτελούνται και εγκαινιάζονται νέα έργα που αλλάζουν την όψη της.

Συγκεκριμένα, η αναφορά μας στοχεύει στην αξιοποίηση του εξαώροφου κτιρίου της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, που έχει κτιστεί πριν 40 χρόνια περίπου για να λειτουργήσει ως οικοτροφείο για τα άπορα παιδιά της επαρχίας Φαρσάλων και έκτοτε βρίσκεται δίπλα στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, έχει εμβαδόν 2.500 τ.μ. και προαύλειο χώρο 700 τ.μ. Η θέα του παραμελημένου εξαώροφου κτιρίου θλίβει τους θρησκευόμενους κατοίκους της επαρχίας Φαρσάλων, οι οποίοι ευελπιστούν στην αποπεράτωσή του στο άμεσο μέλλον, ώστε να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικές και εκκλησιαστικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος στις επαφές του με το νέο μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο θα θέσει και το πρόβλημα του εξαώροφου κτιρίου, ώστε να βρεθεί λύση για την αποπεράτωση και την αξιοποίησή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass